Lancome Blush Subtil Paletta "01 Rose Flush" Teszt


 Ma egy arcformázó (de idétlen kifejezés :D) paletta tesztjét hoztam el nektek. A Lancome termékeiért már régóta rajongok, használtam már tőlük szemceruzát, spirált és alapozót is, de pirosítóhoz, vagy más, az arc kiemelését szolgáló termékeikhez még nem volt szerencsém. Így nagyon örültem, amikor karácsonyra megkaptam ezt a palettát. Azóta néhányszor már használtam is, így azt hiszem most már teljes véleményt tudok róla alkotni. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan teljesít, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. :) 


Bevallom az utóbbi években nem nagyon vásároltam high end sminktermékeket. Ennek nagyrészt az az oka, hogy szerintem a drogériás termékek is felfejlődtek egy olyan szintre, hogy nincs már különösen nagy szakadék a high end és a drogériás termékek között. Azelőtt általában mindenből egy-egy darabom volt, egy alapozó, egy púder, egy spirál, stb. De az utóbbi években annyi szuper drogériás büdzsé barát kozmetikum jelent meg, hogy én is elkezdtem gyűjtögetni és élvezni, hogy van választékom. Plusz szerintem vannak olyan olcsóbb termékek, amik simán rávernek néhány komoly tízezrekbe kerülő fancy kozmetikumra. 
De azért néha-néha jól esik hozzáadni a gyűjteményhez egy szebb, elegánsabb, mondhatni luxus érzetűbb darabot is. Így az ember sokkal jobban megbecsüli azt és nem veszíti el a varázsát, azt az érzetet, amit egy ilyen igényes termék ad. Ha belegondolunk, a pezsgőt is meg lehet unni, ha minden nap azt innánk, nem? ;)



 A paletta természetesen a luxus kategóriás kozmetikumokhoz méltó dobozkában várja, hogy valaki megszeretgesse. A doboz fényes, elegáns, fényképezhetetlen. :D Én egyébként szeretem megtartani a dobozokat, lehet, hogy macerás mindig kibontani, de remekül védi a terméket.


 A hátoldalán a fontosabb infókkal. Az árnyalat neve "01 Rose Flush". Ha jól tudom, hat árnyalatban érhető el a paletta. Én ajándékba kaptam, így nem tudom a pontos árát, én olyan 12-14000Ft körülre tippelem. A Douglasban biztosan lehet kapni.


 A dobozban rejtőzik az elegáns fekete paletta, mellette egy kis kártya a fontosabb infókkal.


 Adott egy kis gondolkozni valót, hogy miért szerepel két árnyalat is a kártyán. :D Aztán arra következtettem, hogy az útmutató valószínűleg ehhez a két színhez készült. Másra nem tudok gondolni, ha valakinek van jobb ötlete, akkor várom. :D


 Egészen részletes útmutatót láthatunk/olvashatunk. Bevallom én az ilyet annyira nem tartom hasznosnak, mert ahány arcforma, annyi felviteli mód, mindenkinek saját magának kell (kellene) kitapasztalni, hogy mi áll jól neki, stb.


 A paletta hátulja.


Szép, elegáns, masszív fekete műanyag, semmi csicsa, letisztult, csupán a márka logója díszíti. Ezt nagyon szeretem a high end termékekben. Azt kevésbé, hogy lehetetlen lefotózni, legalábbis lightbox nélkül. :D


 És íme belülről. A paletta záró-megoldása rugós, emiatt én úgy érzem, hogy nem záródik olyan biztonságosan. Épp ezért nem dobnám be így "pucéran" a neszesszerembe. Ennek vannak előnyei is, így biztosan nem töri le a körmünket, nem kell feszegetni, mint mondjuk egy Sleek vagy Essence pirosítót. :)


 A tükör nagyon igényes és ahhoz képest, hogy rugós megoldással zárul a tető, jól állítható. Nehéz volt a kis kamerámmal úgy fotózni, hogy a színek igazán visszajöjjenek teljes valójukban. Ebben a fényviszonyban a kontúr árnyalat a legélethűbb. Szerintem tökéletes szín egy sápadtabb bőrszínhez, mint az enyém. Néhány képen csalóka, mert picit bronzosnak tűnik, de a valódi szín, ehhez áll a legközelebb.


Ebben a fényviszonyban a pirosító és a highlighter színe jön át a legjobban. Magának a három terméknek nincs különösen illata, csak egy finom, visszafogott púderes esszencia, engem egyáltalán nem zavar.


 Bevallom, első pillantásra picit megijedtem a kontúrszíntől, mert nem tűnt teljesen mattnak. A palettában van egy pici, nagyon halvány fénye, ami felvéve nem látszik. Lehet, hogy épp ezért nagyon természetes hatású.


 A pirosítóról már olvastam korábban, többen a Nars Orgasm árnyalatához hasonlították. Szerintem ebben az arany szín sokkal visszafogottabb. De így képek alapján színben tényleg közel állnak egymáshoz. Nekem egyébként mindig szívfájdalmat okoz, ha egy ilyen szépen díszített termékbe bele kell nyúlnom. Azt a rózsát is nagyon sajnáltam.


 A highlighter számomra tökéletes, pont az a szín és textúra amit szeretek.


 Egy közeli a pirosítóról.


