Maybelline Superstay 24H Alapozó Teszt/Vélemény


A Maybelline Superstay 24H az egyik leginkább emlegetett drogériás sminktermék az elmúlt hónapokban. A megújult alapozó nem csak hihetetlen tartósságot, de teljes fedést is ígér, ami valljuk be, a haza drogériás kínálatban egy fekete lyuk, hiszen az anyacég L'Oréal Infallible Total Cover is inkább csak egy nagyon erős közepes fedést produkál, így ha valóban teljes fedést akartunk, akkor eddig bizony külföldről vagy webshopból kellett rendelnünk, vagy mélyen a zsebünkbe kellett nyúlnunk. 
Nagy rajongója vagyok a Maybelline alapozóknak, az erős fedésnek már annál kevésbé, de mégis úgy döntöttem, hogy teszem egy próbát a ezzel  a termékkel. Hogy mennyire vált be, azt a teljes bejegyzésből megtudhatjátok. 



Én általában a gyenge, vagy közepes fedésű alapozókat kedvelem, sőt a hétköznapokon jól elvagyok egy kis korrektorral is. A mostanában leginkább használt alapozóm szintén a Maybelline kínálatából a Matte+Poreless, amiről itt olvashattok tesztet. 
A bőrömet kombináltnak írnám le. A T-zónában hajlamos a kifényesedésre, de az orrom környékén főleg télen, néha picit száraz. Szerencsére nincsenek sötét karikáim és bőrhibáim is csak ritkán, a szeplőimet pedig kifejezetten szeretem, szóval az orr körüli pirosságon kívül nem nagyon van "takargatni valóm". 

Ha őszinte akarok lenni, az erős fedésű alapozóktól mindig féltem egy kicsit, mivel amit eddig próbáltam, az mind nehéz és maszk szerű volt és tényleg nem szeretem azt az érzést és látványt, hogy a bőrömből semmi sem látszik. A teljes fedésű alapozóktól, pedig szó szerint a hideg rázott. 

Így aztán meglehetősen szkeptikusan vágtam bele a tesztelésbe, bár az elvárásaim mégis nagyok voltak, a sok pozitív vélemény miatt, amiket erről a termékről olvastam és láttam. 

A csomagolása drogériás darabhoz képest minőségi. Üvegben érkezik, műanyag tetővel és pumpás adagolóval. Nekem tetszik az üveg és fehér színek találkozása az ezüst és pink betűkkel. Egyszerű, de mégis mutatós. 


A kupak jól zár, így neszesszerbe is beletehetjük, bár az üveg miatt utazás szempontjából talán nem a legbiztonságosabb. 


A pumpás adagoló szuper. Nagyszerűen tudjuk vele szabályozni, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk kinyerni. Nem köpköd, nem fröcsög, így akár fehér blúzban is nekiállhatunk a sminkelésnek, nem fog baleset történni. (Régi emlékek törnek elő, valamikor 2008 tavaszáról, mikor az érettségi reggelin az akkor használt L'Oréal pumpás alapozóval beterítettem a fehér blúzomat.... ) 
Na ettől itt nem kell félni, már csak az alapozó állaga miatt sem, de erre majd visszatérünk. 


Egy pici mumusa azért van, mindig marad a nyíláson egy csepp alapozó, én ezt le szoktam törölni. 



Az állagát én közepesnek írnám le. Sűrűbb, mint a Fit Me, de inkább folyékony mint krémes. Én a "05 Light Beige" árnyalatot választottam, ami a barackos tónusával szerencsére pont passzolt a bőrömhöz. 


Illatanyag nincs benne, így az érzékeny bőrűek is használhatják, viszont sajnos SPF sincs benne, ami miatt én nagyon szomorú vagyok. Végre a drogériás márkák is eljuthatnának oda, hogy egy minimum 15-os SPF-el megdobják az alapozókat. 

