Weekly Inspiration

Úgy érzem, hogy a mai világban egyre nehezebb önmagunknak maradnunk, különösen ha az ember blogot ír. Nehéz ellenállni a közösségi média, a magazinok, reklámok és trendek nyomásának. A "Tumblr, Instagram és Pinterest jelenségnek" amik egyfajta életérzést sugallnak felénk. Az elegáns képek, a több ezres követővel rendelkező fotómegosztó portálok "sztárjainak" élete lassanként mindenkihez elér és mindenki szeretne egy kicsit hozzájuk hasonlítani. Lehet az egy póz, egy felkapott étel vagy ital (Starbucks, macaron, oreo keksz vagy épp csokiba mártott eper) mindenki be akar állni a sorba (még az is aki azt állítja, hogy ő nem azért csinálja). Mindenki tulipánt tesz az Ikea minimál berendezéses lakásába, vagy épp a most olyan menő kis kaktuszokat. 
Filmeket, sorozatokat nézünk, könyveket olvasunk, bárokból és cukrászdákból jelentkezünk be, Glamour és Joy-Napozunk, blogot írunk vagy épp videózunk, megvesszük azt a körömlakkot, azt a parfümöt, azt a vázát vagy dísz párnát, amit annál a személynél láttunk, akinek 500-al több követője van. 
Tavaly ilyenkor mindenki Nike edzőcipőket vett, amikor megjelentek a hangulatos cipő+vízlespalack motiváció képek. Vajon végül mi lett a sorsa a cipőknek? Futottak, izzadtak bennük? Vagy a #fitness és #jogging hastagekkel ellátott "befotózás" (mert ez a szó is olyan menő) után a dobozban végezték?
Szerintem egy kicsit néha el kell gondolkodni hogy mennyire jó az, ha ilyen szinten hagyjuk befolyásolni magunkat? Azt esszük, isszuk, oda megyünk, olyan ruhát, frizurát hordunk, amit "menőnek látunk" a képmegosztó oldalakon. Megvesszük a többezres lakkot, amit a közösségi média tejhatalma előtt sosem vettünk volna meg. Megpróbáljuk mások életét élni egy kirakatban, ami a nagyvilág felé tekint. Még akkor is, ha mélyen, legbelül tudjuk, hogy ezek nem mi vagyunk. De az orgonacsokor csak húsz lájkot kap, míg a tulipánokat ötször annyit. Hát ilyen ez a #bloggerlife.


Csodás dolog inspirálódni, kreatívnak lenni, fejleszteni a személyiségünket, de meg kell találni az egyensúlyt, különben könnyen elveszítjük magunkat. Az utóbbi két évben több embertől is láttam olyat, hogy ruhákat, frizurát, lakkokat viselnek, amikről korábban azt állították, hogy nem az ő stílusuk, nem adnának ki ennyi pénzt érte, stb. Senkit sem ítélek el, nincs is jogunk ilyesmire, de egy ember hitelességét szerintem eléggé megcsorbítja, hogy ha pár blogbejegyzés és inspirációs kép elég ahhoz, hogy megváltoztassa a korábban hangoztatott véleményét és elveit.


Egyszerűen csodás ez a szett. A finom színek és a különleges nyaklánc együtt.


Az egyik legszebb mani amit valaha láttam. :)


Van valami kecsesség, különleges törékeny báj a magnóliában, ahogy néhány napig teljes tökéletességben pompázik. ha egész évben virágozna nem hiszem, hogy ennyire lenyűgözőnek találnám.


Egyszerű smink a nagyobb, hangsúlyosabb szemekért. Tökéletes hétköznapra és elegánsabb alkalomra is.


Semmi sem szexibb a laza hullámos hajnál. ;)


Csodás! :)


Milyen parfümöt használtok most? Én teljesen beleszerettem a Zara "Stock Im Eisen Platz 4 - Vienna" illatába, ami Bécs egyik látványosságának nevét viseli és szerintem tökéletes tükrözi a belváros hangulatát. A nyári estékét, amikor megtelnek az utcák emberekkel, mindenhol szól a zene, az emberek buli előtt gyülekeznek a Múzeumok terén, vagy a Burg parkjában ülnek a fűben. :) Az elegáns üzletek kirakatait, az emberek sokszínűségét és az egyszerre ősi, tradíciókkal teli és modern város miliőjét . Ha van lehetőségetek, szagoljátok meg ezt a parfümöt, szerintem az utóbbi évek egyik legizgalmasabb illata.


Nude és pasztell színekből sosem elég. :P


Csodás ez a csipkeruha a rockos kiegészítőkkel. :)


Ide most szívesen kiülnék egy jó könyvvel. :P


Hétvégén, idén először vettem epret és isteni volt. :P


Imádom a vicces feliratos, meghökkentő mintájú pólókat. :)


Hangulatos. :)


Komolyan megkönnyeztem ezt a képet.


