Őszi Sminktrend: Lila és bogyószínű ajkak


 Ebben a szezonban hódítanak a lila, bogyószínű, bordós-lilás fukszia, orchideaszín ajkak. Szerintem ez egy nagyon izgalmas sminktrend, ezért készítettem egy kis összeállítást olyan sminktermékekből, amik nálunk is elérhetőek (vagy viszonylag könnyű beszerezni őket a netről). Az árak tekintetében is igyekeztem széles skálán mozogni, így találhattok egészen olcsó és luxus kategóriás kozmetikumokat is a válogatásban. Hoztam pár inspirációs képet és Youtube videót is, amikből inspirációt meríthettek. :) Ha kíváncsiak vagytok a teljes bejegyzésre kattintsatok a lenti linkre! 



berry@purple lips



Info: A képre kattintva meg tudjátok nézni az egyes darabok márkáját-árát, stb! ;)

 Ennél a trendnél, különösen ha valaki nem túl gyakorlott rúzs használó, szerintem nagyon fontos a kontúrceruza használata. Ugyanolyan színt nehéz találni, de mielőtt rögtön lemondanátok az egészről, azt tudom tanácsolni, hogy próbáljatok meg egy hasonló színt keresni. Lehet bordós, attól mélyebb, sötétebb árnyalatot kaptok. Lehet pinkes-fuksziás, ez picit élénkíti a színeket. De ha tényleg nem akartok ilyenre költeni, akkor egy precíz ajakecsetet használva, pontosan felvihetitek a vágyott színt.
Ha inkább kísérletező-trendkövetők vagytok, akkor érdemes kezdetnek egy lip cream-et, szájfényt, vagy ajakápoló-színezett ajakbalzsam terméket beújítani. Ezek között találhatok visszafogottabb színeket is. ;)

Az a sminktrend azért is szuper, mert szinte minden haj és bőrszínhez nagyon jól illik. Vörös hajúaknál egy picit érdemes válogatni, és talán a kicsit bogyósabb-pinkesebb vonalon keresgélni. Már évek óta nem áll az őszi-téli szezonban, a hangsúlyos ajak-visszafogott szemsmink teória sem. Akár nappal is viselhetünk erősebb szemsminket, ilyen ajakfestéssel. Arra, hogy hogyan érdemes kombinálni őket, hoztam pár inspirációs képet és tutorialt, amikből elsajátíthattok nappali és alkalmibb-bulisabb sminkeket is. :)


 Ezt, egy picit visszafogottabb tusvonallal szerintem napközben is lehet viselni.


 Az idei év rózsaszínes szemsmink trendeivel kombinálva igazán romantikus hatást érhetünk el.


 Ezekkel a színekkel csodásan érvényesül az ombre-hatás. Tökéletes smink egy buliba. :)


 Az arany szemöldök és a műszempilla kivonásával szerintem nappal is hordható sminket kapunk.


Ismét egy olyan csoda, amit hétköznap is viselhetünk. :) 



Ez a smink tökéletes hétköznapra. :) (BTW, Lindy kisbabája egyszerűen imádnivalóóó *.*)



Julia az abszolút kedvenc youtube gurum, szóval őt nem hagyhattam ki a bejegyzésből. :D Ez a smink tökéletesen kombinálja a nyáron berobbant zöldes-kékes-türkizes colour pop sminktrendet, amikor az első szempillák vonalába vagy a belső szemzugba ezek a színek kerülnek. Mellé ez a bordós-lilás ajakszín... egyszerűen csodás. Szerintem tökéletes egy buliba, vagy elegáns alkalomra. :)



Ez egy olyan smink, amit szerintem hétköznap és elegáns alkalomra-buliba is viselhetünk. Természetesen ha munkába vagy délutáni csajos programra választanád, akkor nem kell műszempillát feldobni és a tusvonalból is vissza lehet venni egy picit. ;)

Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtátok! :)

Nektek tetszenek ezek a lilás-bogyószínű ajkak? Kipróbáltátok már vagy csak tervezitek? :)

Megjegyzések

  1. Olyan szépek, de nekem annyira nem állnak jól. :D Viszont szemhéjpúderben imádom ezeket a színeket. :3. :3

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszenek és szerencsére jól is áll. Múltkor kipróbáltam egy sminkelésen, először paráztam azért, de utána rájöttem, hogy héj, ez nem is rossz :D

    Nocy

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon bejönnek ezek a lilás-bordós rúzsok. Kár, hogy én nem tudom olyan jól viselni az ennyire sötét színeket. Nekem is van egészen sötétbordó rúzsom, néha-néha előveszem, de volt már aki megjegyezte, hogy úgy nézek ki mint egy zombi... :/

    VálaszTörlés
  4. A képeken nagyon tetszenek nekem is, Julia a kedvencem, de sajna rajtam nagyon nem áll jól...

