Milani Cosmetics "Luminoso" Baked Pirosító Teszt/Vélemény


Ha valaki már kicsit mélyebbre ásta magát a beauty blogok és Youtube csatornák berkeiben, akkor legalább egyszer (de talán többször is) belefuthatott már ennek a pirosítónak az üdvözítésébe. Olyan darab ez, mint a paletták között a Naked, a szemöldökformázók között az Anastasia Beverly Hills. Talán rajta kívül csak a Nars Orgasm pirosítója örvend ekkora népszerűségnek.
Nem csoda, hogy szinte mindenkinek ott villogott a kívánságlistáján, amikor megnyitott a magyar Milani Cosmetics webshop. Én magam is évek óta áhítattal figyeltem a turorialokban és nem is volt kérdéses, hogy be kell szereznem. Hogy végül meg tudott e felelni a hírneve miatt oly magas elvárásoknak? Azt ebből a bejegyzésből megtudhatjátok! :) 




Kezdjük a csomagolással. Amerikában a Milani egy olcsóbb drogériás márkának számít. Az áraik az Essence és Catrice itthoni szintjén mozognak. Ennek megfelelően a csomagolás sem épp a legminőségibb, habár kinézetre nagyon mutatós. 
Ha kézbe vesszük a terméket, akkor viszont már érezhetjük, hogy ez bizony egy olcsó minőségű műanyag. Egy kicsit a H&M pirosítójához tudnám hasonlítani ilyet terén, hiszen az is első ránézésre nagyon mutatós, viszont tapintásra még az Essence szintjét is alig üti meg.


A fényes felület miatt nehéz profi kamera nélkül szépen fotózni. Nekem tetszik, hogy láthatjuk a pirosítót a kis "ablakon keresztül". A feliratok mennyisége is épp megfelelő, habár nem tudom mennyire fog lekopni.


A hátulján megtaláljuk az árnyalat nevét és a fontosabb információkat. Itt egyébként azt ígéri, hogy a pirosító formáz és kontúroz, valamint kiemel.


És íme maga a pirosító. Csodás aranyfényű barackos pír. Sokak szerint nagyon hasonlít az Orgasm pírosítóhoz. A képen alapján van némi hasonlóság, de szerintem textúrájukat tekintve eléggé eltérnek.


Baked pirosító lévén az első gondolatom az volt, hogy hú ez bizony nagyon sok csillám. Vajon az én hófehér bőrömmel mennyire fog együtt működni ez az arany fény? Tény, hogy élőben sokkal barackosabb a színe.


Nekem tetszik a dómos kialakítás, habár ezzel sokkal nagyobb "koszt" lehet csinálni, mint egy sima felülettel.


De tény, hogy nagyon mutatós. :)


Napfényben.


Az biztos, hogy jó ideig elég lesz ez a mennyiség, mivel 3,5 gramm terméket kapunk. Az ára 2490Ft, de én a Glamour 20% kedvezménnyel rendeltem meg. Itt találjátok a webshopban. 
Az árát tekintve nálunk természetesen egy magasabb drogériás kategóriát képvisel, de még így is azt kell, hogy mondjam, nagyon baráti árakkal várnak minket a webshopban. 


Megszaglásztam a terméket és én nem érzek semmilyen illatot, ami plusz pont lehet azoknak, akik nem bírják az illatos kozmetikumokat.


Ami nekem abszolút nem tetszik az a rejtett kis tükör és ecsetke kialakítása. Kezdjük azzal, hogy amint látjátok az ecsetet még nem is használtam, pedig már birtokomban van a termék körülbelül két hete. Felesleges. Csak zörög a tartóban. Nem akarok általánosítani, de szerintem aki webshopból rendel sminket, az már nem ilyen játszós-ecsetekkel sminkelget. Persze sos darabnak elmegy. 
A másik a tükör, vagyis ennek a kialakítása. 
Maga a csomagolás jól záródik, nem körömlakkgyilkos, de nem is fog kinyílni az tuti. Viszont a tükör... A tükör a pirosító alatt helyezkedik el, mégpedig úgy, hogy a pirosítót felnyitjuk. Jobb esteben, ha nem magától nyílik fel. Pedig fel fog. Ugyanis itt nincs semmilyen zár vagy pattintós megoldás. A pirosító és a kis tükör csak úgy lifeg. Néha ha gondol egyet felcsapódik a tetejébe, szépen beterítve "porral" a kis ablakot. Plusz mennyire praktikátlan megoldás már az, hogy ha sminkelek és ezt a kicsi tükröt akarom használni (amit egyébként nem fogok használni) akkor le-fel kell nyitogatnom a terméket?!

