Maybelline Fit me! korrektor Teszt/Vélemény


Ez a termék csak nálunk számít viszonylag újdonságnak, hiszen külföldön már évek óta nagy népszerűségnek örvend. Sokan a híres Nars Radiant Creamy korrektor hasonmásaként emlegetik. Ezt én nem tudom megítélni, de a nevet látott fotók és videók, valamint a csomagolás alapján lehet benne valami. 
Tény, hogy a Maybelline Fit Me! vonal egyik legnépszerűbb darabja és én is nagyon kíváncsi voltam rá. Most már több hete tesztelem és azt hiszem annyi idő alatt sikerült kellőképpen kitapasztalnom, hogy véleményt írhassak róla. Ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire jött be ez a termék, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 






Sajnos nem minden drogériában kapható és ahol igen, ott nagyon ritkán pótolják a hiányzó árnyalatokat. A Notino-n négy árnyalat kapható belőle, köztük a két legvilágosabb is. 
Az ára igazán baráti, hiszen a 6,8 ml-es korrektorért 1960 Forintot kell fizetnünk. Ami szerintem egy jó korrektorért teljesen ok. 

A csomagolás egyszerű és letisztult, valamint némileg higiénikusabb a kézzel belemászós tégelyeknél. Javaslom, hogy az applikátorról inkább ecsetre vigyük fel a korrektort, hiszen így kevesebb bacit juttatunk a termékbe. 
A másik problémám ezekkel a csomagolásokkal, hogy sohasem lehet maradéktalanul kiszedni belőle a terméket, ezért sok kárba vész. 

A tubus egyébként jól záródik, így nem kell attól félni, hogy utazáskor kinyílni a neszesszerben. 


Az applikátor megfelelő mennyiségű anyagot vesz fel, bár hajlamos alaposan összekenni a tubus tetejét. 


Precízen fel tudjuk vele vinni a korrektort, de én személy szerint ehhez is az ecsetet kedvelem jobban. Nincs különösebb illata, a textúrája pedig épp tökéletes. Nem túl híg, de nem is túl sűrű, nagyon jól terül és könnyen eldolgozható. 


Szerencsére az árnyalatválasztás is sikeres volt, bár meg kell említenem, hogy a Fit Me! család rászedős árnyalatszámozása itt is befigyel, tehát érdemes észben tartani, hogy nem a 10-es, hanem a 15-ös számot viselő árnyalat a legvilágosabb. 


Ahogy említettem, nagyon szépen elterül a bőrön és könnyű eldolgozni. 
Ez a korrektor elsősorban szem alatti korrektorként lett híres, de nekem szerencsére nem karikás a szemem. A fedése erős közepes, de meg sem közelíti a Catrice Camouflage-t, tehát egy nagyon csúnya bőrhibát nem lehet vele eltakarni. 


Félig eldolgozva. Tökéletesen belesimul a bőrbe. Nem marad ragacsos vagy foltos. 

Én elsősorban az orr körüli pirosságra, esetleg a pattanások kevésbé látható hegeire vettem. 


Teljesen eldolgozva. 


Napfényben. 

Az apróbb bőrhibákat nagyon szépen elfedi, anélkül, hogy természetellenes hatású lenne. Gyönyörűen belesimul a bőrbe. Én alapozó és BB krém helyett is használom. Csak felviszek belőle egy keveset a bőrömre, majd eldolgozom egy szivaccsal. Nyáron nekem többre nincs is szükségem és most lekopogom, a bőrhibák is messzire elkerülnek. 

A tartósságát tekintve rajtam tíz órát biztosan kitartott még a legnagyobb melegben is. Nem mászott el, nem olvadt le és nem is oxidálódott. A fedésével is elégedett vagyok, hiszen eleve mindenhol közepes fedésűnek írták, így ezt is vártam tőle. 


Összegzés: Ha valaki teljes fedésű korrektornak veszi, akkor nagyot fog csalódni. A csúnya pattanásokat ugyanis biztosan nem tudja elfedni és nem hiszem, hogy a nagyon sötét szem alatti karikákat el tudná tüntetni színkorrekció nélkül. Én annak tudatában szereztem be, hogy nem egy teljes fedésű terméket vásárolok, így nem is csalódtam benne. Minden egyéb, a felvitel, a textúra, a tartósság, nálam csillagos ötösre vizsgázott. Nekem nagyon világos bőröm van és a legvilágosabb árnyalat tökéletesen passzolt.  A csomagolás miatt picit szkeptikus vagyok, mert utálok úgy kidobni valamit, hogy nem tudtam maximálisan elhasználni. No majd meglátjuk. 2000 Forintért egy nagyon szuper kis darabot kaptam, ami nekem nyárra kiváltotta még az alapozót is, ráadásul egész nap kitart.
Kinek ajánlanám? Aki nem bánja, hogy a durva szem alatti karikáit csak színkorrekcióval együtt tudja elfedni, esetleg kevésbé durva bőrhibákra keres valamit és fontos számára, hogy megfizethető árú, egész napon át tartó termék legyen, ami a kosarába kerül.

Értékelés: 5/5

Most akadékoskodhatnék az adagolás miatt, meg hogy vajon mennyire higiénikus, de nem teszem. Egyrészt, mert megoldható a higiénikus adagolás, másrészt mert egy 2000 Forintos termékbe nem kötök bele ilyenek miatt, főleg úgy, hogy minden más szempontból tökéletes. A Fit Me! kollekcióból ez a második termék amit kipróbáltam, a Matte+Poreless alapozóról itt olvashattok. 

Ti próbáltátok már ezt a korrektort? Melyik a kedvenc korrektorotok? Inkább a folyékony vagy a krémes textúrát kedvelitek? 

Megjegyzések

  1. Engem magával ragadott a folyékony Catrice Camouflage, és inkább folyékony korrektor párti vagyok. :D

    Ezt is próbáltam, de nekem nagyon nem vált be...Annyi jót hallottam róla, nekem meg megül a bőrhibákon - hamar rájöttem, hogy szem alá nem elég, beleül a ráncokba is, nem is fed eléggé - illetve az én arcomról lefolyik. :/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)