Alap sminkkészlet 10 000 Forintból


Szeptemberben sokan ülnek iskolapadba, legyen szó gimnáziumról, vagy felsőoktatásról, vagy épp kezdik meg a dolgozó nők mindennapjait. Mindezek általában együtt járnak azzal, hogy az ember lánya komolyabban érdeklődni kezd a sminkelés után. De mik azok a termékek, amiket mindenképp érdemes beszerezni és mennyit költsünk rá? 
Ebben a bejegyzésben a szerintem legalapvetőbb termékeket gyűjtöttem össze, mégpedig úgy, hogy a végösszeg 10 000 Forint alatt legyen. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi került a képzeletbeli kezdő-sminkes neszesszerbe, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




Alapozó vagy BB krém 
1770 Forint 

Tinikorban szerintem ez teljesen elhagyható, de mindenképp szeretnél valamit, akkor én inkább a BB krémeket ajánlanám. Ha viszont ragaszkodsz az alapozóhoz, akkor a Maybelline Fit Me Matte+Poreless-t szívből tudom ajánlani. A fedése gyenge közepes és nagyon könnyű vele dolgozni. 
Itt írtam róla részletes tesztet. 


Korrektor 
1190 Forint

Egy jó korrektor szerintem igazi must have darab. A Catrice folyékony Camouflage korrektora nem csak  a bőrhibákra, de a szem alatti karikákra is ideális választás. Ez a kiszerelés pedig tökéletes táskábadobós darabbá is teszi, így magaddal viheted suliba vagy munkába is. 


Púder
1050 Forint

Egy jó fixáló púder szintén nagyon hasznos tud lenni, ha fontos, hogy a sminked egész nap kitartson. Én az átlátszó púdereket kedvelem legjobban. Kezdő sminkelőknek én mindenképpen a kompakt kiszerelést ajánlanám, mert ezzel sokkal nehezebb túlzásba esni, mint a "loose" (azaz por) állagú társaikkal. 
Drogériás viszonylatban szerintem a Rimmel Stay Matte az egyik legjobb darab. 



Kontúr paletta
1290 Forint

Ezt nem nevezném igazán alap-darabnak, de mivel manapság a kontúrozás és a strobing nagyon kedvelt technikák, ezért ha meg szeretnéd tanulni őket, akkor ez a Catrice paletta ideális gyakorló darab lehet hozzá. 


Pirosító 
520 Forint 

Én első pirosítónak egy natúrabb, univerzális színt javasolnék, mint amilyen a képen látható darab. A Freedom kínálatában egyébként több árnyalat közül is választhatunk. Ennél drágább pirosítót elsőre szerintem nem érdemes venni, ha valamire több pénzt adnál ki, az szerintem inkább az alapozó és a korrektor legyen. 


Szemöldökformázás 
790 Forint 

A szemöldök adja az arc keretét, ezért ha másra nem is fordítasz külön figyelmet reggelente, ennek a formázása szerintem igenis megér 1-2 percet. Kezdőknek én mindig a ceruzákat szoktam ajánlani. Ha pedig megtaláltad a számodra tökéletes szemöldök-kinézetet, akkor tovább lehet lépni a por vagy gél, esetleg a pomade állagú formázókra is. A Rimmel szemöldökceruzája épp tökéletes állagú, nem túl kemény és nem is túl puha, ráadásul a kupakon van egy pici fésű is, amivel a helyükre parancsolhatod a makacs szálakat. 


Szemceruza
690 Forint

Az egyik első sminktermékem tinikoromban, amit nem csak otthon próbálgattam, az a szemceruza volt. Ez elengedhetetlen a hangsúlyos tekintethez és a füstös szemekhez. 
Az alapszínnek én a feketét és a barnát nevezném. Ha először használsz szemceruzát, érdemes otthon tenni vele egy próbát, hogy nem okoz e irritációs. Ha pedig a vízvonaladra viszed fel, akkor ne lepődj meg, ha az első pár alkalommal könnyezni kezd a szemed. Ez hasonló a szemöldökszedéshez. Egy idő után hozzászoksz és meg sem érzed. 😉 A szemhéjtust szánt szándékkal hagytam ki a felsorolásból, mert szerintem a kezdő sminkelőknek felesleges ezzel kísérletezni. 


Szempillaspirál 
1190 Forint

Ez szintén olyan termék, amire megéri egy picit többet is költeni, habár már az olcsóbb drogériás darabok között is találni nagyon szuper spirálokat. Ennél is azt tudom javasolni, hogy elsőként otthonra kend fel és várj pár órát, hogy nem okoz e allergiás reakciót a termék. 
A képen látható NYC darabot én is használtam korábban és nagyon szép dús, elválasztott pillákat lehet vele kreálni. 


Ajakrúzs
1290 Forint 

Az én tinédzserkoromban a rúzsok inkább az idősebb korosztály termékei voltak, és a fiatal lányok a szájfényeket használták. Mostanra nagyot fordult a világ és már az egészen fiatal lányokat is csodás, merész rúzsokban láthatjuk. Első darabnak én mégis egy szép nude árnyalatot tudnék javasolni. A Rimmel Kate kollekcióban több csodás natúr színt is találhatsz. 
Én is nagyon szeretem őket, az egyikről itt írtam tesztet. 

A képzeletbeli pénztárnál összesen 9780 Forintot költöttünk el, ami szerintem egy kezdő smink kollekcióért igazán méltányos ár. Természetesen ha valaki nem akar kontúrozni, akkor nyugodtan hagyja ki a sminkelési rutinjából, illetve ha valaki úgy érzi, hogy szüksége van egy sminkalapozóra vagy szemhéjpúder palettára, akkor képzelje hozzá ezeket is. Ez a lista csupán az én véleményem, hogy mik azok a termékek, amikkel érdemes elkezdeni a sminkelést. 😊

Ha kíváncsiak vagytok esetleg egy 2. részre is, hogy én mivel bővíteném a már meglévő alap sminkkészletet, akkor jelezzétek kommentárban és erről is írok majd. 

Ti mit írnátok hozzá a listához? Nektek mik voltak az első sminktermékeitek? Van olyan a felsorolásból amit használtok és szerettek? 

Megjegyzések

  1. Én is szemceruzával és utána spirállal kezdtem anno :D
    A mindennapokra sem használok sokkal több dolgot ,mint amit itt felsoroltál és nem vagyok már tini :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)