Nincs olyan, hogy túl sok ecset! :D


Kell egy ilyen naci! :)


Háttérkép az irodai gépemre. :P


Szerelmes vagyok ebbe a manikűrbe. :D


Vagány!


Brutálisan gyönyörű ez a smink!


Nincs mit tenni, fürdőszobaperverz vagyok. :D Imádom a szép fürdőszobákat. :D


Éljen a spárgaszezon! :P


Az a táska! *.*


Team-Bonkai! :D Egyébként Kai szerintem kicsit olyan mint Tom a Tom&Jerry-ből. Titokban mindenki neki szurkol. :D


Awww! *.* 

Szép Hetet Lányok! :) 

Melyik a kedvenc képetek? Mi a véleményetek a nyitógondolatról? :)

Megjegyzések

  1. Jaj, imádom a spárgát. :)
    Én a PP lakkokkal kapcsolatban nem értem, hogy miért lett (szinte)státuszszimbólum. Persze nem próbáltam még egyet sem, engem nem visz rá a józan ész, hogy ennyi pénzt kiadjak egy üveg lakkra. Úgy gondolom, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is. Nem vagyok álszent, van két árnyalat, ami nagyon tetszik, mindig meg is állok megcsodálni őket, de ennyi. Volt, hogy már a Párom is azt mondta, hogy ha ennyire tetszik, ajándékba megkapom tőle valamire, de mondtam neki, hogy inkább ne. Annyi pénzből inkább menjünk el moziba, vagy vacsizni, az legalább közös élményt ad. :)

    VálaszTörlés
  2. @Ági, nekem az ILNP Music Box tetszik nagyon és meg szeretném majd venni, de hogy több tízezer Forintot kiadjak ilyen lakkokra rendszeresen, az tőlem is nagyon messze áll. Én is mindig arra gondolok, hogy ebből a pénzből elmehetünk kajálni vagy vehetek belőle valami hasznosat is. :) De mindenkinek szíve joga, hogy mire költ, csak sok embernél láttam, hogy ő aztán soha... de végül mégis. :D

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek a nyitó gondolattal olyan jó hogy valaki ezt is meg meri írni.Ahogy a város hangulatát leírtad hát nagyon tetszik.Képek is születik jó az egész^°😃👌👍

    VálaszTörlés
  4. Hát, mit mondhatnék? Teljesen egyetértek a nyitógondolattal. Rám senki sem mondhatná, hogy beleesek ezekbe a csapdákba (najó, szülinapomra azért megérdemlek egy ILNP-t), de azt is megkérdőjelezné bárki, vajon divatos vagyok-e egyáltalán a szó köznapi értelmében:D
    Lehet, hogy ez az örök proletár, aki szól belőlem, de tényleg nem túl jó a véleményem az egyeninditexes lányokról. Ahhoz sok pénz kell. De ha már annyi pénze van valakinek, abból egy egyedibb stílust is meg lehet fizetni... Szóval miért nem teszik? Ugyan nem szeretem Coco Chanelt, de azért abban a divat elmúlik dologban igaza volt.

    Ugyanitt: a státuszszimbólumok drágák, azért lesznek, amik. Mindig viccesnek találtam, hogy az Oreo az lett... szerintem ez csak szerény hazánkban van így. Amerikai kultúra meg minden - tekintve, hogy egyébként nem drágább, mint egy csomó másfajta keksz. Szóval türelmesen várok a csokis-peanut butteres verziónak a megjelenésére, Vietnámban már lehet kapni, szóval igyekezzetek, magyar boltok!

    VálaszTörlés
  5. A képek mint mindig nagyon tetszenek. :D
    Szerintem nincsen azzal baj, ha valaki ezeket a felkapott dolgokat a magáénak akarja tudni és bele bele csempészi az életébe, legalább is addig ameddig azt is valamilyen szinten a saját stílusára tudja szabni. Például a DIY képeknél és mindig az érzem meg kell csinálnom. Ott egyszerűen, ha még színekben is hasonló dolgot alkotok (már már tökéletes az egyezés), akkor sem lesz teljesen ugyan az a dolog, hisz már benne leszek én és az emlékeim hogy hogyan is alkottam meg. Vagy a ruhák. Én is követek rengeteg olyan felhasználót, amely naponta több outfitet mutat be. És igen a legtöbbjét elfogadnám akár teljesen ugyan úgy, de tudom hogy ez lehetetlen. :D Viszont a farmerdzseki ami után most kutatok nagy mértékben az Instagram hibája. :D De attól még nem leszek egy tucat, hogy azt szeretném én is hordani. :)
    És kifejezetten azt vallom akár még jótékony hatással is lehet az emberre, például az én esetemben. Tonnaszámra nézem a fittnes képeket Instán. Egyszerűen motivál. Látom, hogy miket értek el azok a lányok és látom hogy én miket érhetnék el a testemmel és ez arra motivál, hogy egy hulla nap után i megcsináljam az edzést, ami ahhoz kell hogy elérjem az álmomat. 
    De sajna sokan nem így gondolkoznak. Mondhatni tucatok lettek. Például (és itt most nem akarok senkit sem megsérteni) azt fedeztem fel, hogy a legtöbb youtube-os kpaja ezeket az ingyen rendelős lehetőségeket, amivel semmi bajom szerintem klassz is :D, de az hogy sok esetben mindenkinél ugyan azokat látom 1-1 termék eltérésével… Hát nem tudom. Ha nekem lenne ilyen lehetőségem biztos vennék 1-2 olyan dolgot amit ők, mert személy szerint arra az ecsetkészletre fáj a fogam mióta, de ennyi. Meg van a magam kis kívánság listám. :D

