Mi van a Neszesszeremben?


Azon gondolkodtam, hogy így az iskolakezdés előtt talán hasznos lehet egy ilyen poszt, ha valaki szeretne összeállítani egy kis sminkes-túlélőkészletet. Ez a kis csomag az én személyes sos-termékeimet tartalmazó kis neszesszer, amit munkába viszek magammal, vagy ha egy napra elutazom valahová, például kirándulni vagy vásárolni. Semmi extra, vagy különleges dologra nem kell gondolni, csak néhány apróság, amikkel napközben is felfrissíthetem a sminkemet, vagy akár a frizurámat is. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, miket hordok magammal napi szinten, nézzétek meg teljes bejegyzést! ;)




Íme tehát a kis neszesszerem. 


Egy sima aranyos kis tok, amit ebayről rendeltem. Lehet neszesszernek, sminkes szütyőnek vagy tolltartónak is használni. Itt találjátok. 
Ha a táskás neszesszereimről van szó, akkor általában egy olcsóbb darabot választok, aminél nem érzem tragédiának, ha véletlenül koszos lesz vagy megsérül. Ez a kis szütyő az ára ellenére elég strapabíró és tényleg minden belefér amire szükségem van egy munkanapon, vagy ha egész napra elmegyek otthonról. Nézzük is, mik kerültek bele! :) 


Az évek során jelentősen leredukáltam a mennyiséget és már nem érzem úgy, hogy magammal kell vinnem 4-5 rúzst, pirosítót, szemceruzát, szempillaspirált, stb. 

Egy külön kis szütyőben tartom továbbá az utazó patikámat (ahogy én hívom :D), amibe került fültisztító pálcika (elkenődött smink gyógyítására), frissítő kendő, körömreszelő, aspirin és lázcsillapító, ragtapasz és a piros betűs ünnepnapok szükséges darabjai. Nem érzem úgy, hogy ennek egy külön bejegyzés kellene, csak gondoltam elmagyarázom, hogy ilyesmit miért nem láttok itt. :) 


Egy vakus kép. 


Kezdjük az arcra való termékekkel. 
  • Mattító papír - Ez egy régebbi Essence darab, még körülbelül 15 darab lehet benne. Nem használom minden nap, de ha meg akarom igazítani a sminkem, akkor jobb szeretem először ezzel "felitatni" a felesleges olajat a bőrömről, mielőtt púdereznék. Így sokkal szemm lesz a végeredmény, mintha közvetlenül a zsíros felületre púdereznénk. 
  • Púder - A Rimmel Stay Matte púder "Translucent" azaz átlátszó árnyalatát használom. 
  • Ecset - Én jobb szeretem ecsettel felvinni a púdert. A kis neszesszerembe egy régebbi Essence púderecset került bele, amit minden héten ki szoktam mosni. Nagyon puha és jó minőségű, ráadásul a mérete miatt kényelmesen elfér ebben a viszonylag kicsi neszesszerben is. 
  • Korrektor - Az Alverde ceruza korrektorát hordom magamnál, ami egy közepes fedésű, tömörebb darab. Az ujjammal szoktam eldolgozni, ha szükség van rá. Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy a nap közepére lett egy piros pattanása vagy mondjuk az allergia miatt kicsit kiporosodott az orra. Ezzel el lehet fedni az ilyen apróságokat.



Szem és ajaktermékek. 
  • Szemceruza - Egy sötétbarna Maybelline szemceruzát hordok magammal, amit végszükség esetén a szemöldökömre is tudok használni, mivel előfordult már, hogy véletlenül ledörzsöltem belőle. :D
  • Szájfény/Ajakápoló - Általában azok az ajakkencék jönnek velem, amit/amiket egyébként is használok. Az utóbbi időben főleg ezt a Catrice ajakszépítő szájfényt használtam. 
  • Rúzs - Az Avon Indulgence rúzsok közül a Daffodil Petal általában mindig nálam van. Ha például meetingem van, akkor előtte szeretem egy kicsit felfrissíteni a megjelenésemet, és ez az élénk, de mégis viszonylag visszafogott árnyalat minden alkalomra tökéletes. Sokszor előfordul, hogy reggel nem is kenek fel semmit a számra, mert a legtöbbször az irodában szoktam reggelizni és egyszerűbb ha utána kenem fel a rúzst vagy a szájfényt. 



