Rimmel Moisture Renew "330 Sloane's Plum" Teszt+Swatchok

 

 A Glamour Napok alkalmával szereztem be ezt a rúzst, mert kívánságlistás volt egy sötét bordós-lilás bogyószín. Előre kinéztem pár árnyalatot és végül rá esett a választásom, egyrészt mert szerintem ez a tónus nagyon jól illik az én hullafehér bőrszínemhez, másrészt mert egy híres MAC rúzs hasonmása. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan szuperál élesben, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;) 



A csomagolás a szokásos közép árkategóriás-drogériás rúzs csomagolás.


Az árnyalat neve "330 Sloane's Plum és a MAC Rebel rúzsának egyik dupe-ja. Itt találtok egy képet a két rúzsról.


A műanyag tok tetején a márka logója díszeleg.


Maga a rúzs. Teljesen visszatekerhető, ami nálam nagyon nagy plusz. Az illata a szokásos drogériás rúzs illat.


Sajnos borzasztó fényviszonyok között kellett fotóznom, így a képek nem mindenhol adják vissza az eredeti színt. A rúzs állaga krémes, szépen siklik az ajkakon. A finishe nem túl fényes, de a csillámok nem látszanak az ajkakra felkenve.


A fedését tekintve közepesen erősnek mondanám, de jól építhető.


Ahogy írtam, sajnos a fényviszonyok nem adták vissza a rúzs lilás-sötét mélységét, inkább a bordós-bogyós árnyalata került előtérbe. Csak simán önmagában kentem fel a számra,  mert eddig még nem sikerült olyan ajakkontúr ceruzát találni, ami színben passzolt volna.


Nagyon kellemes viselet az ajkakon, egyáltalán nem nehéz, annak ellenére hogy érezhetően ápoló hatású, krémes. A tartósságát tekintve, különösen mert sötét színről van szó, azt kell hogy mondjam nem az a típusú rúzs, ami evés-ivás álló. Enélkül 4 órát simán kibír, de bevallom én még nem próbáltam, hogy mennyit bírna ha nem nyúlkálok bele, mert elég gyakran iszom vizet. Viszont nem kopik csúnyán és nem is mászik el. De evés után természetesen kell neki egy kis igazítás.
Azt figyeltem meg, hogy a zsebkendős-púderes fixálás és 2. réteg felvitele után simán kibír egy hosszú délelőttöt rajtam, még ivással együtt is.


Én nagyon megszerettem ezt a rúzst, szinte minden 2. nap ezt viselem és sok bókot kaptam rá, hogy milyen jól áll ez a szín.

Összegzés: Ha valaki sötétebb őszies-télies rúzst keres jó áron (2000Ft alatt volt azt hiszem, plusz kuponnal féláron) akkor jó alternatíva lehet. Mellette szól még, hogy MAC dupe. Nem szárítja az ajkakat, sőt érezhetően puhává teszi őket, ami nagyon nagy plusz, mert a sötét rúzs, csak ápolt ajkakon mutat jól. Kezdő rúzsozóknak, illetve kapkodós-utolsó pillanatban elkészülős-buszon rúzsozós személyeknek annyira nem ajánlom, mert elég körültekintően kell felvinni. Illetve ha valaki 6-8 órára keres rúzst (habár ez drogériás kategóriában eléggé lehetetlen de még a drágább márkák rúzsainál is necces) akkor talán nem a legjobb választás, de azt mondom, hogy egy jó ajakkontúrral és egy kis fixálással tartósabbá lehet tenni az eredményt. 

Értékelés: 5/4,5

Fél pontot levontam, mert egy picit lehetne pigmentáltabb, így talán tartósabb is lenne. Egyébként imádom, szeretem, ez lett a "go to" őszi rúzsom. :) 


Ismeritek ezt a rúzst? Melyik a kedvenc őszi színetek? :)

Megjegyzések

  1. Először is WOW!! Nagyon tetszik, és nagyon jól mutat az ajkaidon!!! :)

    Másodszor: szerintem ki kéne próbálnod egy áttetsző ajakkontúr ceruzát, ilyen esetekben jól tud jönni (nekem is elég sok különböző árnyalatú sötétebb meg erősebb rúzsom van, és egy kisebb vagyon lenne felszerelkeznem árnyalatokhoz illő ceruzákkal, a természetesebb színekről nem is beszélve)...még sajnos nem leltem meg a tökéletest belőle, de az essence 350 forintos ceruzája átmeneti megoldásnak egész jó...(Oké, azért csodákat nem kell várni tőle, de az árához képest egész kellemes termék...én rosszabbra számítottam, de én nem túl sok bizalommal fordulok essence-ék felé rúzs és ajakra valók területén...)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a Piccadily Pink van meg ebből a családból, de annyira borzalmasan erős a rúzs illata, hogy hiába gyönyörű, nem nyúlok hozzá emiatt szívesen. Nagyon szép az ajkaidon, viszont itt a képeken annyira nem jön át a dupe-ság, én inkább egy barnás-bordós színnek látom, mint lilásnak. Érdekes :O

    VálaszTörlés
  3. Jaj, én is most tettem ki a tesztet egy Moisture Renew rúzsról! :)
    Tényleg szuperül áll neked ez a szín, viseld még sokszor az ősszel. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a szín, jól áll:)
    Azért szerintem a Rebel hidegebb árnyalat egy kicsit, meg nem ugyanez a finish, szóval nem tökéletes dupe, de hát mint említettem, attól még nagyon szép szín:) (Amúgy drogériában én is néztem, és emlékszem, hogy azért a valóságban lilásabb szín.)

    Kipróbáltam a fekete Essence-t, egész jól szuperált:D itt van róla néhány sor + kép.
    Szóval sötét rúzsok ftw!

    VálaszTörlés
  5. Pont bordós-lilás rúzst keresek, jókor jött a poszt, Joyon lecsapok rá! :) Köszi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)