Revlon Colorstay Combination/Oily Alapozó Teszt/Vélemény


A Revlon Colorstay alapozója az egyik leginkább felkapott és szeretett termék a beauty-világban. Rengeteg youtube guru kedvence és általában nagyon jókat lehet róla olvasni-hallani. ha pedig egy termék körül ekkora hype van, akkor a hozzám hasonló smink-fanatikusok gyorsan felírják a kívánságlistájukra. 
Én is hosszú ideje ácsingóztam rá és pár hete meg is rendeltem a Notino webshopból, ahol jóval kedvezőbb áron kapható, mint a Müllerben. 
Azóta tesztelgetem és most elérkezettnek láttam rá az időt, hogy megosszam veletek a véleményemet róla. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, de nekem mennyire vált be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést! 




A Revlon Colorstay két változatban kapható. Én a Combination/Oily verziót vettem meg, ami kifejezetten kombinált-zsíros bőrre készült. Ebben 15-ös SPF van és 12 árnyalat kapható belőle itt. 
A másik változata normál-száraz bőrre készült. Ebben 20-as SPF van és ebből 8 szín közül tudunk választani. 

Tudni kell, hogy az alapozó korábban pumpás adagoló nélkül volt kapható, sőt amikor én legutóbb néztem a Müllerben, ott még mindig ez a kiszerelés volt a polcokon. Ezzel szemben a Notino-ról már az új, pumpás kiszerelést kapjuk. 

Maga az üveg minőségi, egyszerű, egy közép-árkategóriás alapozóra jellemző megjelenéssel. A kupak jól záródik, így bátran betehetjük egy utazós neszesszerbe is. 


Külön plusz pont jár az átlátszó üvegért, hiszen így pontosan tudjuk, hogy mennyi alapozót rejt még az üveg. 


A pumpa nagyon jól működik, tökéletesen lehet vele adagolni, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk kinyomni. Nem köpköd, így a ruhánk is biztonságban van. 


Én a legvilágosabb, "110 Ivory" árnyalatot rendeltem belőle, ami tökéletesen passzol a nagyon fehér bőrömhöz és a rózsaszínes alaptónus is megfelelő. 


A fedését a legtöbben közepesnek írták le, de jól építhető. 
Az alapozó állaga krémes, de könnyen eloszlatható. Használat előtt én fel szoktam rázni. A felvitelhez nekem a nedves Real Techniques szivacs vált be legjobban, mert az alapozóecsettel nagyon nehéz volt egyenletesen felvinni és beledolgozni a bőrbe, míg kézzel egyszerűen csak csúszkált a bőrömön és sehogy sem tudtam eldolgozni. 


Felvitelkor az alapozót nagyon krémesnek éreztem, de nagyon rövid idő alatt megszárad. A fedését én gyenge közepesnek írnám le, de valóban építhető. Számomra ez a fedés tökéletes hétköznapokra. A pirosságot, apróbb bőrhibákat elfedi, de egy csúnyább pattanást vagy szem alatti karikát már nem lehet vele eltakarni.
A finishe természetes, nem túlzóan matt, megőrzi a bőr természetes, egészséges ragyogását.
Az oxidálódás nyilván egyéni probléma, hiszen a bőrünktől is függ, hogy egy-egy alapozó mennyire oxidálódik rajta. A Revlon Colorstayről van aki azt állítja, hogy sötétebb lesz rajta felvitel után pár órával, más pedig nem tapasztalja ezt. Nálam személy szerint egészen minimálisan oxidálódott. 

A probléma viszont, hogy habár ígérete szerint 24 órán át tartós marad, rajtam már körülbelül 5-6 órával a felvitel után beül az apró ráncokba (szemöldök közötti ránc) és kissé foltos is lesz. Háromféle primerrel és a Nivea Aftershave balzsammal is kipróbáltam, de ez a probléma mindegyiknél jelentkezett. 
Valamint, habár kombinált-zsíros bőrre készült termékről van szó, ugyanennyi idő után ki is fényesedik, hiába használtam fölé púdert. 

Az ára 2980 Forint, ami egy átlagos drogériás alapozó árának megfelelő és azt kell, hogy mondjam azt is kapunk ezért a pénzért. Én nem éreztem azt az egetrengetően fenomenális hatást, amiről sokan beszéltek. Egy közepes fedésű alapozót kaptam, ami sajnos nem bír ki egy nyolc órás munkanapot anélkül, hogy ne kelljen megigazítanom, így csak akkor használom, ha tudom, hogy nyolc óránál kevesebb ideig lesz rajtam smink. 


Összegzés: Kinek is tudnám ajánlani? Egy olyan személynek, aki gyenge közepes fedésű fényvédőt tartalmazó alapozót keres és nincsenek komolyabb bőrhibái, szem alatti karikái. Extrém zsíros bőrre nem ajánlanám, hiszen az én kombinált bőrömön is átfényesedett 5-6 óra elteltével. Ehhez kapcsolódóan pedig olyan személynek sem ajánlanám, akinek fontos, hogy nyolc óránál is többet kibírjon a sminkje, mert a Revlon Colorstay rajtam egy nyolc órás munkanapot sem bírt ki és hozzá kell tenni, hogy még csak nem is a nyári extrém melegben teszteltem, hanem 10-20 fok közötti hőmérsékletben.

Értékelés: 5/3 

Három pontot adok neki, mert az extra világos szín tökéletes a bőrömhöz, a csomagolás szuper és a fedése-finishe tényleg szép, de szerintem egyáltalán nem éri meg a körülötte lévő hype-ot, mert nem tud többet más drogériás alapozóknál. Biztosan el fogom használni, de nem hiszem, hogy a kedvencem lesz.

Ti próbáltátok már a Revlon Colorstay alapozót? melyik a kedvenc drogériás alapozótok? :) 

Megjegyzések

  1. Nézegettem webshopban, de akkor maradok a jól bevált Rimmel Match Perfeciton-nél a bejegyzésed után :D

    VálaszTörlés
  2. Én sem ácsingózom többet ez után az alapozó után. :D

    VálaszTörlés
  3. Na, akkor nem csak nálam nem működött, már féltem, hogy én csinálok valamit rosszul, amiért nem szeretem :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)