Weekly Inspiration

A heti inspirációs bejegyzést ismét egy személyes élményen alapuló gondolattal szeretném kezdeni. Két héttel ezelőtt két fotót osztottam meg Instagramon, pár nap különbséggel, az egyik egy gombás rizottó, a másik egy penne vodka adag, vagyis inkább fél adag étel fotója volt. 
Ezután pár nappal, kaptam egy meglehetősen csípős, számon kérő hangnemű "kérdést" vagy inkább észrevételt ask.fm-en, hogy mégis mit képzelek én, hogy így akarok lefogyni, hogy "ilyeneket tömök" magamba. 
Bevallom, nagyon dühös lettem. Nyilván az illető nem lehet túl figyelmes olvasó, mert akkor talán látott volna rólam fotót. Igen, említettem, hogy változtattam egy picit az étrendemen, keményebben edzek, de nem azért mert jelentős súlyfelesleget akarok ledolgozni. Azt sem tagadtam, hogy lett rajtam egy pici felesleg az ünnepek alatt, de bevallom, ez mostanra szinte teljesen lement rólam. Sokan ezért lehet utálni fognak, de én viszonylag könnyen fogyok. Nem akarok testépítő lenni, nem akarok úgy kinézni, mint a "fit body" címszó alatt lévő lányok a Tumblr-ön. Én csak jól akarom érezni magam a bőrömben. Olyan értelemben is szerencsés vagyok, hogy én kifejezetten szeretem az egészséges ételeket, szeretek főzni és utálom a mű kajákat, mindent ami zacskóból és alapporból készül. 
Épp azért mert szeretek főzni, nincsenek fitnessmodel-világuralmi terveim, azt hiszem, hogy heti 1-2 kevésbé egészséges étkezés belefér. És itt most étkezésre gondoltam nem egy teljes napra, amikor csak ilyen dolgokat eszem. A nap többi részében ugyanúgy gyümölcsöt-zöldséget, salátákat, paleolit ételeket eszem. Nem hiszem, hogy heti 1-2 ilyen kis csalás ne férne bele bárki fogyókúrájába, életmódjába. Szerintem lehet enni popcorn-t a moziban, egy kis csokit, vagy néha napján még egy brutális kalóriabomba süti is belefér. Nem kell mindent megvonni magunktól. 
A másik fele az elmélkedésnek épp az, hogy egy ismerősöm azzal indokolta, hogy miért nem "tud" (habár szerintem itt az "akar" szócskán lenne a hangsúly", mert nem "tud" lemondani az egészségtelen ételekről, mert az egészséges ételek nem finomak és sosem bírja tovább egy hétnél hogy csak salátát, zöldségköretet és csirkemellet egyen. 
Szerintem alapjáraton azzal van a probléma, hogy az egészséges étel szavak hallatán az emberek fejecskéjében 90%-ban a száraz, ízetlen natúr csirkemell, egy kis csoffadt zöldségköret és a hungarocellszerű puffasztott rizs ugrik be. Pedig valójában elképesztően változatos, finom, izgalmas ételeket lehetne kreálni tészta, zsíros húsok, cukor, liszt és krumpli nélkül is, mindenféle alappor nélkül. Példának, csak az elmúlt héten 4x csináltam salátát, négy különböző recepttel és egyáltalán nem nevezném unalmasnak, sőt alig várom, hogy újabb recepteket kereshessek és próbálhassak ki. Hanem hiszitek el, nézegessetek itt egy kicsit.
Ha valaki szerint ez unalmas és egyhangú, akkor hívja meg vacsoravendégnek Hannibal Lectert, a plusz izgalom kedvéért. :D
 Az egész diéta, egészséges életmód akaraterő kérdése. Ha eldöntöd, hogy így étkezel, mozogsz, megállod hogy csak 1-2 alkalommal nassolj hetente, akkor egy idő után nem kínzásnak, megvonásnak fogod majd fel, hanem elkezded évezni és megkérdezed magadtól, hogy egyáltalán miért ettél régen annyi szemetet. Akárhány embert megkérdezel, aki életmódot váltott, azt fogja mondani, hogy nem a pénzen múlik. Nem. Tuti, hogy nem olcsóbb, habár szerintem a mirelit kajáknál és az alapporoknál mindenképp olcsóbb, de kb. ugyanannyi kiadást jelent mintha a jó magyar rakottkrumplis-rántott húsos, mekis-mirelit kajás, heti 2-3 táblacsoki, csipsz, minden reggel péksütemény étkezést csinálnád, amit sok embernél láthatunk. 
Ha akarod csinálod, ha nem akarod, találsz kifogást. Szerintem így működik.


