Nagy Téli Kabátszemle


Idén is csokorba szedtem a szezon legdivatosabb kabátjait, hogy mindenki kedvére válogathasson közöttük. Korábban most volt belőle félreértés, ezért most szeretném leszögezni, az általam összeválogatott kabátok, egy része nem kifejezetten télikabát, de ha belegondolunk sokszor decemberben is 15 fok van és az sem biztos, hogy mindenki mínusz-álló kabátra vágyik, van aki átmeneti kabátot vagy akár egy kis dzsekit szeretne lőni magának a leárazásokon. Ennek megfelelően válogattam én is. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen darabok a legdivatosabbak most, nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;) 



Ahogy mindig, most is az adott képre kattintva tudjátok megnézni a kabátok árát, márkáját, beszerezhetőségét, stb. De most is olyan márkákat választottam, amik nálunk is kaphatóak. :)

1. Oversize

oversize



Idén is maradtak a nagy, bő szinte már túl nagy kabátok. Ezek nagyon előnyösek a teltebb alkatú és a vékony lányoknak is. Alacsonyabb alkathoz, itt is érvényes az örök szabály, tehát a rövidebb szabás mindenképpen előnyösebb. Szín és minta tekintetében minden jöhet, a színes, a leopármintás, a kockás, a teveszín, a fekete, kinek mi tetszik. ;)


2. Szőrmegallér

with fur



Nagyon divatosak most a szőrmegalléros kabátok. Mind a klasszikus szövetkabátok között, mind a dzsekik és a parkák között. :)


3. Klasszikus szövetkabát

trench



Ami sosem megy ki a divatból. Lehet a klasszik szürke vagy fekete, esetleg bézs, teveszín vagy fehér. Egy ilyenre minden lánynak szüksége van. Szabályok: Nagy mell/teltebb alak: egysoros gombolás, vagy cipzár, normál-vékony testalkat: jöhet a dupla gombos. Magas vagy átlagos magasság: combközép, térd fölé érő vagy hosszabb fazonok. Alacsony alkat: rövidebb fazonok. Rövid nyak: gallér nélküli. Illetve vagy mellű lányoknak érdemes elkerülni a mell részen gombos és a széles galléros darabokat is, mint például az első sor utolsó két darabja. 


4. Biker

biker



Érdemes a leárazásokon vadászni az ilyen kis dzsekikre, mert sokszor féláron beszerezhetjük őket. És egy klasszikus bézs, barna vagy fekete kabátka éveken át hű társunk lehet majd az enyhébb időjárásban. A buklé, hasított bőr, vékony szövet kabátkákat akár blézer helyett is hordhatjuk a vastagabb kabátunk alatt. ;)


5. Műszőrme

fur



Idén is hódítanak a műszőrme kabátok. Különösen a fehér-bézs szín és a leopárdminta divatos most. A mű-írha is divatban maradt. Hossz szempontjából most a térdig vagy combközépig érő fazonok és a rövidebb, picit alkalmibb kabátok hódítanak.
Azt érdemes tudni, hogy ezek a kabátok, eléggé erősítenek, így a teltebb alakú lányoknak érdemes sötétebb színekkel, kékkel, feketével, sötétbarnával szemezgetni. :)


6. Parka

parka



Idén is maradtak a sportosabb, meleg dzsekik. Sok darabban szőrmés bélés is van, és a bőr ujj is divatos még. A military stílusú darabok itt, mint a pufidzsekiknél is, megmaradtak. Színben, a fekete, a katonai zöld, a sötétkék, a taupe és a bordó színek a legdivatosabbak.


7. Cukiságok

Pastel



Idén nagyon trendinek számítanak a babarózsaszín és a babakék kabátok. Lehet szövetkabát, bunda, oversize fazon vagy szimpla dzseki, ez a szín, most mindenben hódít. Azonban azt tudom ajánlani, ha valaki "A kabátot" keresi, akkor ez talán nem a legjobb választás, de ha már megszerezted az alapdarabokat és szeretnél egy picit extrább kabátot, akkor jó választás lehet. ;)


Ti terveztek idén vagy a leárazásokon kabátot venni? Milyet szeretnétek? Melyik az ami már a szekrényetekben lapul? :)

Megjegyzések

  1. jajj ezek a rózsaszín kabátok nagyon bejönnek, már gondolkoztam én is valami színesebb télikabátra, de valahogy mindig maradok a feketénél, mert az mindenhez megy. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, nekem az idei kabátvásárlás horrorba csapott át.

    Nem vágyok igazából nagy dolgokra, egy csípőig érő kabátot szeretnék, parkát vagy szövetkabátot, feketében vagy szürkébe. Lehetne gombos vagy zipzáros, szőrmés vagy szőrmementes, DE legyen meleg.

    Na ennek még egy kabát sem felelt meg - vagy túl hosszú és úgy nézek ki benne mint egy erdei manó, vagy túl rövid és borítékolható egy fasza kis vesemedencegyulladás.

    VálaszTörlés
  3. Mivel megvan az alap fekete szövetkabát,mint a képen az utolsó, csak pluszba van öv a derekán, és van egy méregzöld puffos,füss kabátom (vagy nem tudom,hogy nevezzem őket), ezért idén szerintem nem veszek kabátot. A sí kabátomat is szeretem néha hétköznapokon hordani. Ha netalán még vennék, akkor egy parka lenne az, egyre jobban kezdenek megtetszeni.

    VálaszTörlés
  4. Nincs szövetkabátom.Semmilyen.Se fekete, se bézs, se rózsaszín...Pedig feketét kb. 4 éve keresek, de még nem köszönt rám az igazi. A bézs új szerelem, a rózsaszín meg az egyik kedvenc színem, úgyhogy egy olyan is jól jönne. :)

    VálaszTörlés
  5. Atyám, ezzel tényleg rengeteg munka lehetett. Nagyon nagyon nagyon sok szép kabátot látok itt- kár hogy az üzletekben nincsenek így osztályozva! :D

    2. kép: 1. sor 2. - bőr ujjas
    3. kép: 1. sor 2., 3., 4.,
    2. sor 1.!!!<3, 6.
    4. kép: az első sor kivételével az összeset elfogadnám!
    5. kép: a jóllakott jegesmedve outfit még ma sem sikkes sejtéseim szerint, ezért ez a kategória tőlem elég távol áll :D:D
    6. nem vagyok ennyire sportos, de egy nagy erdei sétához, hógolyózáshoz bármelyiket szívesen felvenném.

    Azt hiszem ezek azok, amiket bármikor bárki hozzám vághatna :D

    Kaptam egy két ötletet, amit köszönök! <3
    puszi R

    VálaszTörlés
  6. A szövetkabát és a cukiságok kategória tetszik, de amúgy mindenben megfagyok. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem szerintem mindenféle van, és a színeseket is imádom! Talán parkát nem hordok, mert mindenkin azt látok.
    Nagyon alapos összeállítást készítettél! :)

    VálaszTörlés
  8. A szövetkabát jó időre való, mert az nem meleg, nekem volt vagy 10 évig, többet nem lesz, max. tartalékba. Az utolsó kettő szövetkabát nagyon szép.
    A parka is tetszik, de nem szeretem a szőröket.
    Egy elegáns kabátom volt legutóbb, nekiadtam anyunak, most divatozik.
    Váltottam egy sportosabbra, ami irtó meleg.
    Nekem az fontos, hogy takarja a seggem, rövidebbet nem hordok.
    Szép darabokat válogattál össze, a tanácsok is jók, érdemes megfogadni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)