Instagram Memories 2016


 Mára egy picit személyesebb poszttal készültem Nektek, mégpedig egy kis válogatással a 2016-os Instagram fotóimból. 
Korábban negyed évente készítettem egy összefoglalót, de tavaly sajnos az első három hónap összegzése után, ellógtam a többit. Idén megfogadtam, hogy ez többé nem történhet meg, habár az utóbbi hetekben meglehetősen keveset fotóztam. 
Habár már közel két hónap eltelt az évből, ezt a kis válogatást kihasználva picit visszatekintek az előző évre is, megosztok veletek néhány történést és emlékezetes pillanatot. Fogadjátok szeretettel! 😊






Vásárolgatások
Büszke vagyok a 2016-os évre ebből a szempontból, hiszen csak olyan dolgokat vettem, amiket valóban ki is tudtam használni. Sok termék érkezett tesztelésre is, amik közül néhány kedvencet is avattam. A Glamour-Napokon sem kattantam be és csak olyan dolgokra használtam fel kupont, amikre valóban szükségem volt. 
Totál rákattantam a Colourpop márkára, mióta hozzánk is szállítanak és úgy általában a 2016-os év második felében eluralkodott rajtam a folyékony matt rúzs imádat.


 Természetesen a november és december nekem már egyértelműen a karácsonyi készülődésről szól a magánéletben is és a munkában is, hiszen tavaly szerveztem adventi vásárt, koncerteket és gyertyagyújtást is. A munkámban, a kiállítások és tárlatok szervezése mellett ezt szeretem a legjobban.
A karácsonyi időszak nekem a dekorálásról, a karácsonyi zenéről, a karácsonyi illatokról és a filmezős-pillecukros kakaós estékről szólt. Olyan gyorsan eltelt az a pár hét és nagyon szomorú voltam, hogy ez a karácsony sem lett fehér.


 Körömlakkos és sminkes kedvencek. 
Az év második felében megint alábbhagyott a manikűr-kedvem, nagyon ritkán festettem ki a körmömet, de tavasszal rengeteg kedvenc lakkom volt. 
2016-ban sok új sminkes kedvencet avattam, például a L'Oréal Inffalible Matte alapozója és a Makeup Revolution Golden Sugar 2 palettája is nagy szerelmem lett.


 Nagyon sok szép ékszerrel is bővül a gyűjteményem, ezek közül sok kedvencem is lett, amiket állandóan hordok.


 A manikűr szekció Instagramon tavaly eléggé gyatra volt, de ezt a hármat azért kiemelném.


 Néha posztolok idézeteket és vicces fotókat is. 
Az elsőhöz annyi lenne a háttérsztori, hogy általában a május-június a legmozgalmasabb hónap a munkámban, ekkor konkrétan volt három olyan hét, amikor minden hétvégét végigdolgoztam és hétköznap is rendesen mentek a túlórák, szóval eléggé stresszes időszak volt.


 Ha valaki régóta követi a blogomot, esetleg az Insta feed-em is, akkor már leszűrhette, hogy imádom a természetet és amikor csak tehetem, kirándulok. Imádok vízközeleben lenni, számomra igazi feltöltődés ha pár napra elvonulhatok a tóparti házunkba, kikapcsolhatom a telefont és internet nélkül tölthetek 1-2 napot. Ezután mindig teljesen feltöltődöm, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. 
Sajnos ritkán jut időm az olvasásra, mivel legtöbbször csak a házimunka, a kerti munkák, az edzés miatt csak este jutok el odáig, hogy átadjam magam a semmittevésnek. Ilyenkor pedig legtöbbször inkább valamilyen sorozatból nézek meg egy-egy részt, vagy valamilyen érdekes dokumentumfilmet nézünk.


