Tavaszi-Nyári Trendek 2016 (2. rész)


Elérkeztünk a tavaszi trendmustra 2. részéhez. Először is had köszönjem meg, hogy az előző részhez ennyien írtatok. Nagyon örülök neki, hogy tetszett nektek ez a bejegyzés és szeretitek a rovatot. :) 
A folytatásból megtudhatjátok, hogy milyen divatirányzatok és trendek hódítanak még ebben a szezonban. Ismét kiemelném, hogy csupán néhányat, a szerintem legjobban hétköznapi ruhatárba építhető stílusokat emeltem csak ki. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, nézzétek meg a teljes bejegyzést. :) 


13. Lenge öltözék 


Ismét egy 90-es éveket idéző trend a hálóing és kombinészerű selyem ruhák ismételt felbukkanása. Szerintem nagyon buja és szexi divatirányzat és némileg macerás is a viselése, hiszen a fényes anyagok optikailag teltebbnek mutatnak, illetve az áttetszőség miatt nagyon fontos jól megválasztani, hogy mit viselünk a ruha alatt. Valamint a megfelelő melltartó kiválasztása is kulcsfontosságú, hiszen a kivillanó pántok divatirányzatok ide vagy oda, mindig cikinek számítanak. Ennek ellenére szerintem ez egy izgalmas trend és jó valami újdonságot látni ezen a téren a sok csipke és virágminta után. :) 


14. Narancsvidék 


No nem a sorozatról vagy bőrproblémákról beszélve, hanem maga a szín, nagyon trendi lesz tavasszal és nyáron, mindenféle tónusában, legyen az buja naplemente narancs, mély, mediterrán változat vagy épp üde korall. Épp ezért minden bőrszínhez meg lehet találni belőle a megfelelőt. 


15. Behálózva 


Egy újabb extrémebb trend a hálós ruhadarabok megjelenése. Nekem személy szerint tetszik és izgalmasnak találom, habár ez tény, hogy ez nem az a stílus, amit a legkönnyebben beépíthetünk a hétköznapi viseletekbe, de egy buliba vagy fesztiválra szerintem simán bevállalható és mindenképpen eredetibb mint a hobbi-hippi stílus. :) 


16. Szoknyák


A pliszírozott és rakott stílus mindenféle hosszúságban és színben divatos lesz a szezonban és maradtak a skater fazonok is. Miniben most leginkább a farmerszoknyák hódítanak, ezek közül is az enyhén A vonalú, magas derekú, középen cipzáras, vagy gombos darabok. Utoljára ez is a 90-es években volt divat, amikor a grunge irányzat fénykorát élte. 
A térdig érő darabok közül az A vonal és a klasszikus ceruzaszoknya maradt a leghangsúlyosabb trend, de egyre népszerűbbek a lenge pliszírozott, könnyű darabok is. 
A maxi fazon is maradt, és két fő stílusban hódít, a feltűnő virágminták és a pliszírozott-fodros stílusúak, finom anyaggal és lágy, légies eséssel. 


17. Batikolt


Az elmúlt 2-3 év ombre mániája után ismét visszatérnek (különösen a nyári fesztiválszezonban) a batikolt holmik. Én szeretem ezt a trendet, szuper kombinálható a farmerrel, a hippisebb fesztiváldivattal, a rojtokkal és a virágmintával is. Plusz kell ennél jobb DIY projekt egy hétvégére? :) 


18. Csilli-villi

shinies



A tavaszi-nyári szezonban sem maradunk csillogás nélkül, hiszen nagyon divatosak lesznek a flitteres, metálfényű és holografikus darabok- Ruhák és kiegészítők egyaránt, sőt a kifejezetten hétköznapi divatba is bekúszott ez a trend.


19. Rojtok

fringe



Ez a trend valamilyen formában és stílusban mindig jelen van minden szezonban az elmúlt pár évben. Ezúttal a hippisebb, indiánosabb, kicsit westernes stílus a nyerő, ami jól megfér a hasított bőr darabokkal, a farmerral és a virágos holmikkal is. A rojtos mellények és dzsekik különösen divatosak lesznek idén tavasszal, de egy cipővel vagy táskával sem lőhetünk mellé. ;)


20. Trendi táskák

bags



A szezon hódító táskafazonja a félhold. Különösen a kisebb méretű válltáskák jelentek meg ebben a formában. lehet elegáns, rojtos, színes, letisztult. Ezúttal as forma a lényeg. Nagyon divatosak még a pasztell színek mindenféle méretben és stílusban, illetve az egészen extrém darabok is hódítanak. Jó hír azoknak akik az előző szezonban beújítottak egy-egy hátizsákot, vagy batyut, hogy ezek a fazonok is divatban maradtak.
Mindenféle stíluson nagyon divatos a lánc, akár egy régi darabunkat is felfrissíthetjük, ha a már meglévő pántot láncra cseréljük. ;)


21. Ékszerek

jewellry



Az ékszerdivatban nem történt eget rengető változás és nem érkezett semmilyen forradalmi trend sem. A statement darabok egyre inkább átadják a helyet, az egyszerű, finom letisztult ékszereknek, amiket akár halmozva is hordhatunk. A gyűrűk közül egyértelműen a gyűrűszettek a legtrendibbek.
A karkötők közül a finom, elegáns kis darabok hódítanak. Mindenféle ékszeren megjelentek a csiszolatlan ásványok.
Nyáron a fesztiválszezonban hódítanak majd a 90-es évek imádott tetkónyakláncai, de a statement nyakláncok is divatban maradtak, így ezeket is viselhetjük még, ha a kifejezetten hangsúlyos ékszereket kedveljük. :)


Ezek voltak tehát a szezon legfontosabb trendjei. Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést és segítségetekre volt a közelgő Glamour és Joy Napok kapcsán. :)

Melyik trend tetszik a legjobban? Van olyan amit már eddig is viseltetek? Mi az amit be szeretnétek szerezni? :)

Megjegyzések

  1. A hálós dolgok tetszenek...:D
    Illetve kinéztem egy rojtos táskát is - fekete, a H&M-ből...:D
    Na jó, van néhány jó csillogós dolog is...:D
    Azt hiszem jobban bele kell ásnom magam a kuponokba...:D
    (Pont ez volt az egyik tervem mára amúgy is, de máris jobb kedvűen állok hozzá, megéri megnézni a ruhás kuponokat is. :))

    VálaszTörlés
  2. Én a rojtokat szeretem, mega narancsot ezek közül leginkább :)
    Az összegyűjtött táskák közül a középső pasztellila nagyon tetszik! :Ö

    VálaszTörlés
  3. A lenge öltözék, a hálós és a csili-vili távol áll tőlem. A többi viszont tetszik :).

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)