Catrice Prime and Fine Arckontúr Paletta Teszt/Vélemény


Most az egyik leginkább kért bejegyzésnek-tesztnek teszek eleget, hiszen mióta megvásároltam a Catrice Prime and Fine Professional Contouring palettát, rengetegen írtátok itt, instagramon és ask.fm-en is, hogy kíváncsiak vagytok a véleményemre. 
A közelgő Glamour Napokon a Rossmann (remélhetőleg addigra oda is kikerülnek az új szortiment darabjai) és a Müller üzletekben is lesz kupon, amivel a Catrice termékeket is olcsóbban szerezhetitek be, így azt hiszem nagyon aktuális ez a bejegyzés. 
Szóval ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire vált be a Catrice arckontúr palettája, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. ;) 



Kezdjük a külsőségekkel. Nekem tetszik a paletta csomagolása. A műanyag tok kellően masszív és jól záródik, de nem az a körömgyilkos verzió. 
Az átlátszó kis ablakon a márka logója és a termék neve szerepel. 


A mérete szerintem ideális, akár utazáshoz is. 


A hátulján megtaláljuk a fontosabb információkat és az összetevőket is. 


Valamint egy kis útmutatót is a használathoz. Én a "010 Ashy Radiance" árnyalatot hoztam el, ezen kívül még egy sötétebb-narancsosabb verzió van belőle,


Ez a szín inkább a fehérebb bőrűeknek passzol, ezen belül is inkább azoknak akiknek rózsaszínesebb a bőrtónusuk. 


A két púdernek nincs illata, legalábbis én nem érzek semmit, ha megszagolom. (Amit nem gyakran teszek, mert mindig sikerül belenyomnom az orromat. XD) 


A kontúrszín matt, de nem teljesen van egyfajta nagyon finom, nagyon természetes fénye. Szerintem nem is kifejezetten jók a teljesen matt kontúrszínek, hiszen a bőrünk sem teljesen matt, kell egy kis egészséges fény a terméknek, hogy természetes hatású legyen. Csillámosnak persze nem nevezném, de van egy nagyon kevés fénye, ami persze felvitelkor nem látszik, szóval nem kell attól félnünk, hogy amit mélyíteni szeretnénk az kiemelésre kerül. 
Gondolom ez még azt is hivatott meggátolni, hogy a púder maga krétás, porzó, vagyis nehezen kezelhető textúra legyen.  


A highlighterből viszont nem sajnálták a csillámokat. 


Swatcholva kinti napfényben. Kezdjük a kontúrral, mivel én általában azzal szoktam indítani. 
A textúra kellemes, egyáltalán nem porzik. 
A pigmentáltsága gyenge közepes, viszont jól építhető. Véleményem szerint ez egyáltalán nem baj, sőt inkább előny, hiszen drogériás szinten (én úgy tudom, de javítsatok ki, ha nem így van) ez az első kontúrpaletta, így biztosan sokak számára ez lesz az első kontúrozásra használt termék.

Sokkal egyszerűbb egy terméket építeni, mint elvenni belőle. Egy kezdőnek pedig jobb egy kevésbé pigmentált darab, amivel gyakorolhat, tapasztalatot szerezhet, anélkül, hogy az első néhány alkalommal umpalumpát sminkelne magából. 


Még maradjunk a kontúrszínnél. Szépen építhető, viszont az eldolgozása kissé nehézkes. Mindenképpen egy tömör, tömött ecsetet javasolnék hozzá, ami kellően puha is. A durvább ecseteknél fennáll a veszély, hogy eltünteti a bőrről a felvitt púdert, míg a kevésbé tömörekkel foltos lehet az eredmény. 

Nekem általában két "réteg" elég belőle, egy hétköznapi sminkhez. Én személy szerint hétköznap nem szoktam erősen kontúrozni, csak az arccsontomat és a homlokomat hangsúlyozom. 


A highlighter textúrája egy kicsit érdekesebb, ha mondhatom rá ezt. A csillámok egy picit durvábbak. Én néha kézzel is bele szoktam mászni, főleg a szám fölé szeretem így felvinni. Ecsettel ez a durvaság persze nem érezhető és a bőrön sem veszünk észre belőle semmit. 
Ennél a terméknél viszont a pigmentáltság erősen közepes így érdemes finoman bánni vele, mert a természetes fény helyett könnyedén Twilight-vámpír eredményt kaphatunk. 

A tartósságukat tekintve mindkét púderről elmondható, hogy szuperek, 8 órát simán kibírnak. A kontúr nem lesz foltos, még akkor sem ha mondjuk hozzáérünk az arcunkhoz. 
A highlighter egy picit veszít a fényéből a nap végére, de egy drogériás darabnál ez szerintem megbocsátható. 