Vasárnapra leesett egy laza 15 centi hó nálunk, így a napot egy kiadós hólapátolással kezdtem, ami felért egy 45 perces dumbell-edzéssel, legalábbis ma reggel rendesen izomlázam volt. :D Na de a lényeg, ebbe a havas csodakastélyba szívesen beköltöznék. :P


Egy olvasó említette, hogy szereti az ilyen felsőket, gondoltam hozok még belőle. :)


Szép kis gyűjtemény. :) Ti hány pár cipőt-csizmát viseltek a téli hónapok alatt? Nekem nyolc olyan pár van, amit felváltva viselek, van köztük csizma, bokacsizma, bakancs, sportosabb cipő, magassarkú. Abszolút kedv és időjárás függő. :D


Szépséges ez a mani és egyszerűen gyönyörűk a hölgy körmei is. Ez az a hosszúság és forma amit én kifejezetten szépnek találok. Ennél hosszabb nekem már picit túl sok. :)


Whao! *.* Én ezt simán bevállalom hétköznap is. :P


Királylányos! :)


Imádok a hóban sétálgatni. :)


A cipőgyűjtemény után az is érdekel, hogy ti mennyi ajakravalót halmoztatok fel? :D Nekem meglehetősen szép gyűjteményem van már, de folyamatosan csak 3-4 darabot használok.


Ez milyen cukker! :


Csini!


Jajjj az a kabát!


Kell!


Álomházikó. :)


Csodásak ezek a színek és a sok fény. :)


Nagyon tetszenek ezek az arany kiegészítők a sötétkékkel párosítva. :)


Mostanában, hogy picit lecsengett bennem a Naked3 mánia, és van egy igencsak jó dupe palettám is, megint a 2 után ácsingózom inkább.


Oh, egyszerűen csodás ez a konyha. A modern bútor és ezek az antik vagy antik hatású különböző székek együtt annyira hangulatossá teszik.


Nyáron gyakran megyünk evezni itt a Szigetközben. Klassz kis túralehetőségek vannak. Télen még sosem voltam, túlságosan nyuszi vagyok, félek a hideg víztől, habár még sosem borultunk, de ahogy a karmámat ismerem, Anna tuti hogy megmártózna a jeges Dunában, ha egyszer télen menne vízitúrázni. :D


Ohnyaminyami! :P


Dögös. :)


Nagyon szeretnék egy ilyen kis asztalkát magamnak. :P


Jól esik ilyen színeket látni most már. :)


Csodás ez a smink. :)


Na itt elférne a kis asztalkám is. :D


A mamám isteni ekler fánkot tud csinálni, már le is adtam nála a rendelést az idei adagra. :D Érdekesség, hogy a képviselőfánkkal sosem volt szerencséje, vagy a tészta nem sikerült, vagy a krém lett túl folyós. Amikor pedig egyszer sikerült minden, akkor porcukor helyett véletlenül trisóval szórta meg. :D


Jajjj de cuki kis cicakuckó. Én is gondolkodtam egy ilyenen, de Puszedli "Ultimate troll" úgyis max a tetejére feküdne. :D

Szép Hetet Lányok! :) 

Havazott nálatok a hétvégén? Mi a véleményetek a nyitógondolatról? Cipő-szájfény/rúzs téren hogy álltok? :)

Megjegyzések

  1. Gyönyörű képek, nem is tudok választani. A kastély varázslatos, a hajfonat gyönyörű, a belső terek tökéletesek, jó egy pillanatra egy tökéletes világban érezni magam. ( Nálunk alig esett hó.) Szerintem mindenki azt eszik amit szeretne, no comment...

    VálaszTörlés
  2. Egy Milka csoki is már majdnem háromszáz forint abból a pénzből már vehetek zöldséget vagy gyümölcsöt.
    Durva hogy számon kérik rajtad hogy mit eszel. Szerintem nagyon jó alakod van így a képek alapján. :)
    A kedvenc képem a sárga nyaklánc és a fésülködőasztal.
    Üdv.
    Marika

    VálaszTörlés
  3. Ismered te azt a mondást, feleselést amit sokunk mondott gyerekként:
    " Aki mondja másra, az mondja magáára! "
    Lehet az illető szeretne olyan alakkal rendelkezni, mint te, csak azzal a bizonyos akarattal van a gond. Ha nem így van elnézést az illetékestől.
    Jómagam tartom magam. Bár a tornából sajnos nem tudok minden nap annyit csinálni, mint amennyit szeretnék. Csak nem bírtam aki és mérlegre álltam. Fogyni nem fogytam, de a hasamon centiben -- centivel is megmértem magam előtte minden hol--jelentkezik az igyekezet. Az alsó részen kétoldalt tenyérnyi horpadás tartja magát már két hete. És más is megjegyezte. :)

