Two Weeks Bikini Body Challenge - Avagy hozd magad formába két hét alatt (11-12. Nap)


 Elérkeztünk a 11-12. naphoz. Ma pihenőnapot tartunk. Épp ezért a mai napra nem is adnék meg étrendet, csak azt tudom tanácsolni, hogy az előző pihenőnapokhoz hasonlóan járjatok el most is és a későbbiekben is ha folytatjátok az életmódváltást. Ha nasizni szeretnétek vagy akár megkívántok egy pizzát vagy egy kis sütit, akkor ne vonjátok meg magatoktól, de a többi étkezést ilyenkor fogjátok vissza. :) 
Természetesen a keddi naphoz ugyanúgy találtok étrendet és edzést is a bejegyzésben, plusz egy kis motivációt is. :) Szóval hajrá! 4 nap van hátra! Báre remélem sokan lesznek oylanok, akik ezek után is folytatják ezt az életmódot. :) 


 

 Kis változtatások nagy különbséget jelentenek. :) Ha hosszú távon csak annyit változtatsz az étkezéseden, hogy naponta 5x kis adagokat eszel, figyelsz a folyadékbevitelre és elhagyod a fehér lisztet és cukrot, az olajban sült ételeket, már az is rengeteget számít. 
Ha csak hetente 3x 30 percet vagy egy órát szánsz tornára-edzésre, az is rengeteget jelent. 


Ebben a videóban egy olyan gyakorléatsort találtok, amit film vagy sorozatnézés közben is el tudtok végezni. Érdemes megtanulni és akkor nem is kell választanod, a kedvenc sorozatod vagy az edzés között sem.
Sokan hoznak fel oylan kifogást, hogy nincs idejük edzeni. De ha az ember őszinte önmagához, akkor beláthatja hogy azért igenis van 1-2 óra a napban amit tévézéssel vagy épp netezéssel tölt. Ha igazán fontos a számodra az egészséged, ha nagyon-nagyon szeretnél megszabadulni pár kilótól, akkor így találsz rá megoldást, hogy beilleszd a mindennapjaidba a mozgást. Ez csak egy kis praktikus ötlet rá, hogy hogyan tudsz filmnézés közben is edzeni. :)

A 12. Nap Étrendje


Ez a reggeli nem csak isteni fonom, de nagyon mutatós. Ki ne dobódna fel, ha így kezdhetné a napot? Ráadásul ezt a munkába is vagy ősztől a suliba is magaddal viheted. Csak rétegezz le egy jól záródó üvegben, dobozban vagy pohárban friss bogyós gyümölcsöket és natúr joghurtot. Szórhatsz a tetejére mandulát vagy akár zabpelyhet is. Ugyanezt megcsinálhatod chia pudinggal vagy zabkásával is. :) 

Délelőtt egyél meg egy almát 2-3 darab korpakeksszel vagy zabkeksszel.


Ebédre készítsd egy kiadós salátát. A képen látható salátában rukkola, madárbegy saláta, paradicsom, avokádó és mozzarella van. Öntetnek keverj össze olívaolajat, sót, borsot és citromlevet. Önmagában is nagyon finom és laktató de eheted natúr csirkemell vagy sült csirkecomb, esetleg valamilyen sült zöldség mellé is. :) 

Délután készíts rozs vagy Pur kenyérből két szelet pirítóst, mellé lágy vagy főtt tojást és zöldségeket fogyassz. 

Vacsorára készíts egy smoothiet. Ebbe a akár a fehérjét is belekeverheted. :) 

Szerintem nem is kell elmondani, de azért a finisben ismét elismételem, hogy figyeljetek a napi folyadékbevitelre. Hanyagoljátgok a szénsavas és cukros üdítőket, a bolti ízesített ásványvizeket és gyümölcsleveket. Helyettük a legjobb barátaid a zöld tea, a sima víz és a detox víz. :) 

A 12. Nap Edzése 






Ebben a videóban egy 30 perces cardio és teljes testedzést találtok, bemelegítéssel és nyújtással együtt. A későbbiekben, ha folytatjátok az életmódváltást ez egy szuper alap edzés lehet. Emellett érdemes külön testrészre koncentrálva végezni gyakorlatokat is. Így kaphattok egy körülbelül 40-45 perces edzést, ami szerintem tökéletes fogyáshoz. 



Ebben a videóban egyetlen gyakorlatot találtok, ami a leges-leges legjobb popsi formázó gyakorlat. Szintén olyan, amit akár filmnézés közben is végezhettek. Ha régebb óta edzetek, akkor 2x végezzétek el a gyakorlatot. :) 


 


A második gyakorlattal is a comb és a fenék formázása a cél. A squat, vagyis a guggolás a leghatékonyabb gyakorlat erre. Figyeljetek a testtartásra. Az edzés végén pedig ne felejtsetek el nyújtani. :)

Mostanra biztosan látjátok és érzitek már magatokon a pozitív változásokat. :) Talán már a környezetetek is észrevette ezt. Ennél nagyobb motiváció pedig nem is kell szerintem. :)


A kifogásoktól nem égnek a kalóriák. 

Fotók: Pinterest 

Hogy haladtok a kihívással? Mit szóltok ez edzésekhez? Van már kedvencetek? Láttok már valamilyen változást magatokon? :)

Megjegyzések