Parfüm Pillanatok : Burberry-Body


 Erre a szeles, hideg vasárnapra egy parfüm tesztet hoztam Nektek.
Ezúttal a Burberry Body nevű illatát volt szerencsém kipróbálni a Parfum.hu jóvoltából, erről olvashattok bővebben, ha megnyitjátok a teljes bejegyzést! 


 Imádom a parfümöket. Az állandó kedvenceim mellett szeretek új illatokat kipróbálni és kísérletezgetni is. Általában megvannak azok az illat típusok, amiket jobban kedvelek, de ez abszolút változékony. Az elmúlt években az édesebb, fűszeresebb illatokat szerettem jobban, de néhány hónapja már a kicsit légiesebb könnyedebb parfüm állnak hozzám közelebb. 
Az a típusú ember vagyok, akinek pusztán egy illat is meg tudja változtatni a közérzetét, legyen ez parfüm, virágillat vagy illatos gyertya. Így otthon is be szoktam magam fújni, mert egyszerűen így jobban érzem magam a bőrömben.


 A Burberry 2011-ben dobta piacra a Body nevű kreációját. A név annyit teszt, hogy "Test". 
A kampányban Rose Huntington-Whitely szerepelt. 




A csomagolás nagyon elegáns. A Parfüm egy törtfehér dobozban pihen, amin rózsaarany betűkkel szerepel az ikonikus brit divatház és a parfüm neve.


Az üveg masszív és kézreálló, ugyanakkor nagyon légies és elegáns. A szépen metszett üvegen jól mutatnak a rózsaarany betűk. A kupak viszont műanyag, de a lehető legigényesebb változatból és a rózsaarany belső is nagyon elegánssá teszi. A geometrikus minta gyönyörűen kiegészíti. 


A parfüm a púderes-fás-pézsmás kategóriába sorolható be, de ugyanakkor felbukkannak benne a virágos-rózsás jegyek is.


Fejillat: Üröm, Őszibarack, Frézia
Szívillat: Írisz, Rózsa,Szantálfa
Alapillat: Kasmír, Pézsma, Ámbra, Vanília


A Burberry Body olyan mint egy második bőr. Nem viseli el, hogy ruhára fújd, egyszerűen közvetlenül a bőrre kell kerülnie, hogy érvényesülni tudjon. Ezt megköveteli magának. 
Ez után beburkol, körülvesz, szinte öltöztet. 
Fújás után közvetlenül a rózsaillat dominál, de nem a virágos verziója, hanem az olajosabb, sötétebb, füstösebb esszencia. Ezután egészen lágyan átveszi az uralmat a szantál  és finoman előbújik a vanília is. 
Kicsivel később érezhetővé válik a többi virágos illatjegy is, de tökéletes egyensúlyban a pézsmával. 

Ez egy nagyon harmonikus, visszafogott illat. Egyetlen illatjegy sem "kiabál" vagy próbálja meg túlharsogni a többit. Ebből kifolyólag nagyon elegáns, kifinomult elegyet alkot. 
Nem olyan illata van, mint egy tipikus parfümnek, hanem ahogy a bőrbe simul, szinte eggyé válik vele. A név hihetetlenül találó. Szerintem egyszerűen nő-illata van. 
Az egyik fiú barátom mondta róla, hogy olyan illat, amit kedve lenne közelről megszagolni, mert egyszerűen van benne valami ami mágnesként vonz. 

Nagyon szexi illat, annak ellenére is, hogy szerintem egyértelműen inkább nappali viselet. De én el tudom képzelni egy nyáresti partira is. 
Számomra ez egy tavaszi illat, vagy nyáron esti illat, de el tudom képzelni akár kora őszre is. 

Én teljesen beleszerettem és szinte már csak ezt használom. Az egyetlen negatívum a tartósság tekintetében merül fel, ugyanis 4-5 óra elteltével már alig érzem magamon, így ha valaki szupertartós, egész nap érezhető illatot keres, akkor lehet, hogy csalódni fog benne. 
Én személy szerint magammal viszem, ha napközben fel tudjam frissíteni az illatot. 


Ez egy nagyon különleges, sablonoktól és trendektől mentes illat. Tipikusan szeretem-gyűlölöm kategória, vagy bejön vagy nem. Egyértelműen nem a most nagyon divatos gyümölcsös-émelyítő kategória, de ha valaki egy elegáns, kifinomult, ugyanakkor végtelenül szexi illatot keres, akkor érdemes megszaglászni, mert ez a parfüm ilyen. 

A Parfum.hu Burberry kínálatában 35ml, 60ml és 85ml kiszerelésben is megrendelhető. 

Próbáltátok már ezt a parfümöt? Szerintetek melyik a legszexibb parfüm?

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Megjegyzések

  1. Érdekes, mert nekem ez egy nagyon nehéz, téli illat. Jó volt látni az elemzést, most már tudom, mik vannak benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenkinek más az orra, illetve az ahogy illatokra reagál. Én a kesernyés illatokra vagyok picit érzékenyebb, ha valami ilyen illatjegy van egy parfümben, azt azonnal kiérzem.
      Például az én egyik kedvenc nyári illatomat anyukám csak télen tudja elviselni magán, mert szerinte túl nehéz és édes, szóval előfordulhat, hogy valaki ezt a parfümöt is nehéznek érzi. :) De szerintem ez így van jól, mert más az ízlésünk.

      Törlés
  2. Te jó ég, mennyire szép. Az illata is elég csábítóan hangzik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg gyönyörű üvege van. :) Szaglászd majd meg, ha van rá lehetőséged, de ha elfogadsz egy tippet, akkor ne papírra fújd hanem a bőrödre, mert egész másként működik bőrön és ruhán vagy papíron. :)

      Törlés
  3. Kíváncsi lettem így tegnap megszagoltam egy parfümériában. A papíron nem tetszett mert túl púderesnek találtam de kicsivel később észrevettem hogy a kezemre is jutott belőle és bőrön valóban egészen más volt. Van most több parfümöm is amiket el akarok használni de felkerült a kívánságlistám élére. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon megszerettem, szerintem tökéletes tavaszi illat. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)