Weekly Inspiration

Nemrég egy kedves olvasó privát levélben keresett fel, a tanácsomat kérve. Néhány levélváltás után szóba került a magabiztosság, önbizalom témája, megemlítette, hogy írhatnék erről a blogon. Mindig nagyon örülök az ilyen megkereséseknek és szívesen teszek eleget az olvasói kéréseknek is. 
Az önbizalom szerintem egy olyan dolog, amihez nem nagyon lehet kézikönyvet készíteni, hiszen ahány ember annyi lelkület. Van akinek elég egy dögös rúzs, egy jó frizura, egy magassarkú és meghódítja a világot, más pedig öt réteg smink alatt, a legmenőbb ruhákban is bizonytalan és szorong. Van aki semmittevésben, nulla ambícióval is a világ királynőjének érzi magát, más pedig még akkor is állandóan azt kérdezgeti a tükörtől, hogy vajon elég jó e, ha már valami értékeset, maradandót alkotott. 
Van, akiről minden kritika és gonoszkodás lepereg, másnak elég egy félpillantás, hogy napokon át bizonytalannál váljon. Nem írhatunk egy általános megoldóképletet az emberekhez, amikor mindenkinél más és más a probléma. 
Ezért annyi tudnék tanácsolni, hogy nézzetek magatokba és legyetek őszinték. Mik a gyengeségeitek? Mik az erősségeitek? Mikor érzitek magatokat jól a bőrötökben? Mik azok a szituációk, helyzetek, amikor szorongani kezdetek, amik bizonytalanságot váltanak ki belőletek? A megoldás mindenkiben ott van és sokszor mélyen, belül tudjuk is, csak még nem készültünk fel rá, hogy hangosan kimondjuk magunknak.


Azért néhány általános tippel szolgálhatok. Mindig húzd ki magad. Ha bemutatkozol, nézz az illető szemébe, nyújts kezet, a kézfogásod legyen határozott. Ha beszélsz, hangosan, érthetően tedd. Ne babrálj a hajaddal, ne mocorogj és mindig tarts szemkontaktust. 
Ha tudod, hogy olyan helyzet előtt állsz, amikor magabiztosnak kell látszanod, ne ezt az alkalmat válaszd, hogy kipróbálj egy új rúzst vagy frizurát, amiben bizonytalan vagy. Öltözz úgy, sminkelj úgy, ahogy a legjobban érzed magad a bőrödben. 
Ha több ember előtt kell beszélned és van rá előtte lehetőséged, akkor hangosan próbáld el a mondanivalódat. Beszélj lassan, hangosan, időnként tarts hatásszünetet. 
Ha jó benyomást szeretnél tenni, akkor mosolyogj, legyél előzékeny és figyelmes. A kedvességet sokkal inkább megjegyzik és értékelik, mint a harsány flegmaságot, amivel sokan a bizonytalanságukat próbálják palástolni. 


Imádnivaló ez a fehér felső. 


Nyugalomárasztó


Jövő héten megint levágatom a hajamat, mivel pont egy évvel ezelőtt szabadultam meg a fenékig érő lokniktól. 


Szerelmes vagyok ebbe a táskába. 


Nagyon szeretnék egy ilyen ruhát tavaszra-nyárra. Nincs esetleg tippetek, hogy hol nézzek körül? 😊


Heti ékszerszerelem. 


Álomszép ez a márványos mani. 


Üde, természetes smink Lindától. 


Rózsában és tulipánban is a fehér a kedvencem. 


Az egyik kedvenc krémlevesem a karfiolból készült. Kókusztejjel, pirított baconnel és füstölt sajttal. 


Tavaly előtt egy hasonló cuki kulcstartóval leptem meg a tesómékat karácsonyra. Szerintem nagyon figyelmes és ötletes nászajándék vagy lakásavató is lehet. 


Melyik a legkedvesebb parfümötök, amitől a legmagabiztosabbnak érzitek magatokat? 
Számomra a Chanel No5 a parfümök legleglegje, de most felfedeztem magamnak az Elie Saab Le Perfume-öt, és habár nincs itt a képek között, de a Jimmy Choo EDP és a Zara Femme illata is nagy kedvenceim. 


Nagyon dögös! 


Ebbe a hattyú nyakláncba beleszerettem. 


Heti álomház. 


Toblerone torta? Whaaat??? 😍


Én is beszereztem ezt a Maybelline szemöldökformázót. Szeretnétek róla tesztet? 


Ez a konyha szerelem volt első látásra. 


Csicseriborsó curry, mert imádom. 


Kertben ücsörgős, grillezős időt akarok! 


Nagyon otthonos ez a hálószoba. 


Egyszerű, de nagyszerű.


A téli sötét rúzsok után most ismét a nude színekért vagyok oda. 


Ez a mani már szerepelt a blogon, de annyira elegáns és bájos, hogy muszáj volt újra beletennem egy válogatásba. 


Már ránézésre is mesésen puhának tűnnek. 


A bazsarózsa az egyik kedvenc vázás virágom. 


Attól a cseppnyi lilától annyira különleges lesz ez a smink. 


Telefon háttérnek? 


Nagyon szeretnék egy pávát. 😃 Most biztosan nevettek, de szerintem csodaszépek.

Képek: Pinterest/Tumblr 

Szép Hetet Mindenkinek! 

Melyik volt a kedvenc képetek? Ti mitől érzitek magabiztosabbnak magatokat? 😊

Megjegyzések

  1. Engem nagyon érdekelne a Maybelline szemöldökformázóról vélemény :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anna!
    Ismételten szuper lett a képválogatás! Mindig héten kíváncsian jövök fel a blogodra, hogy milyen szuper fotókkal kápráztatsz el. :) Ha virágos ruhát keresel, akkor az Orsay-t tudom ajánlani, hiszen szuper minőségű darabjai vannak, megfizethető áron, ráadásul csodaszépek az idei ruháik(is).

    VálaszTörlés
  3. A csicseriborsóról megint eszembe jutott, hogy tényleg ideje beszerezni egy botmixert, sokat mondogatom, hogy majd most elkezdek saját hummuszt csinálni. De aztán mindig valami más jobban kell a háztartásba, na.

    VálaszTörlés
  4. Anna, engem is érdekelne a véleményed a Maybellines szemöldökformázóról, kíváncsi vagyok, hogy működik!
    Jaj, csicseriborsó curry <3 azt hiszem múlt héten készítettem el először, és egyből kedvencem lett. Olyan könnyű és gyors elkészíteni, na meg persze az íze..*-* azért mamám házi "ketchupja" is hozzátesz, legutóbbi alkalommal pedig hintettem hozzá egy kis garam masala fűszert is a curryn kívül, fenséges! Suliba tökéletes, feldobja a napomat is... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)