Weekly Inspiration

Van valami a decemberben... valami megmagyarázhatatlan melegség. Az az érzés, hogy minden lehetséges, minden megtörténhet., akár egy igazi csoda is. A karácsony miatt?  A fények, az illatok, az ízek okozzák? Vagy talán az az érzés, a tudat, hogy egy év véget ért? Netán a barátok, a rég nem látott rokonok és a család közelsége? Amikor mindenkire egy kicsivel több szeretettel nézünk és egy ismeretlen is lehet jó barát, ha a kedvenc karácsonyi dalunkat dúdolja. 
Ahogy a gyerekek csillogó szemmel várják a Mikulást és minden nap izgatottan nyitogatják az adventi naptár kis ablakait. Ahogy a koszorún hétről hétre több gyertya lángja lobban fel. Amikor előkerülnek a kedves régi díszek és velük együtt eszünkbe jutnak a régi családi történetek is. A viccesek és a szomorúak. 
Amikor a karácsonyi vásárban egy pohár forralt bor köré fonjuk az ujjainkat és ahogy ajándékok után rohangászunk ebben a fárasztó de oly' boldog időszakban. 
Végül pedig körül üljük a feldíszített fát a családunkkal és azokkal akik már nincsenek velünk, csak lélekben. Mert akit szeretünk az a szívünkben örökké él... 


Boldog decembert mindenkinek! :)



Ez az egyik kedvenc karácsonyi dalom. :)


Bár nem sok esély van rá, de minden évben reménykedem, hogy fehér lesz a karácsony.  Addig is a hangulathoz itt van ez a kép, igazi álomszerű hőeséssel. :)


Dögös. Habár a bőrdzsekit én lecserélném már egy szövetkabátra vagy műszőrme bundára. :)


Tényleg nem is kéne több hó, csak egy egészen kicsi a hangulat kedvéért.


Nincs is jobb, mint egy hideg reggelen belebújni egy kényelmes, meleg pulcsiba. :)


Imádnivaló ez a lakk. :)


Ki ne örülne egy ilyen hókirálynős ékszernek? :)


Whao!


Hjajjj ezek a díszek! :)


habár nem vagyok a mono szemhéjpúderek és pigmentek legnagyobb rajongója, de ezt a gyűjteményt szívesen elfogadnám. :D


talán nem a "legfenszibb" szett, de hétköznapokon én legszívesebben így öltözöm. :)


Jópofa megoldás ez a világítós ajtókoszorú. Sok elemes égősort lehet már kapni, így nem is kivitelezhetetlen. :)


A tegnapi estém is így nézett ki valahogy. Két égősor között kakaót ittam és karácsonyi zenét hallgattam. Csak halkan megjegyezném, hogy a csekély 45 perc alatt kibogozott égősort csak egy percre hagytam egyedül a macskával. Úgy összegubancolta, hogy mire ismét szétszedtem már nem égett a fele. :D (Macskát cserélnék működő égősorra!)


Minden szívbaj nélkül felveszem munkába is a bőrnacimat. :) Ez van. :D


Kedves Jézuska! :D


Gyerekkoromban minden karácsony előtt elmentünk a közeli vadasparkba a nagypapámmal és élelmet vittünk az erdei állatoknak. Szénát, káposztát, krumplit, kukoricacsöveket. A vadetető közelében volt egy fenyőfa, aminek sűrű ágai között mindig figyelt egy-egy gombszemű madárka. 
Egyszer kitaláltam hogy mi lenne, ha feldíszítenénk az állatoknak. Szalonnabőrkét, faggyúból gyúrt mag golyókat és apró napraforgófejeket tettünk rá amiket a nagypapám direkt a madaraknak gyűjtött össze. :) Azóta is minden évben szorgalmasan etetem a madarakat. :) 


Amióta világ a világ, nálunk 25-én a reggeli mézeskalács és karamellás tej. :)


Hangulat. :)


Csodás ez a kép!


Idén milyen lesz a fátok? Nálunk tavalyhoz hasonlóan fehér-piros-ezüst-arany díszek lesznek a fán, egy kis kockás mintával megbolondítva. :)


Tökéletes smink egy karácsonyi buliba. :)


Cukiság! :)


Alig várom, hogy felkerüljön a házunkra az összes karácsonyi fény. :)


Jól esne ebből egy szelet ebéd után. :P


Gyönyörűek ezek a párnák. :)


Az egyik kedvencem a decemberben, amikor este utazom és a falvakban ki vannak világítva a házak. Persze néha látni hajmeresztő dolgokat. Például a diszkófénnyel villogó pink, kék és zöld égősorok armadáját, de összességében nagyon hangulatos az egész. :)


Erről a képről az jut eszembe, hogy Dexter mindig milyen izgatott lett, ha meglátta a fenyőfát és a díszes-dobozokat. Karácsonykor mindig a fa mellett aludt és órákon át nézegette a csillogó díszeket. :) 

Képek: Pinterest/Weheartit/Tumblr

Szép hetet Mindenkinek! :) 

Melyik a kedvenc képetek? Van kedvenc karácsonyi zenétek? :)  



Megjegyzések

  1. Az utolsó kép. A mi tacskónk is imád a fa alatt aludni. Minden nap tettünk tavaly egy gömböt a nyakába. Annyira aranyos volt! :)
    Gyere Erdélybe, itt mindig fehér karácsony van! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt szerencsém a csíki télhez, azóta sem vágyom rá. :D Mínusz 5 fokig és maximum 10 centiméter hóig vagyok kalibrálva. :D

      Törlés
  2. Gyönyörű képek. Alig várom a mézeskalács sütést/evést :)

    VálaszTörlés
  3. Atyám imádom ezeket a képeket, főleg most a sminkesek fogtak meg.:)

    VálaszTörlés
  4. Az utolsó kép láttán sírva fakadtam.....Hajh, nehéz ez... és gondolni se bírok a karácsonyra anélkül, hogy ne szorulna el a torkom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is szomorú lesz ez a karácsony! :( Három héttel ezelőtt meghalt Frankie, a nagymamám egyik cicája, a másik pedig 2 napja eltűnt. Még reménykedünk hogy hazajön, de valahogy úgy érzem, hogy már nem. :( Mindkettőnek rendeltem ajándékot épp ma reggel érkeztek meg, megszakadt a szívem.

      Törlés
  5. Ah, holnap már december... ajajaj...
    A mézeskalácssütést kicsit azért várom, évvégi stressz ide vagy oda. De főleg a pihenést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit nem adnék végre egy nyugodt napért! :D

      Törlés
  6. Bekapcsoltam a zenèdet ès úgy nèztem a kèpeket nagyon hangulatos volt! Köszi! (Marika)

    VálaszTörlés
  7. Hiányzik a hó, úgy sokkal szebb minden ilyenkor.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)