SOTW - Flash Tattoo


SOTW



A tavasz és a nyár egyik vezető trendje a lemosható tetoválás. A hasvillantó pólók után egy újabb trend a tinikoromból. Talán épp ezért nagyon örömmel fogadtam. A klasszikus fekete tetkó mellett most leginkább az arany és ezüst színűek hódítanak. Az arany türkizzel keverve is szuperül mutat. Ezeket akár ékszer helyett is hordhatjuk. 
Mintában főleg az ókori birodalmak művészetének motívumai, az azték és indián kultúra mintái jelentek meg, de a tollas és tengeri motívumos tetkók is nagyon divatosak. Az egészen aprókat akár körmön vagy az ujjunkon is hordhatjuk, de a kézfejen és a csuklón is jól mutatnak. (Ki ne ragasztott volna rágócsomagolásban lévő tetkót a kezére gyerekként? :D)
Szerintem ez egy nagyon izgalmas trend és nem adok neki 1-2 hetet, hogy a csapból is ez folyjon kis hazánkban is. ;) 

Mit szóltok a flash tattoo trendhez? Kipróbáltátok már? Ha nem akkor tervezitek? :) Melyik minták tetszenek a képről? 

Nekem leginkább a tollas és álomcsapdás minták jönnek be. :) 

Megjegyzések

  1. Épp a napokban nézegettem e-bay-en, nekem is tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper nekem nagyontetszik! már láttam itthon a new yorkerbe is. A tollas motívumok és a karkötönek látszók a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  3. Gyerek és Tibi koromban Én is csináltam. Bravo magazint kötelező volt akkor megvenni, ha tatto volt hozzá. Aztán középiskola elejen elmaradt, akkor cikinek számított.
    Szerintem idősebbeknek most sem a legjobb váladztás. Egy fesztiválra egy szép festett az igen, de szerintem nem mindennapos használatra.
    Ami viszont tetszik, az a műveszi kivitelű henna festés.
    Maga a tetoválás nekem annyira megtetszett, hogy 19. születésnapomra saját keresetemből csináltattam a jobb felkaromra igazit.
    Azóta is akarok megegyet. Sokáig vesződtem milyet. Kb másfel éve letettem a voksom egy mellett. Lehet idén meglesz.

    VálaszTörlés
  4. Pont nemrég kérdeztem blogon az embereket róla, mert kíváncsi voltam, vajon mennyire jön be ez a matrica-tetkó nekik :) Nekem alapvetően bejön, de csak mértékkel, de azért azt is láttam már, hogy néhányaknak pont azért nem jön be, mert olyan gyerekes. Pedig szerintem aranyként-ezüstként már rögtön pont nem gyerekes, hacsak persze a minta nem az :)

    VálaszTörlés
  5. Most visszafelé kommentelek egy kicsit, de ezt muszáj leírnom.

    Ha nem vagy "azték" vagy "indián", ne próbálj meg annak tűnni.

    Tudom, a magyar kultúrának ehhez tényleg 0% köze. Ezt az egészet divatként átvesszük Amerikából, de őszintén, nekem ettől még visszatetszőbb az egész.
    Odakint van róla egy folyamatos diskurzus, amit, hát, a fesztiváljárók nagy része szimplán ignorál, de itthon még sosem hallottam, hogy a "cultural appropriation"-ről szó lett volna Nyilván főleg azért, mert elhanyagolhatóan kevés POC bevándorló él Magyarországon.
    Annyira nem téma ez az egész, hogy nem is tudom, hogyan lehet a terminológiát magyarra fordítani. A "színesbőrű" rettenetesen hangzik.

    Nyilván arról is van szó, hogy normális esetben egy kelet-európai valakinek fogalma sincs a kinti kényelmetlen etnikai dinamizmusokról. De tudva azt, hogy az amerikai hódítás hogyan zajlott, nekem egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a sok fehér ember hogyan képes jó szívvel magára aggatni egy olyan kultúra jelképeit, amelynek a tagjai még most is diszkriminálva vannak.

    Szóval egyrészt azért írtam ezt le, mert nem tudom, mások mennyire vannak ezzel tisztában. Nem tudom, mások olvassák-e a megjegyzéseket, de te, Anna, biztosan. Ez főleg inkább a fesztiválkultúrával függ össze, mert ezek a tetoválások azért nagyrészt rendben vannak. Azért az álomfogót és főleg a hamsa-t nem ajánlanám senkinek. Nem ugyanaz a szint, mint a fejdíszek meg a bindik, de erősen megkérdőjelezhető.

    PS. nem tudom hol, egy másik magyar blogon, egyszer már megpróbáltam ez irányba terelni a dolgot, amikor jeleztem, mennyire nem oké, hogy a "kimonót" (azokat a lenge szatén kardigánokat vagy miket) kimonónak hívják, de nem éreztem úgy, hogy átment volna az üzenet. Hátha most.

    VálaszTörlés
  6. Épp a napokban gondolkodtam rajta,hogy a nyári fesztiválokra rendelek én is e-bayről. :) Álomcsapdásat mindenképp.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)