Parfüm Pillanatok: Trussardi - Donna



 Ebben a bejegyzésben egy igazán nőies, kifinomult, nagyvilági illatot szeretnék Nektek bemutatni, még pedig a nagy múltú olasz divatház, a Trussardi 2011-es illatkreációját, a Donnát. 
Nem tartozik az agyon reklámozott illatok közé és nem is az a kreáció, ami minden második lányon szembe jön velünk az utcán, de néha pont ezek között a kevésbé ismert illatok között találhatjuk meg azt a parfümöt, ami AZ ILLATUNK lehet. Így csupa nagy betűvel. A Donna is egy ilyen illat. Nem az a parfüm, amit ha egyszer megveszel és elfogy, akkor utána a feledés homályába merül. Ez a parfüm egy életre szól. Hogy miért? Az kiderül a teljes bejegyzésből! 



 Az üveg koncepciója egyszerre elegáns és huncut is. A fehér és az arany kombinációja végtelenül kifinomult, ugyanakkor az italos flaskára emlékeztető dizájnnak van egyfajta fanyar humora is. Olyan mint, amikor látsz egy gyönyörű, elegáns estélyibe öltözött lányt egy partin, aki aztán a bárnál nem valami csajos koktélt, hanem egy ütős röviditalt rendel. Ez az üveg is ezt a hangulatot sugározza és határozottan megfogalmazza, hogy a Trussardi hogyan is képzelni el a modern nőt, ha tetszik, akkor Donnát. Elegáns, törékeny, de mégis vagány és belevaló. Visszafogott, de van humora.

 

 Az üvegről egy pici negatívumot is meg lel azért említenem. A kupak ugyanis mozog, ha felfelé fordítjuk az üveget, akkor le is esik, tehát nem épp táskába dobós koncepció.


 A parfümöt a legtöbb illatokkal foglalkozó oldal fehér virágos-citrusos kategóriába sorolja. 

Fejillat: Amalfi citrom, Yuzu, Gyümölcsös jegyek. 
Szívillat: Jázmin, Afrikai Narancsvirág, Lótusz
Alapillat: Szantálfa, Pacsuli, Virginia Cédrus, Vanília

 Első fújásra egy nagyon határozott, fűszeres fuvallat csapja meg az orrunkat, amikor a cédrus és a szantálfa  kibontakozik, ezek fűszerességét szinte pillanatok alatt elcsitítja a citrusos, kicsit fanyar, de ugyanakkor édes esszencia. Pár perc múlva megérezhetjük a jázmin tökéletes eleganciáját, amit továbbra is körüllengnek a citrusos illatjegyek. 
Kicsivel később megérezhetjük a vanília édességét, aminek a pacsuli ad igazi karaktert. 

Ez a parfüm elsősorban tavaszi-nyári illat, de még a kora őszi időszakban is kellemes lehet. Én mindenképpen nappali parfümnek nevezném. Valamint szerintem ez a parfüm egyszerűen tökéletes menyasszony-illat is lehet. Könnyű, mégis van karaktere, friss, de van mélysége, édes de egyáltalán nem émelyítő. 

Ha korosztályt kellene hozzá rendelnem, akkor azt mondanám, hogy a 25 év felettiek tudják igazán értékelni ennek a parfümnek a hangulatát és az eleganciát amit képvisel. El tudom képzelni egy fiatal dolgozó nőn, egy csinos anyukán, de akár egy fiatalos nagymamán is. 

A parfüm nagyon tartós, egy 8 órás munkanapot simán kibír, de akár hosszabb időt is, különösen a hajra és a ruhára fújva.


A Donnát beszerezhetitek a Parfum.hu webáruházában, többféle kiszerelésben is. 

*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet. 

Próbáltátok már ezt az illatot? Számotokra milyen az igazán nőies parfüm? :) 


Megjegyzések

  1. Édesanyámmal nagyon szeretjük. Köszönjük a linket!!! Itt lényegesen olcsóbb mint üzletben.

    Üdv

    Marika

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)