Én általában ezt a két Jessup ecsetet használom a felvitelre, illetve azóta már beszereztem egy keskeny lapus kontúrecsetet is. 
A Jessup ecsetei egyszerűen mesések, ha szeretnétek írok róluk bővebben is, csak jelezzétek lent. :) 


A fenti ecsetből két darabbal rendelkezem, az egyiket a highlighter felvitelére szoktam használni, mivel a "csúcsával" precízen fel tudom vinni az arccsontom tetejére az épp használt terméket. 

Ugyanakkor mivel ferde ecsetről van szó, kontúrozásra is szívesen használom. Ezzel természetesebb finomabb eredményt tudok elérni. 

A hegyes ecsetet sokan a szem alatti karikák eltüntetésére használják korrektorral vagy épp annak fixálására púderrel. Én kontúrozásra is nagyon szeretem, mert nagyon precíz, ugyanakkor puha és tömött, így szépen el lehet dolgozni vele a terméket. Ezt általában akkor használom, ha picit hangsúlyosabb mondjuk úgy drámaibb hatást szeretnék elérni. az eldolgozáskoz néha segítségül hívom a ferde ecsetkét is. 


Végezetül egy kép benti, természetes fényben. 
Azt még hozzá kell tennem, hogy a kontúrpúder színe szerintem tökéletes a fehérebb, kifejezetten világos bőrhöz, ami nagyon nagy plusz, hiszen a sárgásabb-sötétebb bőrű lányokkal ellentétben, mi hófehérkék nem tudunk kontúrozni bronzosítóval sem, nem mintha drogériás szinte erre sok alkalmas bronzosító lenne. :D 

Összegzés: Szerintem ez egy szuper termék kezdőknek, vagy olyanoknak akik a mindennapi sminkelési rutinjukba építenék be a kontúrozást és nem akarnak mondjuk Kim Kardashian stílusú kontúrt készíteni. A pigmentáltsága miatt egy kezdő sem hibázhat vele, viszont jól építhető. A tartósságára sem tudnék panaszkodni, bár egy izzadva táncolós bulit lehet nem bírna ki. Mondjuk nálam még az szeptemberi eleji kánikulát is kibírta, így a hőség-próbán is jól teljesített. A mérete és a minősége miatt utazáshoz is remek darab. Én mindenképpen azt javaslom, hogy a beszerzése előtt érdemes invesztálni egy jó, puha, tömött ferde vagy kontúr ecsetbe is, mert kézzel vagy egy sima púderecsettel nem fogjuk tudni szépen felvinni és eldolgozni. 

Értékelés: 5/5 

Szerintem első próbálkozásra szuper terméket dobott piacra a Catrice, ráadásul nem sok konkurenciája akad a drogériákban. Az ára 1600-1800Ft környékén van, ami szerintem kifejezetten baráti ár. Érdemes lesz rá lecsapni kuponnal. Aki ki akarja próbálni a kontúrozást, annak bátran ajánlom. :) 

Ti próbáltátok már ezt a terméket? Szoktatok kontúrozni? Ha igen, milyen termékkel? :) 

Megjegyzések

  1. köszi a részletes tesztet :) meghoztad hozzá a kedvem, lehet Glam-napokon be is szerzem! Pont nekem való, kontúr-kezdő vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom. :) Müller vagy Rossmann kuponnal pedig főleg megéri. ;)

      Törlés
  2. Végre elindult a kontúr láz a drogériában is...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már tavasszal simán piacra dobhatták volna. :D

      Törlés
  3. Nagyon jónak tűnik ez a szett, meg fogom nézni élőben is. :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper jó lett ez a bejegyzés, elkezdek tekintgetni a Catrice termékei felé is.
    Annyit még szeretnék megkérdezni, persze csak ha nem baj, hogy merre tart a csomagom? Feladásra került már? :) Nem szeretnélek sürgetni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, írtam emailt is. Nem kaptad meg?
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés. Érdemes kipróbálni a Catrice-t korrektorban, alapozóban, pirosítóban, lakkokban és ajakkencékben nagyon erős a márka. :)

      Törlés
  5. Nagyon tetszett ez a részletes teszt, jó, hogy ilyen alapos vagy :) Én ugyan most nem csábultam el erre a termékre, mert már van kiszemelt kontúrszínem - az Essence My favourite tauping szemhéjpúderét szándékozom megvenni ebből a célból. Igaz, nem épp kontúrozásra tervezték, de úgy hallottam arra is jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az is jó kontúrszín, vagy a NYX Taupe pirosítója is. :)

      Törlés
  6. Én is beszereztem már ezt a darabot, és nagyon szeretem *-* Örülök, hogy te is pozitívat írtál róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis darab. :) Örülök, hogy tetszett a poszt! :)

      Törlés
  7. Most még jobban meghoztad hozzá a kedvemet! ;) Légyszi, mondd, hogy nem csak a két méteres állványokon érthető el!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)