Hasznos apróságok. 
  • Fogkrém/Szájvíz - Az a típusú ember vagyok, aki ha eszik, akkor utána muszáj fogat mosnia. :D Ezért az irodai fiókomban tartok is fogkefét. De ha úton vagyok, akkor is mindig van nálam fogkrém, vagy szájvíz, ha mást nem, de kiöblítem a számat vele, mert komolyan nem szeretek úgy létezni, hogy ezt kihagyom. Egyszerűen rossz a közérzetem így. 
  • Ajakápoló - Ez egy régebbi H&M darab, de még semmi baja nincsen. Nagyon ritkán szárad ki a szám, de az Avon Rúzs alá szoktam belőle egy picit felkenni, illetve sos-körömágyápolónak is szuper. 
  • Hajgumik - Igen, ebből minimum kettő szokott nálam lenni. Gyakran van, hogy utazás közben, vagy egy hosszú nap vége fele már idegesít kibontva a hajam, vagy ha épp elkap egy zápor, akkor a párától összeugrik és vállalhatatlan lesz. Ilyenkor befonom, vagy feltűzöm egy kis messy bun-ba. Hullámcsat is mindig van nálam, de azt mostanában a kis macaron táskámban tartom, mivel abban egyszerűbben megtalálom. Nem szeretem összetúrni a neszesszert miatta, mert általában szokásuk, hogy a legalján bújnak el. :D


Ez tehát az én utazós-munkahelyi sminkes-pipere túlélőkészletem. :) Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és esetleg pár tippet is kaptatok általa, hogy miket érdemes magatokkal vinni egy hosszú napra, vagy akár a suliba. 

Nektek van hasonló kis neszesszeretek? Mit szoktatok magatokkal vinni a munkába-suliba? :) 

Megjegyzések

  1. Egy szakmai kérdés: a rimmel púdert hogy tudod hurcolni? Én még a többi puderem közé se tudtam betenni, az asztalon áll, és magától lepattan róla a teteje...o.O
    Azt a régi essence ecsetet viszont én is nagyon szerettem, kicsit sajnálom, hogy nem vettem belőle még egyet...:)

    Nekem neszesszerem külön nincs...a táskámba van bedobva valahova egy ajakápoló, illetve az aktuális rúzsom, és ennyi 'sminktermék' van nálam (természetesen az alap női kellékeken kívül...tükör, fertőtlenítő, nem tudom mik...xD). Iskolás napjaimban pedig vagy csak ajakápolóm volt, vagy az se...szeretem azt hinni, hogy amit reggel magamra teszek, kibirja a napot...xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem teljesen jól rázáródik a teteje. Lehet, hogy a tiéd hibás. Nekem is volt már olyan szemhéjpúderben, hogy nem lehetett lecsukni.

      Törlés
    2. A Rimmel púderrel nálam is ez a helyzet, én már el is hagytam a tetejét. :D

      Törlés
    3. Hmm...érdekes...lehet az a "széria" ilyen volt, mert amúgy utána olvasgattam és nagyon sokan elégedetlenek voltak vele...
      Majd még próbálkozom vele akkor, ha elfogytak a púdereim, mert amúgy elégedett vagyok vele...:D

      Törlés
    4. Azt én sem mondanám, hogy a legjobb púder amit valaha használtam. Az NYC Smooth Skin eddig a kedvenc drogériás púderem. :)

      Törlés
  2. Én ezt a Rimmel púdert nem hodom magammal, egyszer nyaralásra jött velem, de semmi probléma nincs vele. Én eegy pici neszesszerfélét hodok csak a munkahelyre, egyszer az Avontól rendeltem, és van benne egy Bourjois púder (imádom a nagy tükrét és elfordítható tetejét), ebben van szivacs, így nem kell külön ecset, egy külön tükör, mert egyik oldala 5×-ös nagyítású, hajgumi, szempillaspirál kimosott keféje. Külön a táskában ajakbalzsam, kézfertőtlenítő és műkönny; ez utóbbi miatt van a spirálkefe, mert van amikor a műkönnytől összetapadnak a pillák..

    VálaszTörlés
  3. Hasznos dolgokat hordasz magaddal, én is ezt a Rimmel púdert használom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon népszerű ez a Rimmel púder. Egy időben Tanya Burr is oda meg vissza volt érte. :)

      Törlés
  4. Ha nem ott dolgoznék ahol most, szerintem ugyan ezeket hordaám magammal.
    Nálam az icuri-picuri nesziben nehéz napok kellékei, körömreszelő, rúzs, szájfény, labello, fájdalomcsillapító, hullámcsat van. Plusz minden táskámban van hajgumi és mindig nálam az összecsukható hajkefém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy összecsukható hajkefét vagy mini Tangle Teezert nekem is be kéne már szereznem. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)