    Az evezős képről eszembe jutott egy kedves Erdélyben töltött " telelés" . Fent voltunk Madarasi-Hargitán, fent a csúcs alatt. Egy kedves házaspár tanyáján, akik vendéglátással foglalkoztak. Olyan magasan ahol sem villany, sem vezetékes víz nem volt. Úgy volt, hogy lejárunk majd a faluba az egyik panzióba minden nap. Persze a fiúk mondták: minek mosakodni is lehet. Tulaj viccesen megjegyezte: van egy forrás a tanya végén ami nincs befagyva, ott lehet fürödni. Másnap az egyik fiatal nő társammal igen tipródtunk már. Majd egymásra néztünk , fogtuk a törölközőnket és a neszit és lementünk a patakhoz. Megfürödtünk a jeges vízben önszántunkból. Hozzá teszem, hogy a társam diplomás mentőtiszt, tehát orvosi felügyelet alatt álltam. Persze a fiúk akkor jöttek ivóvízért, így sikítani sem volt időnk, olyan gyorsak voltunk. Ezt három napig. Aztán nagyon sokan megtették még. Az volt az érdekes, hogy aki nem , az beteg lett mire haza jöttünk.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is teljesen belefér néha 1-2 engedékenyebb nap. Így kicsit megnyugszunk, megajándékozzuk magunkat valamivel, amire rágóta ácsingózunk, utána pedig felszabadultabban tudjuk folytatni az egészséges életmódunkat. Én saját magamon tapasztalom, hogy néhány hetente ha beiktatok egy kis finomságot, könnyebben, kevésbé stresszesen tudom folytatni az életmódomat.
    Képek közül a cipős tetszik a legjobban, bár csak a feketékre csábulnék el :P

    VálaszTörlés
  5. A havas kastély-kúria gyönyörűszép, most én is beköltöznék oda! =) A képek alapján látom, Te is szereted a telet, olyan kevés ilyen ember van a környezetemben és mindig megörülök, ha valaki ugyanúgy szereti, mint én. =)
    A fehér-ezüst manikűr is nagyon szép, meg a csizmás kép "tartalmát" is elfogadnám. =P

    VálaszTörlés
  6. Nálunk megint esik A hó. Apró és közepes pelyhekben már vagy fél órája.

    VálaszTörlés
  7. Hm... én azért azt mondanám, hogy igenis olcsóbb. Jó, én vegetáriánus vagyok, de a hús kétségtelenül az egyik legdrágább termék, akárhogyan is nézzük. A krumpli, és főleg a tészta, drágább, mint a rizs. Úgy összességében kevés olcsóbb étel van, mint a zöldség, jó, talán télen nem.

    Amúgy... az a cipős kép... Összesen kettő csizmám van, amit szeretek, meg egy régi, és az a baj, hogy az én árkategóriámban nem találok csizmát, ami tetszik. Vagy minden szép bőrből van, a műbőr csizmák meg mindig ezek a túldekorált elfajzott izék.

    VálaszTörlés
  8. Köszi Lányok! :)

    @Piros, itt is esik megint.

    @Marika, köszönöm, de azért egy fotó csalóka. :D

    @Apolka, a tél-szeretetem véges, általában februárban, már tűkön ülve várom a tavaszt. :D De ez a kis havazás most jól esett a lelkemnek. :)

    @Ami, igazából én is azt gondolom, hogy olcsóbb, csak ha ezt így kijelentem, akkor az ellentábor azonnal lázadást szít. :D Ha az ember képes elvonatkoztatni a bevásárlóközpontos áraktól, picit hajlandó körülnézni lelőhelyek után, piacra járni, stb akkor sokat lehet spórolni. De az tény és való, hogy a szemét-kajáknál olcsóbb. Egy ismerős például azt mondta, hogy ő nem vesz gesztenye és hajdina lisztet mert drága. Ugyanakkor a saját szememmel láttam, hogy megveszi magának a tábla csokit, a az ízesített ásványvizet (már eleve 500Ft) és egy nappal később instagramra kirakja a mekis kajáját ami legalább 2000Ft. Akkor miről is beszélünk? :D Sajnos az emberek felfogásával van a gond. Az egészséges ételre sajnálják a pénzt, de az agyon reklámozott KFC, Meki, Starbucks dolgokra nem.
    Mindenki maga dönti el hogy a hízására vagy a fogyására költ pénzt. :)
    Egyébként én nagyon szeretem a vega kajákat, Győrben volt egy szuper étterem, de sajnos már bezárt, mert nem volt rá igény.

    VálaszTörlés
  9. A fehér csipke felső és az 1. manikűr jöhetne :D

    VálaszTörlés
  10. Az én kedvencem most egyértelműen a piros ház a havas fák között. :)

    VálaszTörlés
  11. @Gabriella, olyan szép az a felső. :)

    @Ági, az a kép lett a hátterem most. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)