2014-2015 Őszi-Téli Trendek 2. rész


Az ősz-téli trendmustránk második részéhez érkeztünk. Annyira örülök, hogy az előző részt ennyien megnéztétek és ilyen sokan szántatok arra időt, hogy pár sorban elmondjátok a véleményeteket róla. :) 
A második részben is legalább annyi izgalmas trendet találhattok, így nem is húznám tovább az időt, ha érdekel titeket, tudjátok mit kell tenni. ;) 

16. Szőrme és irha


Természetesen mindkettőből a mű változat. Manapság már olyan minőséget tudnak készíteni még az olcsóbb kategóriákban is, hogy alig lehet megkülönböztetni a valóditól. Én elítélem az igazi szőrme viselését és nagyon örülök neki, hogy a divatvilág is egyre inkább lemond róla. 
Ezek a csodás kabátok szerintem a hidegebb hónapok legszebb, legsikkesebb kiegészítői lehetnek. Sőt manapság már nem kell hozzá miniruha és platform cipellő, mert olyan vagány és sokféle stílusban hordható darabokat álmodtak meg a tervezők, hogy simán felvehetjük őket akár egy bakanccsal és farmerral is. A cuki irhakabátok pedig remek alternatívát kínálnak annak, aki inkább a vagányabb stílust kedveli. 


17. Erdészlány


Mikor azt hinné az ember, hogy a baglyos, mókusos, rókás, farkasos, erdős trend már elköszön, a divatvilág ismét magasba emeli. Hódítanak a cuki erdei állatkás holmik, a fákkal, erdővel díszített darabok. Szerintem nagyon aranyos trend és sokféle más stílussal kombinálható. Nagyon jól mutatnak a kötött és irha ruhadarabokkal is. :) Az ékszer és kiegészítődivatban is megtalálhatóak, így ha valaki csak egy aprósággal dobná fel a ruhatárát, ezekkel nagyon olcsón megteheti. :) 


18. A vágy színe


Az ősz signature árnyalata a vörös, a piros, a bordó-burgundy. Ezek a színek most mind nagyon divatosak. Egy ilyen táska vagy pulcsi szerintem nagyon fel tudja dobni az ember ruhatárát, de más holmikkal is belecsempészhetjük a trendet az öltözékünkbe. Egy kis vörös estélyiruha például igazi örök darab. ;) 


19. Overall


Az overall trend ősszel és télen is marad, de mielőtt megörülnénk, hogy a színes kis pálmafás darabunkat felvehetjük majd a karácsonyi buliba is, le kell, hogy hervasszam reménységetek bimbóit, ugyanis ez a trend, sokkal téliesebb. Elsősorban a fekete, kockás és sötétebb virágmintás darabok dívnak a hidegebb hónapokban és az anyagok is vastagabbak lettek. Lehet akár rövid fazon, amit harisnyával hordhatsz, vagy hosszú nadrágos. Utóbbiakat egy magassarkúval és szexi kis clutch-csal, akár egy koktélpartira vagy színházba is felveheted, ha nem vagy szoknyás típus. :) 


20. Hátizsákok


Évek óta az egyik legcukibb és legpraktikusabb táskatrend. Suilba járóknak, bicikliseknek, vagy azoknak akik szeretik, ha szabadon van a karjuk és a kezük. Ebben a szezonban a bőr darabok a legtrendibbek, ezeket akár az elegánsabb szettekbe is be lehet építeni. :)


21. Betűk és számok


A street fashion egyik legvagányabb trendje a feliratokkal és sportmezeket idéző, számokkal díszített felsők reneszánsza. Szuperül beépíthető a legtöbb trendbe és szettbe és remek alternatíva azok számára, akik már unják a sima, basic felsőket. :) 


22. Metált bírod? 


Igazi téli trend a metálos és holografikus anyagok és bőrfelületek hódítása. Lehet cipő, táska, szoknya, kabát... egy-egy ilyen darabbal tényleg nagyon fel lehet dobni a ruhatáradat. Arra figyelj csak, hogy ne ess túlzásokba, mert ha túl sok ilyen holmit aggatsz magadra, akkor könnyen úgy festhetsz, mintha a Velvet Goldmine-ből léptél volna elő. :D 


23. 60-as évek


Nagyon sikkesek a 60-as éveket idéző darabok. Az igazi retro stílus, Twiggy, Uschi Obermaier stílusa, a Mary Jane cipellők, a magasan záródó, de szupermini rucik, a ketrek szemüvegek és a retro-turkálókban fellelhető táskák. Érdemes körülnézni a nagyi régi holmijai között. ;)


24. Télikert

 
floral



A virágminta ebben a szezonban is marad, de a színek sötétebbek, a minták nagyobbak, sok a grafikus-festményszerű minta, például a Burberry kifutója ezekkel volt tele. A népművészeti, folklorisztikus virágminták is kezdenek megjelenni. Ez is egy nagyon jól kombinálható trend.


