Winter Must Have List 2016


Az idei télhez kapcsolódóan is készítettem egy listát, amibe összegyűjtöttem, hogy szerintem miket érdemes beszerezni ebben az évszakban, legyen szó ruhákról, kiegészítőkről, kozmetikumokról és egyéb apróságokról, amik kellemessé teszik ezt az időszakot és épp trendinek, divatosnak számítanak. 
Remélem, hogy hasznosnak és érdekesnek találjátok majd ezt a bejegyzést és a végén elmondjátok a véleményeteket róla! :) 



winter must have list 2.



❄ Egy meleg csizma - Télen a legfontosabb tényező az öltözködésben a kényelmes és a komfortosság, pontosabban az, hogy ne fázz és ne fázz meg. Szerencsére manapság már nem kell választani a divat és komfort között, könnyedén találhatunk olyan darabokat, amik nem csak melegek, de jól is néznek ki. Az idei csizmatrend sztárja egyértelműen a térd fölé érő fazon, lapos és magas sarokkal is. Ha kifejezetten alacsonynak számítasz, akkor lehet, hogy ez a trend nem a legelőnyösebb számodra, hiszen a csizma fazonja még inkább összenyomja az alakod. Ha mégsem akarsz lemondani a trend viseléséről, válogass a magasabb sarkú darabok között.
❄ Matt ajkak - A matt folyékony rúzsok továbbra is hódítanak és természetesen ezek a legtrendibbek idén télen is. Érdemes beszerezni melléjük egy jó ajakápolót, hiszen a mattra száradó formula hajlamos kiszárítani az ajkakat. Az abszolút top három árnyalat a mályvás-szürkés nude, a bordó és a lila bogyószínek.
❄ Choker - Ha a legtrendibb ékszert kellene megnevezni ebben a szezonban, akkor a chiker nyakláncok győznének. Holt versenyben elsők a bársony darabok és a cipőfűzőre hajazó modellek. Viselheted őket a hétköznapi szettjeiddel, de egy elegáns összeállításba is belepasszolnak.
❄ Cuki pizsi - Milyen lenne a tél egy cuki, meleg pizsi nélkül, amiben megnézheted a kedvenc karácsonyi filmjeidet? Hát, mindenképpen szürkébb és komorabb, így szerezz be egy meleg pizsit, ami azonnal feldobja a kedvedet.
❄ Intenzív ápolás - A bőrünk télen több törődést igényel, mint az év más hónapjaiban. Azért, hogy megelőzzük a kiszáradást és a húzódó, irritált érzést a legjobb megoldás egy jó testvaj beszerzése. Ezek nem csak hatásukban kellemesek, de fantasztikus illatok közül válogathatunk, vegyük csak például a The Body Shop karácsonyi kollekcióját. 
❄ Egy elegáns ékszer - Lehet nyaklánc, fülbevaló, karkötő, vagy akár egy egész szett, egy klasszikus, elegáns darab mindig időtálló és nem csak az ünnepek alatt hordhatod, hanem az év többi részében is.
❄ Egy jól kihasználható szemhéjpúder paletta - Amiben vannak matt és fényes színek és hétköznap is ugyanúgy hasznát veheted, mint egy alkalmi vagy bulismink elkészítésekor.
❄ Primer - Ha egész nap és egész éjjel tartós sminket szeretnél, akkor használj sminkalapot az arcsminked és a szemsminked alá is. Hatalmas a különbség a primerrel és az anélkül készült smink között és nem csak tartósságában, de kinézetében is.
❄ Egy jó alapozó - Tegye fel a kezét, akinek a hideg hónapokban más alapozó kell, mitn amit tavasszal és nyáron használ! Na ugye! Az egyik legjobb, youruberek és bloggerek által kedvelt alapozó a Maybelline Fit Me, ami már nálunk is kapható néhány drogériában, de ha a közeledben esetleg nem, akkor itt meg tudod rendelni.  
❄ Egy jó púder - Ahhoz, hogy a sminked tartós legyen, a sminkalap mellett érdemes beszerezni egy jó fixáló púdert is. Ne feledd, a kevesebb néha több, a természetesség a cél, nem az, hogy maszk szerűen matt legyen az arcod.
❄ Alkalomhoz illő - Az egyik legkiábrándítóbb és legkevésbé praktikus dolog, ha valaki mázsacipelővel megy bulizni vagy valamilyen elegáns eseményre. Egy csinos, egyszerű, mindenhez passzoló kis fekete táska kötelező darab. Válassz olyat, amit több szezonon át is tudsz használni.
❄ Egy meleg kabát - Amikor odakint röpködnek a mínuszok, fontos a réteges öltözködés és egy meleg, hosszabb fazonú kabát.
❄ Ha pedig mégis átfagynál... - Akkor jól esik majd egy bögre finom tea vagy forrócsoki. A cuki bögrék pedig mindig nyerő ajándéknak számítanak, így ha esetleg van olyan személy, akinek még nem találtál meglepetést, akkor lepd meg egy aranyos bögrével, amiről minden nap eszébe jutsz majd. :)
❄ Csillogj! - Mikor máskor viselhetnél csilli-villi cuccokat, mint karácsonykor és szilveszterkor. Még egy sima farmeres szettet is azonnal ünnepivé tesz egy ilyen felső.
❄ Kockás sál - Egy pihe-puha kockás sál szintén kötelező darab télre. A pulcsijaidat is feldobja és megvéd a hideg szél ellen.
❄ Kesztyű - A nagymamám mindig azt tanította, hogy egy nő mindig ügyeljen a kezére, ezért fontos a körmök és a kéz ápoltsága, ezért ha a hőmérséklet tíz fok alá esik, mindig legyen nálam kesztyű. Ha valami nagyon praktikusat szeretnél, akkor szerezz be egy olyat, amivel tudod használni a telefonodat is.
❄ Kézkrémek - A másik szuper trükk az ápolt kacsókért, hogy mindig legyen nálad kézkrém és ne felejtsd el használni. A kedvencem ebben a szezonban az Yves Rocher karácsonyi kollekciója. 
❄ Körömlakkok - És persze milyen lenne a karácsony és a szilveszter csodás lakkok nélkül? Jöhetnek az arany, ezüst, csillogó, piros és bogyószínek, no meg persze a zöldek és a csodás kékek.
❄ Klasszikus - Egy fekete szövetkabát igazi örök darab. Érdemes lecsapni rá a leárazások alkalmával. A military stílusú, katonai zubbonyokat idéző darabok most nagyon divatosnak számítanak.
❄ Alapdarab - Egy meleg, puha, hosszú fazonú kardigán a legjobb barátod a téli időszakban. A szürke és a bézs az alapszínek, de egy szép bordó vagy kék is remekül kombinálható.