 Abszolút egészséges táplálkozás párti vagyok és igyekszem betartani a napi 5 étkezést is. Szívesen főzök és a kedvencek mellett szeretek új receptekkel is kísérletezgetni. 
Hétköznapokon általában valamilyen turmixot szoktam készíteni reggelire-tízóraira, de hétvégeken szeretek kiadósabb reggeliket is összedobni. Általában rozskenyér pirítóst, feketeerdő sonkát és kecskesajtot eszem valamilyen friss zöldséggel és zöld teával, de néha szoktam készíteni lágy tojást és banán-palacsintát is. 
A hagyományos ételekről sem mondtam le, de mindent próbálok, illetve próbálunk családilag is egészségesen, glutén és laktózmentesen elkészíteni. Például a főzelékeket a benne lévő zöldségekkel sűrítve. Panírozáshoz kukoricalisztet használunk és olajban sütés helyett sütőben sütünk mindent. Olaj helyett pedig kókuszzsírral főzünk és a cukor helyett is alternatív édesítőszereket használunk, például eritritet vagy kókuszcukrot.
Hetente 1-2 alkalommal persze beiktatok 1-1 csalóevést, ilyenkor jöhet a süti meg a pizza és ünnepekkor sem szoktam számolni a kalóriákat, de az egészséges táplálkozás számomra nem csak a testsúlyról szól, hanem az egészségről és a közérzetről is. 


 Imádok kertészkedni és tavaly nagyon büszke voltam a virágaimra és a veteményeskertünkre is. 
Imádom a rózsáimat és nekem igazi kikapcsolódás, ha egy-egy órát a kertben tölthetek minden nap. Ez olyasmi amit sosem cserélnék el egy fancy menő városi penthouse lakásért sem. 


 Néha-néha egy outfot fotót is mutattam Nektek. Ezek még tavasszal készültek. Májusban történt, hogy levágtam a fenékig érő hajamat, aminek a gondolatával már körülbelül egy éve játszadoztam. Egyrészt mert nagyon sok időt elvett a hajformázás, ami miatt legtöbbször, a rohanós hétköznapokon csak kontyban viseltem. Másrészt pedig szükségem volt egy kis változásra. Azt mondják, hogy az emberi test sejtjei 7 évente újulnak meg teljesen, és általában ekkor valamilyen radikális változás szokott bekövetkezni az életünkben is. Emlékszem, hogy az előző "hetesnél" döntöttem úgy, hogy visszanövesztem a hajamat és akkor kezdtem sötétebbre festeni is. Ennek magánéleti és érzelmi okai is voltak. Szerettem a sötét hajamat, de tavaly tavasz előtt már hónapok óta nem éreztem úgy, hogy akit a tükörben látok, az én vagyok és szükségem volt egy drasztikusabb változásra.


 Szóval a vállig érő long bob fazon után elkezdtem világosítani a hajamat, majd nyárra visszatértem a szöszik táborába.


 Mit mondhatnék? Imádom ezt a táskát! 
Évekkel ezelőtt vettem a Reservedben és még mindig tökéletes állapotban van. Elfér benne az összes mappám, a turmixos és vizes üvegeim, meg a fél életem amit magammal cipelek minden nap. 
Sajnos azóta sem láttam hasonlót ebben a színben, pedig most már aktuális lenne, hogy lecseréljem. 

Minden beképzeltség nélkül, nyáron nagyon büszke voltam az alakomra. Ekkor kezdtem el súlyzókkal is edzeni a HIIT és pilates mellé és heti 4-5 alkalommal edzettem. Nagyon szépen látszott már a hasizmom  és tényleg jól éreztem magam a bőrömben, aztán jött az október és a november és megint ellustultam, heti 1-2 edzéssel fejeztem be az évet, így januárban elölről kellett kezdenem mindent.


 Nagyon gyorsan nő a hajam. Májusban vállig érő volt, és decemberre már ismét a hátam közepéig ért, most pedig ismét azon gondolkodom, hogy újra levágatom. Ősz végére kipróbáltam a rose gold hajszínt is, ami nagyon tetszett magamon.


 Néhány smink 2016-ból.


 2016-ban rengeteg szuper kaland és élmény született. Nyáron rengeteget fürödtünk, igazán klassz volt a szülinapom is. Sokat sütöttünk és grilleztünk és sokszor mentünk kirándulni is.


