Weekly Inspiration

Úgy vettem észre, egy fesztivál sem olyan megosztó kis hazánkban, mint a Balaton Sound. A nagy hisztéria körülötte pedig csak az elmúlt 2-3 évre vezethető vissza. Van az a réteg, akinek lételeme, hogy ott lehessen, az emberek másik fele pedig egyenesen a társdalalom legaljának gyűjtőhelyéül kiáltotta ki. A résztvevő lányokat könnyűvérűnek, a fiúkat pedig felszínes divatmajomnak tartva kivétel nélkül. 
Most abba ne menjünk bele, hogy mennyire nagy divat lett a belépő és bérlet megvásárlásának alternatív módja a fiatalok, főleg a lányok körében. Szerintem mindenki a saját lelkiismeretével számol el és a saját tükörképével néz farkasszemet. Ráadásul csak azt lehet eladni, amire kereslet van. 
Én viszont úgy látom, hogy a legtöbb felkapott fesztivál már nagyon kevéssé szól a zenéről és a szórakozásról, sokkal inkább státusszimbólummá váltak és a résztvevőik egy réteget képviselnek, amihez mindenki tartozni szeretne. 
Amíg a Coachella a divat ünnepe, amikor mindenki megpróbál a lehető legegyedibben felöltözni, addig itt az összes lány ugyanúgy akar kinézni. Élet-halál kérdése lett, hogy óránként legalább egy fotót posztoljon mindenki és lefényképezze az óriáskereket, pózoljon  a logó előtt és a naplementében. Emlékszem, én anno a Szigetre nem vittem magammal fényképezőgépet sem, mert csak zavart a szórakozásban és még egy dolog volt ami miatt aggódnom kellett volna, hogy eltűnik. 
A hajam és a sminkem nem számított, mert úgyis leizzadtam az ugrálásban, a divatozásnak meg nem sok értelme volt, mert minden ruhám csupa sár vagy por lett. Most pedig mindenki full sminkben, belőtt frizurával és egyen-cuccban nyomul. Egy picit sajnálom ezt a generációt emiatt, hiszen a menőségük bizonygatása, a trendiség, a hashtagek és likeok világában elfelejtik jól érezni magukat csupán a zene, a társaság és a hangulat által. 


Ti mit gondoltok az új fesztivál-kultúráról? 


Heti háttérkép.


Mesés ez a ruha.


El tudnám hozzá képzelni ezt a manikűrt. 


Nagyon nem hétköznapi, de csodaszép. 


Imádnivaló ez a frizura. 


Ti szeretitek a bokaláncokat? Nekem nagyon tetszenek, de sosem bírtam elviselni magamon őket. 


Ezek a Stila szemfestékek fantasztikusak. 


Szoknya-szerelem. 


Barackos kamillatorta. Én megkóstolnám. 😋


Hangulatos


Csodás ez a strandruha. 


Ez a kilátás valami fantasztikus. 


Tökéletes frissítő. Igaz, én most málnát tennék bele. 


Nagyon tetszik ez a berendezés. 


Egyre inkább tetszik az új Urban Decay paletta. 


Odavagyok ezért a konyharészletért. 


Nyami! 


Innét elsősorban  a lámpa és az éjjeliszekrény tetszett meg. 


Szeretnék egy ilyen felsőt. 


Mostanában én is hasonló sminket készítek hétköznapra. 


Csodaszép! 😍


Törékeny tökéletesség. 


Tökéletes nyári színek. 


Csodás ez a sok virág együtt. 


Még a legszürkébb hétköznapokat is feldobja egy ilyen darab. 


Ezt a hintát elfogadnám ezzel a kilátással. 😁


Nem lenne szívem megenni...


A kilátás! 


Kis cukiságok. 😍

Képek: Pinterest/Tumblr

Szép Hetet Mindenkinek! 😊

Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik volt a kedvenc képetek? 