 A swatchok alap nélkül egyetlen húzással készültek. Kezdjük ott, hogy nagyon pigmentált, Alig kellett hozzáérnem, különösen a pirosítóhoz. A textúra szinte krémes és nagyon jól satírozható, építhető, csodásan összeolvadnak a színek. 
Már korábban említettem, hogy én nagyon nem szeretem ha egy pirosító vagy bronzosító túl pigmentált, mert szerintem sokkal könnyebb elrontani egy sminket így, az ember többet vesz fel az ecsettel, kárba is vész belőle, ha le kell ütögetni az ecsetről, stb. Szóval ez a paletta ilyen szempontból nekem tökéletes. 


 Sajnos a fényviszonyok miatt az arcomon nem tudtam lefotózni, ezt igyekszem pótolni majd. A kontúr szín tökéletes. Nem narancs de nem is szürke, hamu színű, ezek közül szerintem mindkettő borzalmas. Arcon persze más egy kicsit, legalábbis nekem kevésbé bronzos, mert az arcom inkább rózsaszínes, az alkarom pedig olyan kellemesen elegáns vízi-hullás árnyalat. :D
Visszatérve a kontúrra. Nagyon kellemes textúra, nem krétás és nagyon szépen el lehet oszlatni a bőrön. Belesimul és nem hagy maga után púderes érzést, mint sok bronzosító.


 Mindegyik színről elmondható, hogy egy álom a felvitele. Nem porzik, könnyű eldolgozni, teljesen harmonizál a többivel. A highlighter csodás, pont az a szín, textúra, csillogás amit én szeretek.


 Külön meg is akartam mutatni, hogy milyen eldolgozva, mert a pirosítóval és a kontúrral ellentétben, ezt szerintem így lehet a legjobban fotózni. Az arcon nagyon észrevétlen. Nem csillámos, csak egyfajta ragyogást ad a bőrnek, ami nagyon természetes, mintha belülről ragyognánk, vagy nem is tudom, hogy mondjam. :D A Catrice Check&Tweed-nél tapasztaltam hasonló eredményt, de az sem ennyire természetes.


 Nekem nagyon tetszik ez a visszafogottság. Tudom, hogy sokan pont az szeretik a highlighterben, ha ténylegesen látszik a bőrön, de én ilyen téren a természetesség híve vagyok. 
Jobb szeretem inkább kiemelni azokat a részeket amik tényleg picit visszaverik a fényt, rájuk erősíteni, mint teljesen új felületet kreálni. 
A kontúrozással is így vagyok. Nagyon tetszik és szuper dolog, de amikor az ember teljesen új arc-csontszerkezetet kreál magának milliméter vastag festékkel, de úgy, hogy ha lemossa, akkor fel sem lehet ismerni... na az nagyon nem az én világom. A smink szerintem arra van, hogy kiemeljük az arcunk előnyös vonásait és nem az, hogy új arcot kreáljunk vele. De ez csak az én személyes véleményem. Tutorialokban, képeken jól mutat én is szívesen megnézem az ilyen átalakulásokat, de a való életben legalább olyan illúzió, mint a push up melltartó. 
Emlékezzetek csak a pár hete kirobban Britney címlap botrányra amikor mindenki azt hitte, hogy szét fotóboltozták az arcát, közben meg csak nagyon máshogy kontúrozták, ettől teljesen elvesztette a vonásait. A fotózásról készült videóból is látszik, hogy akkor tényleg így nézett ki.


Na, lényeg a lényeg, nagyon elkalandoztam, szerintem ez egy csodás highlighter és teljesen beleszerettem és úgy általában az egész palettába is.

Összegzés: Fantasztikus paletta, igazi kis ékszere lehet a sminkkollekciónknak. Nagyon kellemes érzetűek a színek, könnyű velük dolgozni. Természetes hatásúak, ha valaki inkább kiemelné az arcát, akkor mindenképp ajánlom, hogy fektessen be egy ilyenre. Ha újraformázná, akkor ott van az Anastasia Beverly Hills Contour Kit, azzal lehet Kim-féle "nutellával bekentük és liszttel megszórtuk majd új arcot gyúrtunk"-módon művészkedni. :D Kinek a pap, kinek a papné... :) A lényeg, hogy én nagyon megszerettem és szerintem teljesen megéri a hájpot, megéri az árát, főleg mert három teljesen felhasználható vagy inkább kihasználható terméket kapunk.

Értékelés: 5/5 

Természetesen öt pontot adok, mert imádom az egészet úgy ahogy van. :)

Remélem hasznosnak találtátok a tesztet. :) 

Próbáltatok már valamit a Lancome-tól? Mit szóltok ehhez a palettához? Mi a véleményetek az arckontúrozásról? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon szép, igényes darab. Gyönyörű színekkel.
    Sok pirosítónak tetszik a színe, de még soha nem használtam. Nem merem. Így sokszor olyan piros az arcom, nem még azzal.... Másokon pedig nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. @Piros, szerintem érdemes kipróbálni. :) Kezdetnek egy visszafogottabb színt akár.
    Az Essence kiárusításon lesz most egy jó kis darab. Nekem is van Essence pirosítóm és nagyon szeretem.
    http://www.essence.eu/fileadmin/products/packshots/_processed_/csm_74861_54b2f17476.png
    Erről van szó. :)

    VálaszTörlés
  3. "kellemesen elegáns vízi-hullás árnyalat" :D Kész vagyok. :D
    Nagyon szép paletta. Nem próbáltam még semmit sem a márkától és szerintem nem is mostanában fogok, nem kezdő fizetéshez van mérve az áruk. :) De ami késik... :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)