Ha ezen múlott volna, akkor én személy szerint lemondanék az átlátszó csomagolásról és inkább tették volna a tükör a tetejébe. Habár azt meg azért nem szeretem, mert állandóan törölgetni kell, még ha nem is használom, de engem nagyon zavar.


Szóval szerintem a tükör és az ecset felesleges és kihagyható lett volna. Ha ezen múlik inkább lehetett volna, kétszáz Forinttal olcsóbb. Nem tudom mennyit dob az árán, biztosan kevesebbet, de szerintem felesleges.


De Térjünk a lényegre. A textúrája nagyon kellemes, de ecsettel belenyúlva azért eléggé porol. Nagyon-nagyon pigmentált én kezdőknek nem is ajánlanám, mert egy pillanat alatt bohóc-pofit lehet vele alkotni. Viszont nagyon kevés kell belőle és szépen lehet építeni, eloszlatni. Én egy közepes tömöttségű ecsetet ajánlanék hozzá és mindenképpen érdemes leütögetni mielőtt az arcunkra "mennénk" vele.


Amint látjátok tényleg nagyon pigmentált. Az arany fény egy kicsit megszelídül, nem lesz brutál csillámos, csak épp annyira, hogy highlighter nem kell már fölé, mert az szerintem sok lenne. Az, hogy formáz és kontúroz azért erős túlzás, elvégre a kontúrszínt nem oda visszük fel ahová a pirosítót. De tény, hogy szépen kiemeli az arcunkat.


A színe is passzol az én nagyon világos bőrömhöz is, szóval szerintem az is igaz, hogy minden bőrárnyalathoz használható. :)


Ami nekem még nagyon tetszik, hgy gyönyörűen belesimul a bőrbe. Sok pirosítóval ellentétben, nem "ül meg" a tetején, hanem szépen bele lehet dolgozni.


Itt ti is láthatjátok ezt a hatást. Ezáltal még természetesebb lesz az eredmény. Nem képződik egy plusz púder réteg, amiről azonnal lerí, hogy festék van az arcunkon. A tartósságát tekintve szuper, egész nap kitart és nem lesz foltos sem, habár az arany fényéből azért veszít egy keveset, főleg ha esetleg használunk mattító lapocskát vagy újrapúderezünk.


Összegzés: A csomagolás bizony hagy némi kívánnivalót maga után. A tükör kialakítása nevetségesen praktikátlan és idegesítő, az ecset szerintem felesleges. Maga a termék viszont csodás, gyönyörű és abszolút megéri a hájpot. Én kezdő sminkelőknek nem ajánlanám, mivel nagyon pigementált s bizony értő kéz kell hozzá, hogy megszelídíthessük. De ha valaki egy gyönyörű és ikonikus darabbal szeretné bővíteni a smink kollekcióját, akkor mindenképpen őt ajánlanám, mert a következő ennyire imádott pirosítók csak bizony jópár ezressel efölött érhetőek el és itthon nem is vagy nehezen szerezhetőek csak be. Érdemes figyelni a webshop akcióit, mert biztosan lesz még rá alkalom, hogy olcsóbban szerezhessük be. :)

Értékelés: 5/4 

Bármennyire is csodás maga a pirosító, a csomagolás hiányosságai és praktikátlansága mellett nem tudok elmenni. Egy pontot le kell vonnom ezekért. Ha eltekintünk mellette, akkor viszont egy valóban gyönyörű és a mindennapokban is tökéletesen használható pírt kapunk, ami bármely évszakban és mindenféle bőrszínhez tökéletes. :)

Ti rendeltetek valamit a Milani webshopból? Mi szerepel a kívánságlistátokon? Kipróbáltátok már ezt a pirosítót? :)