25. Férfiasan 

boyish



A férfias szabásvonalak és ruhadarabok ebben a szezonban is hódítanak. A férfias zakók és nadrágok, az oxford cipők és Cambridge táskák nagyon jól illenek a casual style szettekhez, emellett az irodai viseletekbe is szuperül beépíthetőek. :)


26. Kockáztass! 

plaid



Az őszi-téli szezon legdivatosabb mintája egyértelműen a kockás. Egy kockás szoknya és sál igazi must have most, de ha merész vagy beszerezhetsz ilyen nadrágot vagy kabátot is. A lazább szetteket kedvelőinek, pedig jó hír, hogy a kockás ingek most is hipermenőnek számítanak. :)


27. Katonásan 

military



Aki azt hitte, hogy a military trend már kifulladt az nagyot tévedett. Ismét hódít és ezúttal nem csak a kabátok terén, hanem a nadrágok, szoknyák és felsők is katonás stílusba öltöztek. A katonai bakancsok pedig abszolút felteszik az i-re a pontot. :)


28. Extrém minták 

prints



A nagy, látványos, különféle stílusú, extrém mintás darabok ebben a szezonban nagyon divatosak. Akár variálhatod is őket, ha elég merész vagy. Kockásat a virágmintással, katonait a a képregényessel. Kinek mit tetszik... :)


29. Alpesi kaland

jacquard



A téli hónapokban visszatérnek majd a norvég mintás holmik. A rénszarvasos cicanadrágok, a cuki pulcsik és sapkák. Igazán vidám trend. :)


30. Meggyűrűzve

rings



A szezon fő ékszere a gyűrű. "A gyűrű", vagyis a látványos, nagy, over the top darabok. Továbbra is hódítanak a gyűrűszettek, az ujjpergyűrűk és most akár több darabot is felvehetsz, minden megengedett. :)


Nektek melyik a kedvencetek ezen trendek közül? Mi az ami nagyon nem jön be? Van olyan, amit már beszereztetek-viseltek? :)


Megjegyzések

  1. Már annyira vártam, hogy a metál színek bejöjjenek hozzánk! A bordót is természetesen imádom, és a hátizsákokat is szeretem.
    Sajnos a szőrmét még mindig nem tudtam megszeretni, ha tudom, hogy mű, akkor sem tudok elvonatkoztatni az igazitól, és valahogy rossz érzésem lesz tőle (fura, pl. a műbőrrel nincs így).
    A másik meg a kockás minta - alapvetően nagyon szeretem, de annyira bosszant, hogy minden második lány derekán ugyanolyan piros kockás ing van (ált. dzsekivel vagy farmerkabáttal), már nagyon unom... Nem néznek ki rosszul azok a szettek, sőt, csak már kezd nagyon ismétlődő lenni, és a legtöbbjük semmi plusz kreativitást nem visz bele.

    VálaszTörlés
  2. @Ami, igen, ismerős. Az a legjobb amikor csapatostul járnak így. :D Szörnyű, hogy a mostani tinilányokban semmi egyediség nincs már. Amikor én voltam ennyi idős akkor is voltak klónok, de azért ennyire nem majmolták egymást.
    Nekem tetszik a műszőrme, de tavaly sem mertem megvenni egy bundát, mert valahogy olyan öregesnek éreztem magam benne. :D De az idei darabok talán nem annyira öreglányosak. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon tetszenek a "férfias" és az "overall" kategóriába beválogatott képek, jómagam is ilyen stílusú darabokat viselek leginkább.
    Szőrmés kabátom még sohasem volt, pedig ha meglátom más lányokon, mindig leesik az állam, hogy milyen jól néz ki. Ismét elgondolkodtam rajta, hogy be kellene szereznem egyet...

    VálaszTörlés
  4. Utálom a szőrt, de tényleg, ha veszek egy kabátot, az az első, hogy megkérdezem, ugye le lehet szedni a csuklyáról a szőrmét? Egy csupaszőr kabátot sosem vennék fel. Ellenben minden jöhet, ami piros és nem szőr :) A hátizsákokat is szeretem, tényleg praktikus. Annyi mindent linkeltél, szerintem mindenki megtalálja ennyi stílusból azt, ami illik hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon szeretnék idén egy műszőrme mellényt övvel a derekán. Már néhány boltban láttam ilyesmit, de vagy nagyon drága volt, vagy nem tetszett igazán... Remélem még sikerül rábukkannom valahol. :)

    VálaszTörlés
  6. Én pont "erdészné" vagyok, szóval abból az összeállításból tudnék válogatni =)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Lányok! :) <3

    @Yndre, ne is mond, már évek óta keresek én is, de nehéz találni olyat ami jól állna nagy cicihez is. :D

    @SMH, de jó neked. ^^

    VálaszTörlés
  8. Az irhát szeretem, de a tiszta bundát nem. Van egy műirha mellényem , hímzéssel a hátán. Szeretem. Csak, hogy szülés után meghíztam és nagyok a melleim, eleg furin áll rajtam.
    Az erdeszes kütyük tetszenek. A metál nem, csak a körmömön.
    Kell egy mintás szövet hátizsák. Szerintem te tudod milyen. Szeretem a bordót, kell is új pulcsi télre..meg feliratos, meg kockás ind. Utóbbi turiban is szokott lenni. Katonás dolgok mindig is tetszettek. Ezzel nem lesz problémám.
    Azért kell pár dolog.

    VálaszTörlés
  9. Nekem ez a bundás-irhás-szőrös dolog nem jön be. Olyan, mintha egy kisállatot hordanék magamon, vagy nem is tudom.

    A feliratos pólók jöhetnek, imádom őket, rengeteg ilyenem van :] Mostanság rákaptam arra, hogy a magasabban záródó pólók nyakát levágom féloldalasra. Egyszerű DIY :D

    VálaszTörlés
  10. Kabáttal kapcsolatos trendekről itt olvashattok: http://szilveszter.hu/oltozkodes/mindenunk-a-szor%E2%80%93-idei-kabat-es-cipo-trende

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)