Az 5... szoknyafazon, amit érdemes beszerezned




Nyilván mindenkinek van kedvenc szoknyafazonja, amit legszívesebben visel és amiről tudja, hogy tökéletesen passzol az alakjához. De ez sajnos nem azt jelenti, hogy ez a fazon minden alkalomra és évszakra megfelelő. Épp ezért összegyűjtöttem öt olyan fazont, ami általánosságban mindenkinek jól áll és remekül köréjük lehet építeni egy alap ruhatárat. Nézzük is mely darabokra esett a választásom! 
  • Skater szoknya - Ez az a fazon, ami minden alakhoz és magassághoz jól áll és színtől-anyagtól függően egész évben hordható. Ha veszel egy sima bordó darabot, azt hordhatod nyáron szandállal, vagy télen vastag harisnyával és csizmával. A képen látható például elegánsabb szettekbe is beépíthető, vagy akár munkába is hordhatod. Utóbbi esetben figyelj arra, hogy ne legyen túl rövid a szoknya, maximum térdtől tíz centiméter. Ha az alapdarabot kell kiválasztani, akkor én mindenképp a feketét mondanám, vagy egy nude, esetleg sötétkék színt. 
  • Farmermini - Ez az a darab, ami általában 5 évente visszajön a divatba. Ebben a szezonban az enyhén A-vonalú, magas derekú, középen gombos-vagy cipzáras szoknyák a trendik. Ez az egyik legrizikósabb darab, mert kell egy kis érzék a kombinálásához, hogy a végeredmény ne legyen közönséges. Hétköznapokon én egy balerinával, egy sima basic felsővel és egy blézerrel vagy rövid kardigánnal képzelném el, de egy fesztiválon szuperül mutathat egy crop toppal és sliponnal. Ha szeretnétek készítek vele egy külön "Hogyan viseld..." bejegyzést! :) 
  • A vonalú mintás vagy élénk/pasztell színű szoknya - Szintén tökéletes munkahelyi darab egy ilyen térdig érő szoknya, de első randis viseletnek és esküvői szettnek is szuper választás. Teltebb alakhoz is remek, de érdemes sötétebb színt, akár kéket, zöldet, pirosat választani, ha pedig mindenképp mintásat szeretnénk, akkor az apróbb mintákat keressük. Kifejezetten alacsony lányoknak érdemes magassarkút viselni hozzá, mert a hosszúsága miatt optikailag összenyomja az alakot és rövidíti a lábakat. 
  • Fekete ceruzaszoknya - Ha csak egyetlen egy szoknyát ajánlhatnék mindenkinek, akkor ezt javasolnám. Ez a tökéletes állásinterjú-iskolai rendezvény/ballagás darab, de egy buliba is viselheted. A magassarkú kötelező hozzá.
  • Maxi - Szintén egy olyan darab, ami akár az év nagy részében viselhető, hiszen egy fekete vagy bordó darabot hordhatunk ősszel is bokacsizmával és dzsekivel. De a fő szezonja természetesen a tavasz és a nyár.  Sokszor vitáznak azon, hogy alacsony lányoknak mennyire előnyös, de a legtöbb szakértő szerint 165 centi alatt érdemes egy magasabb sarkú cipővel, vagy szandállal hordani, hiszen optikailag összenyomja az alakot és persze praktikussági szempontból is előnyös ez, hiszen így nem lépünk rá és nem lesz koszos. e ilyenkor nyilván a felhajtás is jó megoldás lehet. Azoknak is szuper opció lehet, akiik valamilyen okból nem szívesen villantanak lábat. Én nem ítélkezem a tinédzserkorom elején vasvillával sem lehetett volna rávenni, hogy szoknyát húzzak, annyira szégyelltem a hófehér lábaimat. De persze nyáron a melegben sokkal kényelmesebb egy lenge maxi, mint egy nadrág. 
Végezetül válogattam néhány inspirációs-ötletadó képet is a Pinterestről. 


 Klasszikus és elegáns. :)




Tökéletes hétköznapi viselet.

 A tavasz és a nyár slágere lesz ez a fazon.


 Plusz sportosan is viselhetjük.



A legcsinosabb esküvői szett.

 Csodásan mutat a nőiesen telt alakon is.


 Örök klasszikus.


 A ceruzaszoknyát teltebb lányok is viselhetik, csodás homokóra alkatot varázsol.


 Szuper szett tavaszra.



Csodás ez a nőies stílus a dögös bőrdzsekivel. Egy fekete bokacsizmával akár őszre is tökéletes.
Egy apró mintával vagy egy élénk, esetleg sötétebb színnel a teltebb alakú lányokon is csodásan mutat a maxi szoknya. 

Képek forrása: Pinterest

Melyik fazon a kedvencetek? Ti melyik öt szoknyafazont tettétek volna bele a felsorolásba? :)

Megjegyzések

  1. Ez nagyon tetszett, mondjuk a (kék) farmerszoknyát nem szeretem, de ez az előlgombos, A-vonalú hetvenes évek utánérzés egyébként tetszik, ha találnék feketében, talán lenne is. Az a midi szoknya meg inkább bell-shaped, de az is eléggé olyan, mint a skater: mindenkinek jól áll. És lám, ilyenem sincs még, pedig van vagy húsz szoknyám...

    VálaszTörlés
  2. Engem érdekelne egy farmerszoknyás bejegyzés a variálhatóság jegyében! :) Legutoljára nagyjából a kétezres évek elején volt ilyen szoknyám még alsóban, és emlékszem hogy mennyire szerettem!
    Alexandra

    VálaszTörlés
  3. Uh, hat én nem vagyok telt, de nagyon széles a csípőm, sokan oda vannak erte, hogy dejo homokora alakom van, bar én utálom :D Talan emiatt sem voltam soha szoknyas. Most nyaron vettem egy szoknyát, de csak 1-2 alkalommal volt rajtam, inkább a rovidnaci a nyero nalam. Bár tény, a szoknyákkal lehet takargatni az esetleges "sonkákat", amiket a rovidnadrag pont, hogy kiemel. Talan iden raszanom magam arra, hogy több szoknyat hordjak :) Amugy nagyon jók ezek a szettek, az elsot ugy ahogy van el is fogadnam *.* - a csaj alakjaval egyut persze :D

    VálaszTörlés
  4. Szoknyàs nőkènt nagyon tettszik a bejegyzès!
    Különösen a rózsàs kitartott(?) szoknya.
    Èn főkènt ceruza, A vonalú, ès maxi szoknyàt hordok.
    Tehetsz fel hogyan viseljük a szoknyàkat posztot.
    (Marika)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)