Weekly Inspiration

Én mindig úgy gondoltam, hogy a legjobb idő a megújulásra, az életmódváltásra a tavasz. A legtöbben persze január elsején vágnak bele, de szerintem a hosszú, sötét esték, a borongós hideg napok rengeteg energiát elvesznek és emiatt történik az, hogy az emberek nagy része pár hét után feladja az edzést és az egészséges táplálkozást. 
Nem véletlenül beszélünk életmódról és nem diétáról vagy fogyókúráról. Utóbbiakat pár hétig vagy hónapig csinálja az ember, de az életmód egy hosszú távú elkötelezettség, olyasmi, amire nem árt mentálisan és minden más értelemben is felkészülni és nem lehet csak úgy bumm belevágni. Én mindig azt szoktam tanácsolni, hogy érdemes pár hetet eltölteni azzal, hogy tudatosan figyelünk a szervezetünkre és megpróbáljuk feltérképezni a jelenlegi életmódunk hibáit. Kevés alvás, a testmozgás hiánya, rendszertelen étkezés, nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel? Mielőtt drasztikus váltásba kezdünk érdemes, ezeken finomítani. Például rászánni pár hetet arra, hogy lassan, poharanként több folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, vagy rászoktatjuk magunkat a napi ötszöri étkezésre, esetleg hetente pár alkalommal beiktatunk egy kiadós sétát.
Az életmódváltás előtt, különösen ha nagy súlytól szeretne valaki megszabadulni, érdemes kivizsgálásra menni, vérképet csináltatni és esetleg egy vitaminkúrával felkészíteni a szervezetet a változásra. 
Összegezve, szerintem ha valaki nem rohant január elsején azonnal az edzőterembe és nem posztolta tele az Instagramot a #getfit és #healthylifestyle fotókkal, még semmiről sem maradt le. Sokkal kellemesebb most belevágni, amikor az idő már barátságosabb, hosszabbak a napok, több friss zöldség található a boltokban és kevesebb az esély egy megfázásra vagy vírusra, ami akár hetekre visszavetne a célod elérésében. Szóval hajrá Mindenki! Nem vagytok elkésve, vágjatok bele bátran most, akik pedig év eleje óta kitartanak, azoknak jár a virtuális pacsi és csak így tovább! 😉


Új háttérkép.


A téli kívánságlistámon szerepelt egy pilótadzseki és így tél végére teljesen véletlenül sikerült szert tennem egy ehhez hasonló darabra, amit azóta is imádok.


Legcukibb cicás mani.


Meseszép ez az ecsetkészlet. Nekem a Pro Techniques dupe változata van meg és nagyon szeretem, az ecseteket felét napi szinten használom.


Az utóbbi napokban ezt a turmixot szoktam elkészíteni reggelente. 
Hozzávalók: 1,5dl víz, 3 evőkanál zabpehely (én gluténmeteset használok), 3 evőkanál laktózmentes joghurt, 1 banán, egy marék eper, egy kiskanál chia mag. 


Dögös


Nagyon tetszik ez a smink.


Alapozó dupe lista.


Nyugalom


Egyszerű, de mutatós frizura. A hajcsat pedig nagyon extra.


Még mindig nem vagyok oda a szaggatott farmerokért, de ez a garbó-dzseki kombó és a bokacsizma nagyon bejövős.


Abszolút álomház.


Ezért a bilikék szekrényért eladnám a lelki üdvösségemet is. 😁


Salátavacsora-ötlet.


Az a zuhanyfüggöny! 😍


Meseszépek ezek az Essie lakkok.


Ezek a YSL paletták egyszerűen tökéletesek.


Csodaszép


Télutó


Egy szelet torta most megmentené ezt az esős napot.


Csini!


Tavaszváró árnyalatok.


Valaki nem tud ehhez hasonló árnyalatot drogériás lakkok közül? :)


Gyűrűimádat


Vadító ez a smink és a szemöldöke is csodaszép.


Álomcipellő


Ki imádja még a virágbolt-illatot? :)


Legcukibb macaron ever!


Királylányos


Ragdoll imádat! 😍

Képek: Pinterest/Tumblr 

Ti miért várjátok a tavaszt? (A melegebb időn kívül.) Melyik volt a kedvenc képetek? 


Megjegyzések

  1. Nem értek a lakkokhoz, de ez az OPI engem nagyon emlékeztet a Catrice Greige! The New Beige-re. Esetleg vess majd rá egy pillantást. :)

    VálaszTörlés
  2. Tavaaaasz hol vagy már? Szombaton tökre megörültem,hogy meleg van és süt a napocska, erre vasárnap este szakadt a hó itt :(.
    A manikűrös képek annyira szépek. Most nagy mani keresésbe vagyok :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk váltakozik az esős idő és a napsütéses, de már határozottan tavasz illat van és énekelnek a madarak. :)

      Törlés
  3. Jelentem: tavaly ilyenkor óta szorgalmasan tartom az életmódom.
    Azt a smotit reggel elfogadnám
    Azért a bili kék szekrényért pedig sokan eladnák a lelkük.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)