 Nyáron, a forró napokon estefele gyakran elbicajoztunk a közeli bányatóhoz úszni egyet, ami szuper alternatíva volt a mozgásra is. 
A baráti társasággal nevettük a Balatont is, ami egy szuper-szuper élmény volt és szeretnénk hagyományt csinálni belőle. 
Szeptember elején pedig Martonvásárra és Mórra kirándultunk Gergővel és anyukámmal. Nagyon régóta szerettem volna látni a kastélyt és a parkját és a móri pincesort is érdemes megnézni. Elmentünk még Gárdonyba is, megnéztük a Gárdonyi Géza emlékmúzeumot is.


 Naplementék. 
A középső fotó az egyik kedvenc nyári emlékem. Grillpartit rendeztünk, feltettem az egyik fára egy égősort és késő éjjelig kint ültünk. Nagyon hangulatos volt.


 Egy picit sajnálom, hogy az őszről nem sok fotó készült.


 A karácsonyi időszak szuper volt. Többször voltunk a győri vásárban, ami hihetetlenül hangulatos volt. Rendeztünk karácsonyi bulit is és úgy általában nagyon jól telt az a pár hét, bár eléggé fárasztó volt.


 Nagyon élveztem a karácsonyi dekorálást. 
Készíttettem grincs fát is és idén bronz-arany-fehér volt a karácsonyfánk, ami egyszer sem dőlt fel, bár erre három cica mellett nem vettem volna mérget.


 Baby kutyus köszöni szépen jól van, a maga 14 évével még mindig virgonc kis bohóc. 
Ő most az egyedüli kutyusunk és nem is szeretnék másik kutyust, amíg ő itt van velünk. Egyrészt mert hiába telt el másfél év Dexter elvesztése óta, még mindig nagyon hiányzik és nem tudom elképzelni, hogy másik kutyusom legyen. Másrészt mert Baby ugyan jól van, de egy kiskutyához már túl idős. 

Ribizli a nővérem kutyusa, egy imádnivalóan okos, édes, bújós kis Goldie leányzó. 

Balut pedig tavaly Húsvétkor hoztuk el a menhelyről. Sajnos nem indult könnyen az élete, mert bántalmazott kutyus volt. Rettenetesen félt az emberektől és az emberi érintéstől és több hónap kellett mire megbízott bennünk. Végtelenül hálás és szófogadó kutya. Nagyon-nagyon szereti az anyukámat és a nagymamámat is, aki szégyentelenül elkényezteti. Velem különleges kapcsolata van. Én voltam az első, akinek megengedte a dögönyözést és rengeteg olyan dolga van, amit csak nekem tart fenn, például az ölelést és a pacsit is csak én kapom. Egy imádnivaló kutyus és mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy ha kutyust szeretne, elsőként a menhelyen nézzen szét. A keverék kutyusok a legédesebb, legokosabb kis teremtmények és annyira különlegesek. Arról nem is beszélve, hogy egy állat befogadása az egyik legnemesebb cselekedet, amit tehetünk.


 Természetesen a cicás képek sem hiányozhattak.
Puszedli nehezen viselte anyukám költözését és nagyon jót tett neki Sophie érkezése. Igaz, kellett pár hónap mire teljesen megszokta, sőt Buckyt már sokkal könnyebben fogadta. 
Bagira pedig a világ leginkább elkényeztettet macskája lett, mióta anyukám a mamámmal él. Állandóan valakinek az ölében van. Van saját fotelje, párnája, ha pedig azokat épp megunja, akkor anyukámmal alszik, vagy a mamám szobájában. 


 Sophie gyönyörűszép felnőtt cicalány lett. November betöltötte az egy évet és nyárra kinőtt a felnőtt bundája is, így a a foltjai már jóval sötétebbek. Érdekesség, hogy a ragdoll cicák teljesen fehéren születnek és a színük fokozatosan változik, míg a végleges árnyalatot körülbelül két éves korukra érik el. 
Nyáron Sophie túlesett az ivartalanításon is, amit nem viselt túl jól. Egy varrata volt összesen, de az altatás nagyon megviselte. A műtét után állandóan a hasát simogattatta, ami előtte és azóta is tiltott területnek számít, ha bárki emberfia azt megérinti, az készüljön fel rá, hogy nem ússza meg karmolások nélkül.