Megjegyzések

  1. Most nagyon ciki leszek :D, de 20 év várakozás után képes voltam a Volt fesztiválra smink nélkül menni a Linkin Park koncertre. A fiúk úgysem láttak, mások véleménye meg nem érdekel. És extra jól éreztem magam smink nélkül :).
    Cicáák! :) Nem is tudnék egyet választani :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Volt teljesen kimaradt. Pár éve akartam menni Parov Stelárra, mert pont a szülinapomon volt, de akkor lemaradtunk.
      Linkin Parkra és az Imagine Dragons-ra jó lett volna elmenni.

      Sziget, Efott, Voluta, ezeken voltam, bár amikor én fesztiváloztam még nem volt ekkora választék. :D

      Törlés
    2. Ugyanez. Annak idején csak a Szigeten voltunk. Mondjuk most már a Sziget felhozatala egyáltalán nem tetszik.

      Törlés
  2. Teljesen egyetértek,nem tudom mikor történt ez a dolog,de anno amikor én is a szigetre jártam,nem ezek voltak a fontos dolgok..persze akkor még okostelefon sem volt,de ma tényleg erről szól szinte minden a fiatalok között(tisztelet a kivételnek) Nem tudják igazán élvezni azt amiben éppen benne vannak,csak az a lényeg, jó legyen a szelfi,lássa mindenki ebben a percben mit csinálok,ahelyett h.élveznék amit éppen csinálnak.Max egy kicsit extrémebb öltözék volt,de semmi festék,harminc fokban! minek??Meg amúgyis...:)A szakajtónyi cicu,a flamingós süti,meg a hinta a favorit!! Trixa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      teljesen igazad van.
      Én mindig tornacipőben mentem meg kényelmes cuccokban. Divatozni meg sminkelni meg teljesen felesleges volt.
      Láttam most pár képet, ahol Michael Kors meg Obag táskákkal nyomultak a csajok, hát emlékszem anno minden cuccom elfért a kis övtáskámban, de sokszor még az is zavart az ugrálásban.

      Törlés
  3. Szia!
    Sajnos a Balaton Sound-ra is nagyon igaz, hogy a negatív reklám is reklám... Talán épp a rosszabb híre miatt lett ennyire felkapott.
    A zene egyre inkább elvészni látszik, szerintem már csak néhány igazán elszánt ember van, aki a zene miatt látogat ki egy-egy fesztiválra.
    Többek között ezért is szeretnék kicsit visszautazni a 80-as, 90-es évekbe, akkor még ez is a helyén volt kezelve. :)

    A harmadik kép, a libbenő ruhával, a legnagyobb kedvencem. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is egyetértek veled, bár az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a fesztiválok, főleg a Sound már sokak fejében úgy vannak elkönyvelve, hogy r*bancokkal és magamutogató "alkoholistákkal" van tele stb, stb és csak erről szól, de azért ez szerintem nem igaz. Szerintem bőven vannak így is elegen, akik tényleg a zene és a szórakozás miatt járnak, nem divatból és tudnak normálisan is szórakozni. Én még egy fesztiválon sem voltam, de az idei Soundot sajnálom kicsit Kygo miatt :( :D Egyszer mindenképp szeretnék majd elmenni, mert összességében és stílusában ez áll hozzám legközelebb, már csak maga a Balaton miatt is, a többi fesztiválon max. 1-2 előadó lenne, akinek a koncertjére elmennék, úgy meg nem igazán éri meg. Mindenesetre sminkelni eszembe sem jutna, én sem látom értelmét, hogy 40 fokban lefolyjon rólam és rámégjen, bár ugyanezt a megállapítást igaznak gondolom szimplán a strandra is.

    VálaszTörlés
  5. Jaj de egyetértek! Az emberek kivaltjak a heti jegyet 70ezerért csak azért, hogy ott telefonozzanak :D mert ha nem csekkolsz be és tolsz szelfit 10percenként akkor ottsem voltál, az egyedi tudonadragodban és viragos fejpantodban :D egyre korcsosul a világ, és minél idősebb vagyok annál jobban sajnálom a mai alattam lévő generaciokat (pedig én is csak 25 vagyok!) hogy mennyi olyan dolog marad ki az életükből a telefon, közösségi média, pénz és egyéb dolgok miatt, amik hozzá tartoznak a fiatalsaghoz/ tinikorhoz:(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)