    VálaszTörlés
  5. Na, ezért imádom az őszt!!! :D Jöhet a lila, a bordós és a többi szín, amiért megveszek. <3

    VálaszTörlés
  6. Jahaj, ez a sötét lila annyira gyönyörűséges, de én nyuszi vagyok hozzá... Egyedül a Catrice Matt-erial girl-jét mertem még bevállalni, de hogy lila ajakkal rohangáljak... ahh. :D Pedig másokon olyan gyönyörű!

    VálaszTörlés
  7. Aaah ezek a képek... mintha gondolatolvasó lennél!:D
    Imádom a lila rúzsokat, a flormarnál is szép színek vannak, még ott vettem egyet, amikor a drogériákban ilyen színeket nem lehetett találni - szerencsére most kezdenek megjelenni. (Pl. a Rimmelnek vannak ilyen színei most.) És szülinapomra vettem egy MAC-ot, már iszonyú régóta vágytam a színre, az mondjuk brutálisan sötét bordós lila.

    A full face fotón szereplő rúzs színébe teljesen szerelmes lettem, gondolom nem tudod, mi is az pontosan?

    VálaszTörlés
  8. Imádom Julia-t és Lauren-t is, a sötét rúzsok meg hozzám tartoznak, mondhatni a védjegyeim :P Imádom a mostani trendet ezekkel a csodás burgundi, padlizsán és bogyós gyümölcs színekkel, végre kiélhetem magam! ^^ (na nem mintha máskor nem tenném, de ilyenkor legalább nem néznek rám "annyira" furcsán, mint mikor tavasszal viselek sötét rúzst).

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszenek ezek a színek az ajkakon és a szemen egyaránt, sajna én is azok közé tartozom akiknek nem állnak jól ezek az árnyaltok :(

    VálaszTörlés
  10. @Ami, sajnos nem tudom pontosan, de linkelek egy oldalt, ahol három nagyon hasonló árnyalat van.
    http://brooklynscanvas.com/mac-lipstick-dupe-smoked-purple-cyber/

    VálaszTörlés
  11. Szerintem a lilák nagy része inkább őszi-téli dolog, most inkább a bordós/bogyós/borszínű dolgokra szavazok...
    Egyébként a képen szereplő NYC ajakfilc megvan (konkrétan ez az árnyalat), de nagyon szeretem a lilás rúzsokat is (van sötét lilám is és világos is, meg egy rakás bordó). Csak nekem (ahogy írtad is) vigyáznom kell az ilyesmivel, mert vörös vagyok...Mondjuk szerintem hajfesték tónus és árnyalat függő is a színválasztásnál, hogy mennyire "lilulhatunk"...

    VálaszTörlés
  12. Nekem is a tél jutott inkább eszembe attól függetlenül, hogy már ősszel is szeretik a lila színt, viszont egyet értek Black fairy-vel, hogy inkább bordó és borszíneket tudnék az őszhöz társítani.
    Irigylem, akiknek szép a szájformájuk, és jól is állnak az ilyen erőteljes színű rúzsok.

    VálaszTörlés
  13. Nekem tetszenek, bár nem biztos, hogy merném viselni.
    Pirosat, vöröset, pinket, narancsot bármikor, de a lilával még megkéne barátkoznom. :D :)

    VálaszTörlés
  14. Köszi Lányok! :) <3
    Én azt mondom, hogy érdemes kipróbálni ezt a trendet. :)

    VálaszTörlés
  15. Másokon nagyon tetszik, olyan jól mutat, de magamtól nagyon idegennek érzem.

    VálaszTörlés
  16. Kepeken sokstor tetszik, de egyszer sem próbáltam ilyen sötét rúzst. Szerintem nem mernem Én sem viselni.

    VálaszTörlés
  17. Képeken nagyon tetszik, de rajtam valahogy olyan idétlenül állnak ezek az igazán sötét lilás színek. Mármint a számon, a szememen nem. Plusz, szerintem ezek a színek nagyon szép fehér és hibátlan fogsorral ütősek.
    Mindenesetre szerintem ujjbeggyel felütögetve nem túl intenzíven akár még jó is lehet. Hm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)