 Nem terveztünk harmadik cicát, de a sors úgy hozta, hogy megmentettük Bucky-t. Sophie nagyon nem fogadta jól, hiszen eddig ő volt a bébi, akit mindenki gyöngyörgetett, aztán jött ez a kis maszatka betegen, szeretetre éhezve és Sophie kikérte magának, hogy osztoznia kell a figyelmen. 
Aztán persze, ahogy láthatjátok nagyon-nagyon megszerették egymást. Sophie-ból előjöttek az anyai ösztönök és nagy szeretettel kezdett gondoskodni a csöpp kis Buckyról aki ezt végtelen ragaszkodással hálálja meg.


 Hát nem imádnivalóak? 
A cuki pillanatok mellett persze hatalmas birkózások és kergetőzések is vannak, arról nem is beszélve, hogy a három cica után mennyit takarítok, de megéri. Ha tehetném még akár még egyszer ennyit befogadnék, de valahol muszáj megállni.


Végül pedig Bucky-ról is mesélek nektek picit. A történetét már megismerhettétek itt.
A műtét után a rút kiscicából egy gyönyörűszép, hófehér kandúrka lett. Nagyon hálás, nagyon bújós cica. Rengeteg puszit ad és állandóan dorombol. Nagyon okos és tanulékony, de persze közben határtalanul huncut és nem mondom, hogy néha nem zavarom el melegebb égtájakra egy-egy kipuszított szobanövény, vagy felborított berendezési tárgy miatt. 
Bucky most 7 hónapos és mivel szeretnénk hogy tavasztól kijárós cica lehessen, így hamarosan sor kerül majd az ivartalanítására. Mivel csak egy szeme van, így nagyon kockázatos lenne hagyni, hogy udvarolni járjon, hiszen amellett hogy napokra eltűnne, a verekedéseket sem úszná meg, amiknél igencsak gyakori, hogy a cicák szeme megsérül. 
Több kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy Bucky-t zavarja e, hogy egy szeme van. Azt tudni kell, hogy Bucky egy születési rendellenesség miatt az eltávolított szemére már egyébként is vak volt, így pici kora óta alkalmazkodott ehhez az állapothoz. A félszeműség semmiben sem gátolja, ugyanúgy játszik és mászik mint a többi cica, sőt télen még egy verebet is fogott, amikor fél percre kijutott az udvarra. 😧
A mozgása egy picit darabosabb, lassabb, megfontoltabb talán, mivel a mélységérzetét rontja a félszeműség, illetve persze a térlátása is csökkent. Viszont a hallása nagyon-nagyon kifinomult. Sokkal jobban hall mint Puszedli és Sophie. Vannak vicces kis szokásai, például jelzi, ha történések vannak készülőben az alomban és nélküle nem centrifugázhat a mosógép, valamint a madaras videók hidegen hagyják, de a Marvel filmeket szívesen nézi. Meglepő módon az Amerika Kapitány a kedvence. 😁
Egyébként borzasztóan féltékeny típus, ha valamelyik másik cicát simogatom azonnal ott terem és ha kajáról van szó, nem ismer lehetetlent, sőt néha a többi cica adagját is megsarcolja. Babyvel nagyon érdekes kapcsolata van. Baby már egészen pici cica korában imádta és most is, hogy Bucky már majdnem felnőtt cica, gyakran puszilkodnak és hízelegnek egymásnak. 
Puszedlivel más a helyzet. Néha játszanak, kergetőznek, szoktak együtt aludni, de Puszed neki sem engedi meg hogy mosdassa, hiába próbálkozik Bucky kitartóan, ilyenkor mindig jön a fújás és persze néha a cicapofon is. 

