Kringle Candle Illatviaszok Teszt/Vélemény


Már hónapok óta birizgálták a fantáziámat ezek a viaszok, amiket a Notino webshopban lehet kapni. Korábban vásároltam már más illatviaszt is, a Yankee Candle-ön kívül, de mindegyik csalódást okozott. Azonban a Kringle Candle márka illatkínálatának nem tudtam ellenállni és a legutóbbi rendelésemkor, két őszi illat is a kosaramba került. Ezekről szeretnék most mesélni Nektek. 




Talán tudjátok, hogy nagy illatgyertya és illatviasz rajongó vagyok, sőt annak idején blogos körökben itthon én írtam először a Yankee Candle termékeiről is. Azóta is hűséges vagyok a márkához, de néha szeretek kipróbálni egy-egy újdonságot is. 
A Kringle Candle viaszaira először az illatkínálat miatt figyeltem fel. 
Habár az áruk magasabb mint a Yankee Candle tartoké, de amíg azok csak 22 grammosak, a Kringle Candle termékei 35 grammos kiszerelésben kaphatóak, tehát a több pénzért nagyobb mennyiséget is kapunk. 


Első körben a Pumpkin Latte és a Touch Of Autumn illatokat választottam. 
A viaszok egy kis műanyag tégelyben érkeznek. Ez a megoldás szerintem nagyon igényes és praktikus is, bár voltak félelmeim, hogy mennyire lesz egyszerű kiszedni a viaszt a tégelyből, de ezek alaptalanok voltak, mivel a viasztömb könnyedén kicsúsztatható. A mennyisége miatt én elfeleztem, a maradékot pedig visszatettem a tégelybe. Emiatt a megoldás miatt szerintem praktikusabb a Yankee Candle fóliás csomagolásánál. Valamint azzal szemben ez nem morzsalékos, így könnyebb elvágni. 


Én azt tapasztaltam, hogy egy picit nehezebben kezd felolvadni, mint a Yankee Candle tartja. Az illat intenzitása hasonló, de ahogy azt korábban már sokszor említettem, ott is vannak erősebb és gyengébb illatok, valamint az is eltér, hogy az egyes viaszok hány olvasztást bírnak ki. 
A Kringle Candle-ből fél darab tökéletesen beillatozott két nagyobb helységet. Az illat a második olvasztáskor is intenzív maradt és a harmadik-negyedik olvasztás után kezdett halványodni, tehát kimondható, hogy nem csak egyszer használatos termék. 

Kisebb szobák illatosítására szerintem bőven elég belőle egy negyed darab is. Ebből kifolyólag egy illatviasszal akár több hétig is számolhatunk és szerintem ha ezt figyelembe vesszük, akkor már nem is olyan vészes az ára. 

Az illatkínálat tényleg bámulatos. találunk őszi és téli illatokat, kifejezetten karácsonyi illatokat és természetesen más évszakokra is gondoltak, így tulajdonképpen az egész évet lefedő termékpalettájuk van. 

De hogy milyenek pontosan az illatok? 

Pumpkin Latte: Első szagláskor nekem az jutott eszembe, hogy egy az egyben megegyezik a Yankee Candle Home Sweet Home illatával. Olvasztáskor viszont előbújt belőle egyfajta krémesség, ami mögött finoman megbújik egy édes, fűszeres, egészen picit sütőtökös aroma. Nagyon nagyon kellemes, igazi őszi otthonmelengető illat. Szerintem tipikusan az a kompozíció, amit mindenki kellemesnek találhat, így ha ki szeretnétek próbálni a márkát, akkor ezt ajánlanám elsőre. 

Touch Of Autumn: Ez egy picit komplexebb illat, ami első szaglásra nem nyerte el a tetszésemet. Az illat alapja valahol egy gyümölcsös teára emlékeztet, amiben ott rejtőzik egy picit csípősebb, karcosabb aroma, ami engem a szerencsendióra emlékeztet. Olvasztás után előbújnak az őszi erdei gyümölcsök aromái, mint a fanyar kökény és vadkörte, mögötte pedig érződik egy füstös, őszi levelekre emlékeztető aroma, ami abszolút vissza tudja adni a ködös, csípős, október végi napok hangulatát. Nekem abszolút bejött ez az illat is.


Én nagyon meg vagyok elégedve velük és biztosan ki fogok még próbálni más illatokat is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen velük próbát. 
A kívánságlistámra már több illat is felkerült, többek között az Archives, Welcome Home, Leaves, Peppermint Cocoa, Apple Cider Donut, Coconut Snowflake, First Snow, Kitchen Spice, Cozy Cabin és a Jingle All The Way. 

Ti próbáltátok már a Kringle Candle termékeit? Szoktatok használni illatviaszt? ha igen, melyik a kedvencetek? 

Megjegyzések

  1. Én is kettőt próbáltam eddig a Kringle viaszokból és eléggé meggyőzőek voltak, úgyhogy fogok még venni belőlük. A Baker's Vanilla volt az első amit rendeltem, az egy nagyon finom, lágy, cukros vanília volt, belengte az egész lakást és sokáig kitartott. A másik pedig a Cozy Cabin, amibe teljesen belezúgtam. Olyasmi, mint a Fireside Treats, csak sokkal füstösebb és intenzívebb, igazi otthonillat, imádom.
    Egyedül az a bajom, hogy semmi támpont nincs megadva az illatokat illetően, csak külföldi véleményeket olvasgatva lehet leszűrni, hogy nagyjából mire számíthatunk egy nem egyértelműen elnevezett viasznál. A leírásod alapján mindkét illat tetszene, főleg a Touch of Autumn tűnik kedvemre valónak, szóval legközelebb bedobom őket is a kosaramba :)

    VálaszTörlés
  2. Óóó a Kringle viaszok is a gyengéim, a Yankee Candle mellett, ők is nagy kedvencek. :D A Pumpkint ki-be rakosgatom a kosaramból, bár előbb-utóbb mindenképp meg fogom venni, szóval magam sem értem min vacillálok, mert szerintem most az ősz beköszöntével a tökös illatok nagyon hamar el fognak kelni... :D Az Autumn Winds volt az első Kringle viaszom, és azóta is az a kedvencem, pedig ha jól emlékszem már tőlük is nagyjából 50 viaszom van, de a Winds sajnos már nem beszerezhető. :( A Touch of Autumn is kedvenc egyébként, olyan igazi füstös-esős ősz illata van. A kívánságlistásaid közül nekem a Peppermint Cocoa és a Coconut Snowflake kivételével mindegyik megvan, a First Snow elég parfümös, erős illat, de valahogy tényleg beleillik az első hóesés fílingjébe, de lehet csak bebeszélem magamnak. :D A Leaves eléggé megosztó illat, kicsit ázott avar illatú, és sokkal füstösebb mint a Touch of Autumn. Nagyon tetszett ez a poszt, köszönöm hogy megírtad! :) Virág

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)