Teszt/Vélemény: MAC Cosmetics matt rúzsok


Ha a beauty világ legikonikusabb darabjaira, azon belül is a rúzsokra gondolunk, akkor szerintem a legtöbbünknek a MAC termékei ugranak be. Hihetetlen színkínálat, nagyon sok különböző finish közül választhatunk. A minőségük vetekszik (agy sokszor felül is múlja) a high end márkák darabjaiéval és még az áruk is kedvező. 
Ebben a bejegyzésben a matt vonal két népszerű árnyalatát, a Whirl és Mehr rúzsokat szeretném bemutatni Nektek. 




Sajnos, vagy lehet, hogy inkább szerencsére, a legközelebbi MAC üzlet hozzám Bécsben és Budapesten van, így csak online tudok tőlük rendelni, mivel ha ezekben a városokban járok, akkor általában nem fér bele, hogy az üzletbe is benézzek, illetve Bécs esetében mondjuk egy Advent idején senkinek sem kívánom azt az élményt, amit egy MAC, Kiko vagy The Body Shop üzlet felkeresése okoz.
 Általában akkor szoktam rendelni, ha ingyenes szállítás, vagy valamilyen más akció van. 

A Whirl árnyalatot még év elején szereztem be, a Mehrt pedig nyár közepén. 

A csomagolás a klasszikus, elegáns, letisztult MAC stílust képviseli, a fekete alapon fehér feliratos dobozzal, és a fekete-ezüst töltény alakú tégellyel. A kupak jól zár, így táskába is bátran bedobhatjuk. 


A rúzsok ára 6100 Forint. 

Szállítási költséggel egy picit húzós, ezért ha valaki nem tud eljutni a boltba, akkor javaslom, hogy várja meg az akciókat, mert évente kétszer szokott lenni ingyenes szállítás és még több más kedvezmény is. 
De ha tehetitek, akkor látogassatok el valamelyik MAC üzletbe. 
A vásárlás mellé mindig jár valamilyen ajándék termékminta is. (Általában primer vagy szempillaspirál.) 


Mehr és Whirl. 


Volt már korábban MAC rúzsom, egy pirosas árnyalat, a nevére már nem emlékszem és a Hello Kitty kollekció egyik rózsaszínje. Sőt ha belegondolok, akkoriban összesen csak ez a két rúzsom volt, mert főleg szájfényeket használtam. 

A MAC-hez való visszatalálásomat két natúrabb árnyalattal kezdtem meg. Szerintem mindkét szín igazi "must have" árnyalat, amikkel nem igazán lehet mellé lőni. 


A Mehr egy hidegebb, kékes tónusú mályvás rózsaszín, amolyan "my lips but better" árnyalat. 
A Whirl pedig egy melegebb tónusú barnás nude árnyalat, ami szerintem  a legtökéletesebb 90-es évek barna rúzs hangulatot hozza. 

A színminták egyetlen húzással készültek. a felsőn természetes kinti fényben láthatóak a színek, az alsón pedig napfényben. 


A fedésük teljes. Az illatuk a tipikus MAC rúzs-illat, nem tudom máshogy leírni, aki használt már tőlük rúzst, az tudja, hogy miről van szó. Szerintem kellemes és felvitel után nem érződik. 

Habár a finishük matt, azt tudni kell, hogy nem olyanok mint például a folyékony matt rúzsok és nem száradnak púderesen mattra. 


Mehr élesben. Nem használtam ajakceruzát, mivel ez befolyásolja a rúzs kinézetét és a színét is. 


A fedése teljes. A felvitele egyszerű, nagyon szépen siklik, könnyen, precízen lehet vele dolgozni. Egyáltalán nem szárít, így ha valakinek korábban rossz tapasztalata volt a matt rúzsokkal, akkor érdemes a MAC formulájával is próbát tenni. 
Az ivást nagyon jól bírja és ha villával eszem, akkor minimálisan kopik csak, de egy jó krémsajtos bagel elfogyasztása után azért meg kellett igazítanom. Átlagosan 6-7 órát bírt ki rajtam, ha villával ettem, így meg sem kellett igazítani. Nem ül be a ráncokba és nem is kenődik el, még ajakceruza nélkül sem. 


A Whirl egy picit tömörebb, emiatt a felvitele sem olyan gördülékeny, de ha valaki ráérez a formulára, akkor szépen, egyenletesen lehet felvinni. A fedése teljes. Nem szárat, nem ül be a ráncokba és nem maszatolódik. 


Szinte lerobbanthatatlan, rajtam evés-ivással simán kibír nyolc órát, viszont amit észrevettem, hogy körülbelül 6 óra elteltével picit oxidálódik és sötétebb barna lesz rajtam, mint felkenéskor. 


Összegzés: Én nagyon szeretem ezeket a rúzsokat és hetente többször elő is kerülnek a sminkes fiókból., tehát valóban jó vételt csináltam velük.  Ár/érték arányban szerintem a MAC rúzsok verhetetlenek és annyi szín-finish közül választhatunk, hogy mindenki találhat olyat, ami elnyeri a tetszését. 
Nekem komplett kis listám van már azokkal az árnyalatokkal, amiket be szeretnék szerezni: Velvet Teddy, Stone, Brave, Smoked Purple, Sin, Twig és a lista még folytatódhatna...
Ha tehetitek, menjetek el egy üzletükbe és próbáljátok ki őket, vagy akár szerezzetek is be egyet, szerintem nem fogjátok megbánni. 

Értékelés: 5/5

Nem tudok bennük hibát találni, szerintem szuper rúzsok. A formula is nagyszerű, egyáltalán nem szárít és nagyon tartós mindegyik. 

Próbáltátok már a MAC rúzsokat? Melyik a kedvencetek? Melyik árnyalat szerepel  a kívánságlistátokon? 😊

Megjegyzések

  1. Nagyon szép rúzsok. Szerintem, ha jó minőségűek annyira, hogy ne jöjjenek le, csak mondjuk a nap végén, akkor még meg is érik az árukat, hiszen sokáig jók. Viszont nagyon sajnálom, hogy állatokon tesztelnek. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én is nagyon sajnálom. :-/ Én fizetnék többet is csak szüntessék már be az állatkísérleteket.

      Törlés
  2. Nagyon szép színűek a rúzsok, én is most szeretném beszerezni "Mehr"-t. Számtalan mac rúzsom van, mint Plink, Velvet Teddy, Faux, de én azt mondom, hogy sose elég belőle :). A matt rúzsokat is szeretem, hiszen ahogy mondtak, nem száradnak teljesen mattra, így nekem ez azért jó, mert nem szárítják annyira az ajkaimat :)
    Nagyon jó lenne, ha beszüntetnék az állatkísérleteket...

    Fruzsina
    www.forfebruary.nhely.hu

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)