winter must have list 1.



❄ A csúf karácsonyi pulcsi - Ki ne imádná ezeket? Nagyon cukikat találgattok például a H&M kínálatában.
❄ Pom pom - Az idei tél egyik legcukibb kiegészítői a hatalmas pompomos sapik. Nem csak melegek, de nagyon trendik is. ;)
❄ Bakancs - A csúszós utcákkal felveheted a versenyt egy jó bakancsban, ami nem csak praktikus, de jól is néz ki.
❄ Vastag harisnya - Te sem szeretsz lemondani a szoknyaviselésről télen sem? Akkor szerezz be pár vastag harisnyát, amikben biztosan nem fázol majd.
❄ A-vonal - A szezon legtrendibb szoknyái az A-vonalú elől gombos vagy cipzáros minik. Ezek mindenkinek jól állnak, magasságtól vagy testalkattól függetlenül.
❄ Otthonos - Nincs is jobb, mint egy hideg napon hazaérve meggyújtani egy illatos gyertyát és betakarózni egy bögre forró itallal. Instant karácsonyi hangulatot adnak a felsorolt illatok, amik közül találhatsz gyümölcsösebb, fűszeresebb és édes illatokat is.
❄ Egy kis kényeztetés - Ki ne imádni télen elmerülni egy forró, illatos fürdőben. Ezekhez szerezz be pár fürdősót vagy fürdőbombát, vagy akár ajándékba is adhatod őket. Nem lehet velük mellélőni. :)
❄ A kis fekete - Szintén egy olyan darab, aminek nem csak télen veszed hasznát, hanem egész évben is. A képen látható fazon minden testalkaton előnyös. Érdemes a leárazásokon beszerezni, akár féláron.
❄ Hajápolás - A tél a hajat is megviseli, ezért ha meg szeretnéd óvni a tincseidet, szerezz be egy jó hajpakolást. 
❄ Arcsmink - A szürke, idő és a kevés fény az arcot fáradttá és fénytelenné teszi, hiába ápoljuk megfelelően, ezért érdemes a sminkkel trükközni egy picit. Egy kis kontúrozás, egy szép pirosító és egy csepp highlighter azonnal élettel telivé és üdévé teszik a bőrt.
❄ A táska - Igen, szándékos az "A". Szerintem mindenkinek kell egy tökéletes, pakolós darab, amivel suliba vagy munkába járhat. Ilyenkor, az akciók alkalmával szuper áron szerezhetünk be márkás, strapabíró darabokat is. Szóval érdemes vadászni rájuk.
❄ Fázós lábak ellen - Én imádom a saját kis benti csizmámat, le sem lehet robbantani rólam télen. Ha Neked is fázós a lábad, akkor lepd meg magad egy ilyennel, Imádni fogod! :)
❄ Pihepuha ajkak - A legszebb rúzs sem mutat szépen a száraz, sebes ajkakon, így mindig ügyelj arra, hogy megfelelően ápold őket.
❄ Arcápolás - A hideg időben az arcbőr ápolása is nagyon fontos és lehet, hogy az az arckrém és arctisztító, ami nyáron még tökéletesen működött, most nem megfelelő a bőrödnek. Ha úgy érzed, hogy "valami nem stimmel", akkor első lépésként mindig ezeket cseréld le.
❄ Fekete magassarkú - Szintén alapdarab és szintén olyan amit egész évben viselhetsz. Válassz egyszerű, jól variálható modellt, ami több szezonon át is viselhető.
❄ Egy finom parfüm - Jöhetnek az édesebb, fűszeresebb parfümök, amik melengetően körülölelnek a hideg időben is.
❄ Ecsetkészlet - Ha komolyabban érdekel a sminkelés, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű ecsetkészletre, amiben megtalálhatóak az alapdarabok. A képen láthatót itt tudjátok megrendelni. 
❄ A tökéletes farmer - Ami úgy áll, mintha rád öntötték volna. Szintén olyan ruhadarab, amit érdemes a leárazásokon beszerezni. :)

Ezek voltak tehát azok a darabok, amik szerintem kötelezőek télre. Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis listát. 

Ti mit szeretnétek beszerezni ebben a szezonban? Van olyan, amit még hozzátennétek a listához? :) 
 



Megjegyzések

  1. Mindig várom a kötelező darabos listákat! :))) Ez is szuper összefoglaló lett.
    Viszont, egy ötlet.. én nagyon kíváncsi lennék egy Anna-féle kedvenc karácsonyi dalok ajánlóra!
    Kellemes ünnepeket!
    Alexandra

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)