Megjegyzések

  1. Lehet kipróbálom én is. Érdekesnek találom ezt a színt. Eszter

    VálaszTörlés
  2. én sajnos magammal szemben nagyon spúr vagyok, így volt, hogy egy essence 1000 Ft-os alapozót is inkább visszatettem a polcra, mert hogy 'drága'... tudom, kicsit furcsa, főleg a beauty blogok világában, de én nem igazán szeretek nagyobb összegeket sminkre költeni (főleg, hogy nem egy bloggerinánál láttam már, hogy abszolút mindene Rimmel, Maybelline, Maxfactor, ami "drogériás", de már a kicsit drágább kategória, és egy átlag diáknak, aki a Tescoban próbál egy kis plusz összeghez jutni, nem feltétlenül fogja 1 napi fizetését - ami egy 8 órás árutöltésnél kb. 4000 Ft - EGYETLEN termékre költeni - de ez csak egy szubjektív meglátás.), helyette inkább csak álmodozom, és a teszteket olvasgatom, és titkon reménykedem, hogy valaki megveszi nekem. :DD Ezzel a pirosítóval is ez a gondom, személy szerint tuti nem adnék rá ki ennyi pénzt, de meg kell hagyni, hogy tényleg csodás a színe. azelőtt én nem hallottam erről a márkáról (vagy csak nem figyeltem rá..?), de most körbenéztem a honlapon.. sok termékre mondtam azt, hogy nekem kell.. :D
    de ha valaha rászánom magam, akkor tuti, hogy ezt a pirosítót fogom kipróbálni, mert a teszt, a képek, és a véleményed alapján elég meggyőző. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes megnézni a Lovely és a Rival de Loop termékeit is, ott is vannak jó kis pirosítók nagyon olcsón. :) Vagy esetleg ha Euro Family üzletbe jársz, akkor a Miss Rose-t is érdemes megnézni. :)
      Plusz szerintem a Glamour és Joy kuponokkal azért jó áron lehet hozzájutni a drogériás sminkekhez. :)

      Törlés
  3. Csodaszép színe van tényleg,viszont kár a csomagolásért. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ige, nem egy táskába dobós, utazós darab. :D

      Törlés
  4. A krémes szemhéjtusoknál is ugyanaz a szituáció a csomagolással... Mikor a szemöldökfesték után (ami üveges tégelyt kapott) a kezembe fogtam a tus műanyag tégelyét, elég nagy csalódás volt. Lehet, hogy ha nincs előttem példa arra, hogy minőségi is lehet a dolog, akkor egy percig nem gondolkodtam volna el azon, hogy miért műanyag, de így, hogy elsőre tulajdonképpen az ember csak látja és megtapogatja kívülről a terméket, az első benyomásom nem volt pozitív. De például a rúzsoknak is műanyag tokja van, viszont annál nem hat olcsónak. :D
    De a külsőségeken túllendülve, az 5 terméket, ami a készletemben megtalálható tőlük, nagyon szívesen használom, az általam elvárt minőséget hozzák bőven :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig nekem is csak pozitív élményem volt velük. :)

      Törlés
  5. Nagyon szép ez a pirosító. Kár a csomagolásért, a magyar árhoz viszonyítva már nem szabadna ilyen minőségűnek lennie szerintem. Van néhány termék, amit kinéztem, de most olyan kiadásaim voltak, amik mellé már nem fér be a rendelés.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép ez a pirosító. Kár a csomagolásért, a magyar árhoz viszonyítva már nem szabadna ilyen minőségűnek lennie szerintem. Van néhány termék, amit kinéztem, de most olyan kiadásaim voltak, amik mellé már nem fér be a rendelés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van egy szép kis listám tőlük. Majd egyszer! :)

      Törlés
  7. Szép a színe, de biztos nem veszem meg. Sajnos azt a pirosítót is csak egyszer használtam még amit tőled nyertem. Igen pironkodós vagyok és félek, hogy bohócot csináló magamból.
    Olyat meg nem akarok begyűjteni, amit nem használok.
    Így is van pár termékem amit szinte csak kipróbáltam és rájöttem, hogy nem kell. Kidobn sajnálom, de a helyet csak foglalják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ajándékozd el őket, vagy próbáld meg eladni valamelyik Fb-os piactér oldalon. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)