Avon 3 az 1-ben Fehéragyagos Arctisztító Teszt/Vélemény



 A többfunkciós termékekkel szemben mindig picit szkeptikus vagyok, ugyanakkor hajlamos vagyok elcsábulni rájuk, hiszen kinek ne lenne vonzó egy olyan termék, ami kettő, három, esetleg még öt másik funkcióját is ellátja egymagában. Ezúttal az Avon fehéragyagos arctisztítóját tettem próbára, ami ígérete szerint mindennapi arctisztító, bőrradír és arcpakolás is egyben, valamint felveszi a harcot a zsíros-mitesszeres bőrrel. 
A teljes bejegyzésből megtudhatjátok, hogy teljesített a termék nálam. 




 Az arctisztító egy sima fehér-kék dobozban érkezett, aminek színsémáját a tubus is követi. Egyszerű, mutatós darab, jól záródik, de könnyen kinyitható. 
75 ml arctisztítót kapunk, ami elsőre kevésnek tűnhet, de nem az. Erre majd még visszatérünk. 

Ígérete szerint mélyen tisztítja a bőrt, eltávolítja a felesleges faggyút, összehúzza a pórusokat és mattító hatású. 2% szalicilsavat és glikosavat tartalmaz.


A hátoldalán mindegyik felhasználáshoz találunk útmutatót. 

Az arctisztító állaga sűrű, fehér, agyagos, apró szemcsékkel, amik inkább masszírozzák a bőrt, mint sem radírozzák, így ezt a funkciót ki is húzhatjuk. Viszont kellemesen felfrissíti a bőrt. Ehhez hozzájárul az erős, mentolos illata is. 

Arctisztítóként teljesen bevált, valóban segít a faggyútermelés szabályozásában. Nekem vegyes, de érzékeny bőröm van, és ősszel hajlamos a zsírosodásra, különösen az állam és a homlokom közepén, amit ez a termék remekül legyőzött. 
Mindenképpen zsírosabb bőrre ajánlanám, nekem néha kifejezetten szárította a bőrömet, így kell mellé egy jó arckrém is.Nagyon kevés elég belőle, így a 75ml 2-3 hónapra elegendő, napi használat mellett is.

Arcpakolásként is kipróbáltam, így remekül bevált a gyógyuló félben lévő pattanások leszárítására. Szerencsére nem küzdök nagyon csúnya mitesszerekkel, de az őszi évszakváltáskor mindig megjelenik egy-két csúnyaság, ezeket remekül eltüntette ez a termék.


Összegzés:  Habár bőrradírként nekem nem vált be, de nagyrészt teljesítette amit ígért. Kellemesen frissíti a bőrt, meggátolja a zsírosodást és a mitesszereket is leredukálja, sőt a pattanások gyógyításában is segítség lehet. Az állaga-illata kellemes, a csomagolása praktikus és sokáig elég, mert kevés kell belőle. Mindenképpen zsíros vagy vegyes bőrre ajánlanám, mert eléggé szárít. Az ára is nagyon baráti, most akciósan 659 Forint, itt tudjátok megrendelni! 

Értékelés: 5/4,5 

Fél pontot levonok, mert arcradírként nekem nem vált be, de egyébként szuper arctisztító, én nagyon megszerettem. :)

 *A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet! 

Ti próbáltátok már ezt a terméket? Milyen arctisztítót használtok? :) 

Megjegyzések

  1. A többfunkciós termékek nagy átka, hogy hajlamosak a gyártók olyan terméket kifejleszteni, ami végül 1 feladatát sem látja el normálisan a 2-3 meghirdetett körből. Nekem a régi mentolos zöld darab volt a kedvencem, ha jól tudom, az is kapható csak másabb lett azóta a csomagolása. Tini korom kedvence volt jó pár évvel ezelőtt.
    A szalicilsav átka meg sajnos hogy mindig visszaköszön a túlzott szárításban. :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)