Last Minute Halloween Ötletek


 Ha időhiányban szenvedsz vagy épp csak most kaptál kedvet egy kis Halloween készülődéshez, ebben a bejegyzésben néhány mutatós, jópofa és gyorsan elkészíthető tippet találhatsz. Olyan ötleteket is válogattam bele, amik nem a klasszikus Halloween témához kapcsolódnak, így azok is találhatnak kedvükre valót a válogatásban, akik talán annyira nem kedvelik ezt az ünnepet. :) 



 Az egyik legolcsóbb és abszolút gyerkőcbarát dekoráció a szellem falevél. Csak fehér és fekete festék kell hozzá, no meg néhány lehullott falevél. Az elkészült szellemeket felakaszthatjátok az ablak elé. ;)


 Titokzatos fények. Ha van egy olyan égősorod, ami nem forrósodik fel, már csak egy kiszuperált lepedőre, ollóra és fekete filcre van szükséged. :) A lepedőt vágd fel kis darabokra és fehér cérnával kösd őket az égők fölé, hogy szellem alakot formázzanak. Ezután rajzolj nekik arcot filctollal, majd helyezd ki a falra vagy az ablakba. :)


 Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb édesség a habcsók. Készíts szellem alakokat és süsd meg őket, majd ha kihűltek csokoládéval rajzolj rájuk arcot. Ha nincs habzsákot, egy nejlonzacskót is használhatsz helyette. :)

 

 Manapság egész évben lehet kapni epret, de ez a kis édesség akár szilvával vagy szőlőszemmel is működik. Csak mártsd bele őket fehér csokiba vagy fehér cukormázba, majd ha megszáradtak sima csokival készíts nekik arcot. A gyerekek imádni fogják! No meg a felnőttek is! :)


 Ha nem vagy kifejezetten Halloween rajongó egy ilyen dekoráció még jól mutathat az otthonodban. Akkor is jó megoldás, ha például nem kaptál Halloween tököt. :)


 A család férfitagjait is bevonhatod ebbe a műveletbe egy precíz fúróval. :)

 

 Ha csak fehér tököt sikerült szerezned, akkor filctollal készíthetsz belőle ilyen sugar skull dekorációt is. :)


 Filc anyagból vagy papírból is készülhet ez az aranyos dekoráció.


 Készíts boszi főzetet gyümölcslevekkel (felnőtteknek mehet bele egy kis vodka is :P) és néhány gilisztás vagy pókos gumicukorral. :)


Ehhez a manikűrköz pedig csak egy narancs és egy fekete lakk, fogpiszkáló és egy kis ügyesség meg türelem kell. ;) 

Fotók: Pinterest/Weheartit/Tumblr

Ti készítettetek már valamilyen Halloween dekorációt? Ha nem, akkor tervezitek? :) Melyik volt a kedvencetek a fentiek közül? :)

Megjegyzések

  1. Aaaa mennyire szuper mind! : )) van köztük mindenféle kézügyességi szinttel rendelkezőknek. : )) a leves a kedvencem ^-^

    VálaszTörlés
  2. nekem a fekete gyertyatartó must have halloween kellék :)
    plusz egy manikűr is :D

    VálaszTörlés
  3. Ú, a körmök mennyire jók, de a dekorációk is szuperek! :)

    VálaszTörlés
  4. Last minute tippek...? Hahaha

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy több értelme van ilyenekre időt szánni, mint névtelenül trollkodni! ;)

      Törlés
  5. Itthon nem szokás a Halloween ünneplése. Tudom, hogy valójában ez nem nyugati ünnep hanem kelta eredetű. Akkor sem . Ugyanakkor a tök faragás szimpatikus. A tippek közt többet is aranyosnak találtam. Ha kisfiam nagyobb lesz, szeretnék több kulturkört is megismertetni vele. Olyat is ami márnem, vagy csak részben , átalakulva maradt fenn. Így biztos a Halloween is sorra kerül majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez teljes mértékben családi-egyéni felfogás, hogy ki mit ünnepel. A karácsonyt sem mindenki egyházi értelemben tartja meg és ahogy észrevettem az is egyre jobban átveszi az amerikai ünnep részeit.
      Az október 23 magyar nemzeti ünnep, szégyenszemre mégis sokan nem tudják mire emlékezünk. Van erről egy videó is. amiben megkérdezik az embereket, hogy tudják e mi október 23. A nagy részük nem tudja.
      Tudok olyat, akik például a Hálaadást is ünnepelik, mert a család fele Amerikában él. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)