Benton Snail Bee High Content Essence Teszt/Vélemény


 A szérumok, esszenciák, olajok és permetek egyre szélesebb körben válnak kedveltté és egyre több nő napi arcápolási rutinjába épülnek be. Csakúgy, ahogyan a BB krém mánia is, ezek használata is Koreából ered, ami mostanra a bőrápolási termékek fellegvára lett. 
Én is nagy lelkesedéssel próbálgatom és tesztelgetem a koreai kozmetikumokat, immáron több éve. 
A Benton márkáról rengeteg jó dolgot olvastam és a csiganyálas-méhmérges termékcsaládjuk azonnal szimpatikus lett. Elsőként az esszenciát rendeltem meg, amit már hónapok óta napi szinten használok és most elérkezettnek láttam az időt ahhoz, hogy beszámoljak a tapasztalataimról vele kapcsolatban. 



 Az esszenciát ebayről rendeltem, átlagosan 4500 és 6000 Forint közötti áron mozog, itt például elég kedvező áron szerezhetitek be. 
Viszont ha valaki nem akar 2-3 hetet várni a termékre, esetleg nincs lehetősége ebayről rendelni, akkor a BB Krém webshopban is meg tudjátok rendelni, ott jelenleg 5800 Forintba kerül ingyenes szállítással. 

A termék egy igényes, masszív kartonszerű dobozban érkezett. 60ml-es kiszerelés, ami nekem öt hónap alatt fogyott el. Ha ezt figyelme vesszük, akkor szerintem megéri az árát. 
A csomagolás egyszerű, a pumpás adagoló praktikus és higiénikus, bár amikor a flakon aljára értem, már kellett egy kis ügyeskedés hozzá, hogy ki tudjam nyerni az esszenciát belőle. 

Összetevők: Snail Secretion Filtrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Arbutin, Butylene Glycol, Human Oligopeptide-1, Bee Venom, Plantago Asiatica Extract, Lamiraia Digitata Extract, Diospyros Kaki Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Aloe barbadensis leaf extract, Beta-Glucan, Betaine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Adenosine, Panthenol, Allntoin, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbala (Lichen) Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Arginine

És hogy mit is ígér pontosan? 

A csiganyálka közismert a regeneráló hatásáról, ezért a termék segít a bőr sérüléseinek, hegeinek gyógyításában és halványításában. Kollagént, elasztint és allantonint is tartalmaz, tehát feszesítő és bőröregedés gátló hatású is. 
A méhméreg segít a pattanásos bőr kezelésében, illetve szintén regeneráló hatású.  

Nem tartalmaz szintetikus parfümöt, színezéket, parabént, ásványi olajakat, alkoholt, szteroidot és benzophenont. 

A leírás szerint az arc tisztítása és tonizálása után kell alkalmazni naponta egyszer, nagyon problémás bőr esetén kétszer. 
A leírás alapján normál bőrön elégséges a hidratáló hatása, tehát nem kell mellé más termék, de száraz bőr setén javasolják kiegészíteni más hidratáló készítménnyel is.


Maga az esszencia egy átlátszó, szérumszerű, picit géles állagú készítmény. Az illata nagyon érdekes, nem is tudom körülírni, elsőre kifejezetten kellemetlennek éreztem, de mostanra épp az ellenkezőjét érzem, megkedveltem. Ha mindenképp le kellene írnom az illatát, akkor méregszerűnek mondanám, vagyis olyannak, amilyennek én a méhméreg illatát elképzelem. Ettől nem kell megijedni, mert felvitel után ebből semmi sem érződik a bőrön. 

Nekem másfél pumpálásnyi mennyiség volt elegendő a bőrömre, Felvitel után azonnal beszívódik és nem hagy zsíros, ragacsos nyomot maga után, sminkelni is gyönyörűen lehet rá. 
Felkenés után a bőröm érezhetően puhább, tisztább érzetű, feszesebb. Önmagában nekem kevés, de egy jó hidratálókrémmel remekül működik. 
Én a reggeli arcápolási rutinomba építettem be, mivel úgy tapasztaltam, hogy a bőröm így kevésbé hajlamos kifényesedni a nap során. 

Hosszú távon úgy vettem észre, hogy valóban segít a pattanások kezelésében és megelőzésében és segített a mitesszerek megelőzésében is. Nekem télen hajlamos a bőröm kiszáradni és foszlani, különösen az orrom környékén, de mióta ezt használom, erre nem volt példa. 
Tehát összegezve nekem nagyon bevált, már be is szereztem belőle az utánpótlást és elkezdtem használni a Benton Snail Bee Lotiont is, mint éjszakai arckrémet. 

Összegzés: Ha valaki pattanásokkal vagy hegekkel küzd, akkor érdemes próbát tenni vele. Nekem sokkal szebb lett a bőröm, mióta használom és a Snail Bee termékcsalád többi termékét is ki fogom próbálni. A használata egyszerű és higiénikus. Habár az ára kissé borsos, de mivel nagyon sokáig elég ez a 60ml, így szerintem megéri. 

Értékelés: 5/5

Nagyon megszerettem és ahogy már említettem újravásároltam és a hidratálóját is beszereztem mellé.

Próbáltátok már a Benton termékeit? Használtok valamilyen kiegészítő terméket a hidratálókrém mellé? 

Megjegyzések

  1. Még nem próbáltam tőlük semmilyen terméket. Mikor írtál " csigás" termékről, akkor megnéztem ebayen, de ott abban is maradt a történet.
    Viszont idén szeretnék törekedni a minőségibb bőr ápolására, így lehet teszek vele egy próbát. Hosszú távon gondolkodva megérné.
    Ilyenkor az a problémám szokott jelentkezni, hogy vajon nekem jó-e? T-vonalon zsíros bőröm van és azok a fránya pattanások is jelentkeznek néha. Mikor meg rákeresek ilyesmire , általában angol vagy más szöveggel találom szembe magam. Nem tudok angolul, így hamar be szokott fejeződik a tevékenység. Itthon , ha találok valamit, horror áron szokott lenni az én fizetésemhez.

    VálaszTörlés
  2. Én ebből a termékből a harmadik flakont fogyasztom és nem vagyok hajlandó lecserélni semmi másra. Azóta látványosan megszépült a bőröm.

    VálaszTörlés
  3. Én is újravettem már ezt az esszenciát, az én bőröm is imádja, az egyik alapterméke a rutinomnak, segít a pirosságon, gyulladáson, imádom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)