Nos ennyi lenne ezúttal, remélem érdekesnek találtátok ezt a válogatást. Legközelebb április elején jelentkezem majd az idei év első három hónapjának fotóival.
Addig is kövessetek Instagramon, ha nem szeretnétek lemaradni az új fotókról. Néha posztolok történeteket is és lehet, hogy a közeljövőben csinálok majd egy live-ot is, amikor élőben beszélgethetünk majd. :)

Megjegyzések

  1. A bejegyzést olvasva annyi mindenre szerettem volna reagálni, de listát kellett volna írnom, hisz sok mindent elfelejtettem :D.
    Nagyon szeretem a stílusodat, az életmódodat és a rálátásodat az életre.
    Imádom a cicáidat nézni instán, és látom sok sok közös kedvencünk is van. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a bejegyzéseidet,és leginkább a cicás,kutyás részeket,én is egy menhelyi kutyával élek,de a kozmetikumokkal, és a divattal kapcsolatos témákat is élvezettel olvasom.A táska tényleg szuper,szerintem mindenkinek van egy ilyen kedvence:)
    Trixi

    VálaszTörlés
  3. Bucky tényleg nálad van a legjobb helyen. Gondos gazdára talált benned. Ami a menhelyi kutyusokat illeti. Mikor gyerek voltam, akkor nem menhelyről, hanem az utcáról fogadtunk be egy keverék kutyust. Csikós a kuvaszunk talán az első, aki mellé állhatna.
    Smink termékben tényleg mérsékelt voltál. Jó magam is próbálkoztam folyékony matt rúzsokkal. Persze lehetőségeimhez mérten. Essence, Aden, Lovley...nekem nem volt szerencsém velük. Az Essences egyszerűen nem száradt meg rajtam. Ami bejött az Essence hagyományos megjelenésű rúzsa, mattban. Essence matt matt Matt 03. És újra vettem a 06-ost. Ugyan én is megfogadtam, hogy csak a szükségest veszem smink termékből, akkor is foglalkoztat egy új szemhéjpúder paletta. Valamelyik Iconic vagy I Heart Make Up ból a kerek. Esetleg egy lovley.
    Móri kastély parkjának végében található a Kútház. Az oldalában egy fejjel lefelé lógó, pisislős kisfiú. Abba a fazekasműhelyben Járok kisfiammal.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. nagyon tetszik a hajad. imádom. :D mondom ezt áhítozva a 3 szál, cérnavékony, állandóan töredező hajammal. egyszer volt nekem is majdnem derékig érő, de sajnos nem az a gyönyörű fajta volt. a vége nagyon elvékonyodott, a "súly" lehúzta, állandóan lelapult, kilógott a fülem, ilyesmik. :D sajnos beláttam, hogy bármennyire szeretném, sosem lesz igazán hosszú hajam. visszavágattam kb. hátközpéig de ez sem az igazi, de az ennél rövidebbel még nem vagyok megbarátkozva, főleg, hogy a kezelhetetlensége miatt nem is hordhatom "csakúgy" mert jajj annyira béna. :D utálom. sokszor összefogom, de persze mivel nincs is sok hajam, ilyen esetben is figyelnem kell, hogy a választékom ne bukkanjon elő, mint egy hosszú kopasz csík. :D :( sajnos anyukámtól örököltem, ő sem a dús hajról híres.
    a nyári alakod valóban irigylésre méltó, bár szerintem neked mindig jó az alakod. :D de persze ha te nem érzed jól magad valahogy, akkor mindegy is mit mond más.
    tavaly én is elégedett voltam magammal, azonban ősz környékén jött egy depisebb időszak, munkanélküliség ilyesmik, aminek az eredménye az volt, hogy otthon keseregtem, ettem és sorozatokat néztem... a ruháim 90%át kihíztam. :D aztán persze jött az emiatti depi hogy "jajjdekövérvagyok" és bánatomban még többet ettem. :D 2 hete kezdtem el újra tudatosan odafigyelni az étkezésre. régebben mozogtam én is, de azt még nem igen tudom beiktatni az életembe, tehát első körben a kaja témát reformálom meg. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)