Parfüm Pillanatok: Nina Ricci - L'Extase


Parfümök esetében ritkán szoktam felülni a hype-vonatra, de megfigyeltem, hogy vannak olyan illatok, amikért szinte hisztéria tör ki a megjelenésükkor. Most például ilyen a Gucci "Bloom", de pár éve a Miu Miu parfümért és Marc Jacobs "Decadence" illatáért rohantak rengetegen a boltokba. 
Nina Ricci illatai is nagy népszerűségnek örvendenek különösen a teljesen új illatok, hiszen ő mindig valami meglepővel a korábbiaktól teljesen eltérővel rukkol elő. A bájos "Nina" és a dögös "Ricci Ricci" után a "L'Extase" egy érzéki, nőies kompozíció ami tökéletes az őszi hónapokra. Hogy miért? Az kiderül a teljes bejegyzésből.




A L'Extase 2015-ben debütált és megjelenése hónapjában az egyik legkeresettebb illat volt világszerte. A kampány arca a francia modell Laetitia Casta, az illatot pedig a nő erotikus fantáziái ihlették. Ha valaki csak ezt az információt kapja az parfümről, akkor szerintem azonnal valami szexi, dögös illatkompozíciót képzel maga elé. 
Már hetek óta kerestem a tökéletes őszi parfümöt, mikor egy drogériában a kezembe akadt a L'Extase tesztere és kipróbáltam. Előtte már néhány parfümöt megszagoltam, de mégis ez volt az, ami napokkal később sem hagyott nyugodni. Ha pedig így reagálok egy parfümre, akkor azt általában meg is szoktam vásárolni, mert tudom, hogy nem érhet csalódás. 


A csomagolás gyönyörű és elegáns. A halvány púderrózsaszín dobozt fekete és arany feliratok ékesítik. Az üveg nehéz, letisztult és finoman megmunkált. Engem a Nina Ricci divatház estélyi táskáira emlékeztet a kupakkal. Az üvegen a divatház párizsi üzletének címe díszeleg. Az üveg színátmenetes padlizsán árnyalatú. Mindezek egy nagyon titokzatos összhatást eredményeznek, az embert szinte vonzza ez a kis üveg, hogy beleszippantson. 



A kupak jól záródik, így abszolút táska és neszesszerbarát is. A szórófej itt is nagyon jó minőségű, finom, lágy, egyenletes permetet bocsát ki. 

Először vizsgáljuk meg az illatjegyeket. 

Fejillat: Rózsabors, Barack, Körte
Szívillat: Rózsa, Fehér virágok, Jázmin, Málna
Alapillat: Benzoin, Cédrus, Pézsma, Borostyán, Karamell, Pacsuli, Vanília 

Mindezek alapján egyértelmű, hogy egy nagyon komplex illatra számíthatunk, ami valószínűleg minden bőrön máshogy működik, elvégre a bőrünk kémiája is más és más. 
A legtöbben ennél a parfümnél a rózsát, a málnát és a borostyánt szokták kiérezni. Nézzük, rajtam hogyan is működött és mik a tapasztalataim. 

Ha leveszem a kupakját, elsőre azonnal a rózsa aromája mutatkozik meg, de nem olyan púderes, tavaszias harmatosságban, mint például a Chloé Edp esetében, hanem inkább a bulgáriai rózsaolaj édeskés-füstös változatában. 

A bőrre fújva is a rózsa érvényesül elsőként, amit finoman édeskéssé tesz a karamell, amely mögött lágyan megbújik a málna gyümölcsössége is. Pár perccel később megmutatkoznak a fűszeres aromák is, mint a rózsabors, a benzoin fás-viaszos esszenciája és a a borostyán kesernyéssége. 
Körülbelül öt perc elteltével előbújik a lédús körte, egy finom vaníliás köntösbe öltöztetve, ami nagyon jól harmonizál a többi gyümölcsös jeggyel, megalkotva az őszi gyümölcsök tökéletes elegyét. Az alapjegyek egészen finoman, mintegy háttérzenét szolgáltatva vannak jelen, hogy karaktert, testességet adjanak a parfümnek. A parfüm teljes jelenlétében a rózsa, a málna és az édes karamell a legdominánsabb, amitől egy valóban nagyon felnőttesen szexi, nőies illatot kapunk. 


Egy nagyon tartós parfümről beszélünk, hiszen három fújásnyi bőven elég belőle, hogy körülbelül tíz órán át érezhető legyen az illata, ruhán (sálon) és hajon pedig még két nappal később is megmaradt. Tehát, ha valaki olyan parfümöt keres, ami egész nap érezhető, anélkül, hogy "fel kellene frissíteni", akkor ebben nem fog csalódni. 
Szerintem ez egy tökéletes őszi illat. Virágos és gyümölcsös, de van benne egy kis füstösség és fűszeresség. Nem nehéz, vagy túl aromás. Édes, de nem émelyítően, hogy kifejezetten téli parfümnek nevezhessük, de ha valaki nem szereti a túl tömény édes-fűszeres illatokat, akkor ezt biztosan szívesen fújja magára majd télen is. Én nappali és esti illatnak is nevezném, szerintem egy olyan parfüm, amit magára fújhat egy üzletasszony reggel is az irodába, de egy randira vagy buliba is tökéletes választás lehet. 
Ez a parfüm egyértelműen a 25+ korosztályt célozta meg. Szerintem egy fiatalabb lány számára még "túl sok" egy ilyen illat, nekik inkább a "Ricci Ricci" lehet jó választás. A L'Extase egy olyan nőnek készült, aki kész megélni a nőiességét és magabiztosan tudja viselni ezt a feltűnő illatot. 



Ismeritek ezt a parfümöt? Melyik a kedvenc Nina Ricci illatotok? 

Megjegyzések

  1. Húha, nagyon kíváncsi vagyok így az írásod alapján, igazi őszi dögös darabnak tűnik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg az! Mindenképp próbáld ki, szerintem tetszeni fog! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)