Two Weeks Bikini Body Challenge - Avagy hozd magad formába két hét alatt (13-14. Nap)


Elérkeztünk a két hetes kihívás utolsó bejegyzéséhez és utolsó két napjához. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy volt olyan akinek segített ez a sorozat és hasznosnak találtátok. 
Az utolsó részben a mai és holnapi nap étrendjét és edzését találjátok, illetve néhány tippet és tanácsot a továbbiakhoz. :) Nagyon örülnék, ha így a végén 1-2 mondatban elmesélnétek számotokra milyen volt ez a kihívás, illetve láttok e már magatokon valamilyen pozitív változást. Ezzel szerintem a többiek számára is motivációt nyújtanátok és persze engem is nagyon érdekel! 


A 13. Nap Étrendje 


Reggelire készítsd banánt palacsintát Ehhez turmixolj össze egy érett banánt és két tojást. Tehetsz bele fahájat is vagy akár egy kanál őrült zabpelyhet is, egy kis extra rostért. 
Kókuszzsíron süss belőle palacsintákat. Gyümölccsel és mogyoróvajjal is nagyon finom. Akár vacsorára is fogyaszthatod. 

Délelőtt rágcsálj el 3-4 korpakekszet és vékonyra szeletelt paprikát, zellert vagy répát. Ez ideális nasi akár egy filmezés közben, vagy ha a munkahelyeden megkívánsz egy kis rágcsálnivalót. 

Ebédre készíts natúr csirkemellet vagy halfilét, mellé párolt édesburgonyát vagy zöldségköretet. 

Uzsonnára készítsd egy smoothiet.


Vacsorára készíts egy ilyen salátát. Vágj kockákra egy uborkát és egy avokádót. Morzsolj bele fetasajtot, majd készíts hozzá öntetet joghurtból, apróra vágott kaporból, citromléből és fűszerekből. 
Friss, könnyű és finom étel, önmagában is laktató, de akár húsok mellé is eheted. :) Nekem például az egyik kedvenc köretem grill ételek mellé :) 


A 13. Nap Edzése 



A mai napon ezt a gyakorlatsort végezd el. Ne felejts el bemelegíteni a gyakorlatok előtt és a végén nyújtani. A későbbiekben egy ilyen hosszúságú és intenzitású gyakorlatsor, önmagában, hetente egyszer elvégezve már jó alapja lehet egy életmódváltásnak. Párosíts még heti 2 futás vagy cardio illetve testrész specifikus gyakorlatokkal. Például láb+fenék edzés az egyik nap. A harmadik alkalommal pedig has-csípő+karok vagy hát. 

Heti 3x 30 perc edzés tökéletesen elég a tartós fogyáshoz. Ha az állóképességed növekszik és úgy érzed, hogy a fogyás lassult, akkor növeld az edzés időtartamát 10-15 perccel. 

Ha nem szálkásítasz és izmokat építesz, akkor nincs szükség egy órás edzésekre. Kezdetnek, a fogyáshoz bőven elég a fél óra 45 perc heti háromszor. 


A 14. Nap Étrendje  

Reggelire egyél egy natúr joghurtot egy kanál zabpehellyel vagy puffasztott amaránntal és mellé valamilyen gyümölcsöt. 

Délelőtt egyél 1 marék kesudiót vagy mandulát és mellé még egy marék más olajos-magvat, például mogyorót. 


Ebédre készíts cukkini lasagna-t. Ehhez készíts bolognai szószt, darált csirke vagy pulykahúsból. Itt találod az én receptemet. Vajazz ki egy hőálló tálat, majd rétegezd a vékonyra szeletelt cukkinit és a mártást. A tetejére szórj sajtot, majd süsd 25 percig lefedve, majd még öt percig, hogy megpiruljon a teteje. :) 

Délután ehetsz valamilyen gyümölcsöt, például dinnyét vagy barackot. 

Vacsorára készíts rántottát 2 tojásból, mellé rozskenyeret vagy szénhidrát csökkentett kenyeret fogyassz és egy pohár smoothie-t például málnából és szederből, natúr joghurttal és zabpehellyel. :) 


A 14. Nap Edzése

Ezen a napon iktass be egy kis futást. Ha nincs rá lehetőséged vagy inkább otthon edzenél, akkor ezt a gyakorlatsort végezd el. 


A későbbiekben érdemes elővenni ezt a gyakorlatsort bármilyen más testrészspecifikus edzés előtt. Az első 1 hónapban bőven elég ha egyszer végzed el, a későbbiekben megcsinálhatod kétszer egymás után is. 


Utána ezt a gyakorlatsort végezd el kétszer.



Végezetül pedig a karodat és a vállaidat és dolgoztasd meg ezzel a gyakorlatsorral. :) 


Ez volt tehát a két hetes bikinialak kihívás. Remélem, hogy aki végigcsinálta, most elégedetten néz a tükörbe. Igenis két hét után már látszani fog a pozitív változás. És tudjátok mit? Pont ennyi idő kell ahhoz, hogy a szervezeted megszokja az edzést és az életmódváltást. Most ráálltál a napi ötszöri étkezésre és biztosan elmúlt a fehér liszt és cukor utáni vágy is. 
Finom és laktató ételeket ehettél amiket egyszerű elkészíteni és nem is kerülnek vagyonokba. 

Most jött el az a pillanat, hogy végleg elhatározd magad és ne ess vissza. Amint látszik az eredmény, a változás, ennél nagyobb motiváció szerintem nem kell. Talán még nem érted el a célodat, de már rátértél az odavezető útra. Miért fordulnál vissza? Miért állnál meg? 


Három hónap múlva hálás leszel magadnak, ha folytatod ezt az életmódot. :) 

Útravalónak csak annyit mondanék, hogy bízom benne, volt olyan akinek segített ez a sorozat és megkönnyítette az életmódváltásba való belerázódást. Ezután 1-2 hetente tervezek hasonló bejegyzést a blogra, receptekkel, edzésekkel, motivációval, mert néha mindenkinek jól esik egy kis noszogatás, néhány ötlet és egy kis támogatás. 

Képek: Pinterest

Ha kérdésetek van, akkor nyugodtan keressetek meg akár levélben is, ha tudok akkor segítek. :) 

Milyen volt számotokra ez a kihívás? Történt valamilyen pozitív változás? Tervezitek folytatni? :) 


Megjegyzések

  1. Nagyon jól összerakott sorozat volt, köszi még egyszer, sok új ötlettel gazdagodtam.
    Tetszik a folytatás ötlete, néha tényleg elég akár csak egy-egy jól kiválasztott motivációs szöveg az előrelendüléshez.

    (Azt tapasztalom, hogy aki nem mozog rendszeresen, nehezen hiszi el, hogy ez a fajta életmód - jó értelemben vett - függőséget okoz és tényleg csak elkezdeni nehéz.)

    Kata

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)