    VálaszTörlés
  6. Abszolút egyetértek.
    Pl. nekem nincsenek Ikeás cuccaim, idén nem is kaptam tulipánt, sőt nem is vettem. Teljesen hidegen hagynak ezek a dolgok. Ha kijön valami új divat nem rohanok egyből az üzletekbe vásárolni...Valahogy soha nem érdekeltek ezek a dolgoks, sőt van, hogy sokkal később jutnak el hozzám.
    Nem szeretem a spárgát, többek között azért, mert anyukám németbe válogatja...amúgy az íze se jött nekem be.

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek. Én személy szerint azt sem szeretem hogy a felkapott blogokban mindig ugyanarról irnak. Egy adott termék és egy hétig nézem ugyanazt...

    KAI óóó eddig észre se vettem ez jó kép :)

    VálaszTörlés
  8. Nos igen, a közösségi média felületeinek terjedése, népszerűsége nyilván maga után vonja ezeket a dolgokat. És sok mindenben egyetértek, sőt, szinte mindenben, amit írtál, mert tényleg sok olyan ember van, aki mintha copy+paste-ot nyomogatna egymásról, ugyanakkor egy-két dolgot csak nem lehet nekik felróni szerintem. Például a tulipánt miért ne szerethetné mindenki? Nők vagyunk, ez egy gyönyörű virág, ennyi. :) Viszont a Nike cipőnél valóban gázos a dolog, mert tényleg sokan kb. csak azért vették meg, mint amit Te is írtál. Vagy csak én vagyok olyan jóhiszemű, hogy szerintem nem azért vesznek egy csokor tulipánt a rózsa helyett, mert azért több lájkot kapnának? :D Lehet, végülis nincs Instám, Ikeás cuccaim, Oreót se ettem még (na jó, lehet egyszer régen, mikor még itthon azt se tudták mi az :D amúgy olyan gejlnek tűnik nekem képről :D), szóval :D
    A képek pedig csodásak, kedvencem az első outfit részlet, aztán az összes mani, meg..minden más!

    VálaszTörlés
  9. Nem tagadom engem is befolyásolnak a látott dolgok. Nálad láttam először Revolution palettát. Azóta van is belőle a tulajdonomba. Viszont szerintem az a jó példa, mert kozmetikai katalógusokban a négyrészes palettát adják annyiért.
    Mások szerint csinosabban öltözöm. Mióta olvaslak jobban figyelek a vásárlásoknál. De ez nem azt jelenti, hogy mindent megveszek, magamra kenek vagy ilyesmi.
    Úgy érzem, hogy a sok hatás közt is megőriztem magam. Sajnálatos tény viszont az, hogy ez másoknak nem sikerül.

    Nagyon szép képeket válogattál össze. A házat festő néni, nekem régóta megvan.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon egyetértek a nyitógondolatokkal. Manapság sokan mennek a "tömeghisztériák" után csak azért, mert mindenki azt csinálja. Én pl. csakis és kizárólag akkor iszom Starbucks-os kávét, mikor találkozóm van valakivel, mert azokat az árakat a sima hétköznapokon nem engedhetem meg magamnak. Körömlakkot pedig már nem is tudom mikor vettem utoljára, bár van egy terjedelmes méretű kívánságlistám, ami szerintem sosem fog megvalósulni :P Meg ha lehetőségem van rá, akkor inkább MAC rúzst veszek. Mindenkinek van valami dilije, nekem ezek a rúzsok azok, bár bevallom hiányzik a "Nailland-életérzés". Viszont nem tudnék havi rendszerességgel oda járni és elverni a fél fizetésem még akkor sem, ha mindig találnék nekem tetsző lakkot. Az instagramm őrületből pedig kimaradok, mivel nincs instám :P De amúgy is szeretem a saját stílusomat képviselni, ami egyáltalán nem passzítható be a tömeg közé :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)