Real Techniques Miracle Complexion Sponge Teszt/Vélemény


 A sminkszivacsok alfája és omegája a Beauty Blender, ami kis hazánkban is beszerezhető, de az ára eléggé borsos. Szerencsére vannak olcsóbb alternatívák, habár a BB fanatikusok szentül állítják, hogy az eredetihez egyik sem ér föl. Ebben nem tudok véleményt alkotni, hiszen nem próbáltam az ikonikus sminkszivacsot, viszont volt már szerencsém más márkák termékeihez. 
Ebben a bejegyzésben, a Beauty Blender talán legnagyobb konkurenciáját, a Real Techniques Complexion Sponge-ot veszem górcső alá. Ha kíváncsiak vagytok, nekem mennyire vált be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



 Kezdjük a piszkos anyagiakkal. A Beauty Blender itthon körülbelül 6000 Forintért szerezhető be, erre még rájön a szállítási költség is. 
Ezzel szemben a Real Techniques Complexion Sponge ára ennek töredéke. A Notino webshopban jelenleg elérhető, itt tudjátok megrendelni 2050 Forintért. 

A szivacs egy szuper műanyag csomagolást kapott, ami gondoskodik róla, hogy épségben kézhez kapjuk a terméket és minden fontosabb információt is megtalálunk rajta.


 Azt is elmagyarázzák, hogy mely része milyen feladatokat tud elvégezni. A lapos felével a kontúrt tudjuk eldolgozni, a lekerekített résszel az alapozót és púdert tudjuk beledolgozni a bőrbe, míg a csúcsával a korrektort vihetjük fel. 

Én először tavaly nyár végén szereztem be, de az együttműködésünk nem bizonyult tartósnak, mert egy alkalommal, amikor kitettem száradni a radiátorra, Bucky cica úgy döntött, hogy igényt tart a szivacsra és magáévá tette azt, majd fél nappal később alaposan megrágott állapotban szolgáltatta vissza. 

Mivel elég gyakran hiánycikk a webshopokban, így több hónappal később tudtam csak újravenni, közben visszatértem az Ebelin sminkszivacshoz és kipróbáltam a BrushArt Face szivacsát is, de továbbra is a RT kis narancssárga darabja után áhítoztam. 
Hogy miért? 

Nos kezdjük ott, hogy megnedvesítés után a tömör kis szivacs nagyon puhává, kellemes tapintásúvá válik. Könnyedén ki kelet belőle csavarni a felesleges vizet. 
A legkülönbözőbb textúrájú alapozókat is tökéletesen beledolgozza a bőrbe, anélkül, hogy temérdek anyagot nyelne magába. 
A csúcsos felével precízen felvihető a korrektor, amit szintén nagyon szépen beledolgoz a bőrbe, habár itt szükség van némi építgetésre. 
Kontúrozásra nekem nem igazán vált be, szerintem ehhez túl puha, nagyon sokáig tart, amíg a krémes kontúrt eldolgozom vele, viszont a lapos felével gyönyörűen felvihető a fixáló púder. 

A tisztása már nehezebb dió. Én használat után azonnal kimosom és mindig ügyelek rá, hogy megszárítsam. Hetente egyszer pedig antibakteriális szappannal ki szoktam mosni. 
Sajnos az alapozó nyomait teljesen nem tudtam belőle kimosni, de azt hozzá kell tennem, hogy nem kifejezetten sminkszivacshoz készült samponnal mosom.
A strapabírását tekintve, főleg, hogy most már macskabiztos helyen tárolom, azt kell hogy mondjam szuper. Míg az Ebelin szivacsa körülbelül egy hónap után repedezni kezdett, ez még mindig olyan, mint új korában. Ennek ellenére nyilván pár havonta érdemes lecserélni, hiszen minden olyan sminkeszköz, amivel folyékony dolgokat viszünk fel, igazi baci-kánaán.  Az ára miatt viszont ez sem túl fájdalmas, hiszen ahhoz képest, hogy egy valóban multifunkciós és nagyon jól működő termékről beszélünk, tényleg nem kerül sokba.


Összegzés: Én mindenki csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki a Real Techniques sminkszivacsot, akár olyannak is, aki még nem próbálkozott a sminkszivacsokkal. A használata könnyű, gyönyörűen fel lehet vele vinni az alapozókat, amiket láthatatlanul beledolgoz a bőrbe és a korrektor-púder felvitelét is megoldhatjuk vele. A tisztítása picit körülményes, de mindenképpen egyszerűbb, mint az alapozóecseteké. Az ára pedig szerintem igazán baráti. Kapható belőle két darabos kiszerelés is, amivel spórolhatunk is, hiszen jobban megéri megrendelni, mint 1-1 darabot pár havonta.

Értékelés: 5/5 

Nekem maximálisan bevált és nagyon meg vagyok vele elégedve. Napi szinten használom és eszemben sincs lecserélni egy másik darabra, bármilyen őrült szilikonpárnácska trend is tombol éppen a beauty-világban.

Próbáltátok már ezt a terméket? Nektek melyik sminkszivacs a kedvencetek? 😊



Megjegyzések

  1. Az Ebelint próbáltam eddig, most pedig a For Your Beauty fog következni a Rossmannból. A kialakítása nagyon hasonlít ehhez a RT szivacshoz.

    VálaszTörlés
  2. Két éve használom, a két darabos pakkot szoktam venni. Tökéletesen bevált, nagyon szeretem, puha, mégis természetesre dolgozható vele akár az alapozó, akár a korrektor. (A folyékony kontúrozót nem használok, arról nem tudok nyilatkozni.) Hasonló tapasztalatom van nekem is, sosem tudtam még teljesen eltüntetni belőle az alapozó foltot, ám elég alaposan átmosom, és sosem vettem észre irritációt, így nem zavar különösebben.
    Összességében semmiféle késztetést nem érzek rá, hogy kipróbáljam az eredeti BB-t háromszoros árért, mivel minden, amire nekem szükségem van, ez a szivacska is teljesíti.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)