Az alapozót egyébként soft matte finisűnek írták le, így mindenképpen inkább a kombinált vagy zsírosabb bőrre szánták. A fedése tényleg brutális, de abszolút kontrollálható. Nekem 1,5 pumpányi kell a teljes fedéshez, de 1 pumpányival, sminkszivaccsal egy természetesebb erős közepes fedést is ki lehet belőle hozni, vagy akár célzottan korrektornak is használhatjuk. 


Rajtam nem oxidálódik, de ez teljesen a bőr kémiájától függ, a Catrice alapozói például egytől egyik narancsosra váltanak rajtam. 

Először leírnám a tapasztalataimat. Nekem a kézzel való felvitel nem vált be. Foltos lett az eredmény, sminkalappal és anélkül is. Ecsettel sminkalapon szépen el lehet dolgozni, ha van rá negyed órád. Nekem általában nincs. Én a Real Techniques sminkszivacsát kedvelem hozzá a legjobban, viszont így több kell az alapozóból, mivel a szivacs valamennyit fel is szív belőle. És ebben az esetben mindenképp érdemes hozzá sminkalapozót is használni, mert azzal sokkal szebben bele lehet dolgozni a bőrbe. 


Smink nélkül csupasz bőr, piros, száraz nózi. Nem használtam sminkalapot, csak a megszokott arcápolási termékeimet. 


 1,5 pumpálásnyi, szivaccsal eldolgozva. Ahogy látjátok, a száraz részeket hajlamos kiemelni, így itt érdemes egy kis extra ápolást beiktatni sminkelés előtt. Lehetett volna építeni full full full fedésre, de én nem szeretem magamon azt a látványt, mikor a bőrömnek már a nyoma sem látszik. 
Így ebben az állapotban nagyon kellemes, szinte észrevétlen érzés a bőrön. A finise púderes, de nem az a természetellenes, valamennyit meghagy a bőr természetes fényéből, amiért pacsi neki, de nincs az a "ragacsos" érzés mikor a bőrömhöz nyúlok, még púder nélkül sem. 

Csodásan lehet fölé sminkelni, míg úgy is, ha nem fixáljuk púderrel. A tartósságát tekintve, nyilván nem viseltem huszonnégy órán keresztül, de egy átlagos 8 órás munkanapot úgy, hogy púderrel sem fixáltam kibírt. Csak az orromnál volt egy minimális elválás a bőrtől. 

Púderrel fixálva 12 óra után is tökéletes volt, egy nagyon minimális kifényesedéssel az államon. 

Kíváncsi leszek rá, hogy tavasszal a melegebb időben, vagy nyáron ez mennyit változik majd. 

Most általában ha viselem, akkor a Fit Me-vel szoktam összekeverni, úgy valami fantasztikus, természetes, könnyű de közepes fedést és brutális tartósságot kapok. Egyáltalán nem bántam meg, hogy beszereztem, főleg mert tavasszal mindig megbolondul kicsit a bőröm és jó ha van a tarsolyomban egy ilyen erős fedésű alapozó is. 

Száraz bőrre nem ajánlanám, ugyanis a száraz részeket kegyetlenül kiemeli. Ha az arcunk egy-egy pontján van ilyen problémás terület, azt érdemes gazdagon ápolni felvitel előtt, illetve a legszebb hatást úgy lehet vele elérni, ha használunk előtte sminkalapot is. 

Én legjobban szivaccsal szeretem felvinni, ecsettel meglehetősen hosszadalmas folyamat szépen eldolgozni. 


Összegzés: Végre itthon is kapható a drogériában teljes fedésű alapozó, igaz egyelőre csak a kombinált, zsíros bőrűekre gondoltak. SPF nincs benne, amiért nagy kár, azért kevésbé, hogy illatanyag sincs. Ami szerintem nagy plusz. A fedésével nagyon jól lehet játszani, mert az erős közepestől a teljesig építhető. A finise természetes matt és kellemes viselet a bőrön. A tartóssága szerintem zseniális, de egyszer még biztosan meglátogatom ezt a bejegyzést, hogy update-eljem, tavasszal és nyáron mit produkált. Az ára 3000 Forint körül mozog, ami szerintem igazán baráti összeg egy jó alapozóért, tavasszal meg úgyis lesznek kuponos napok, amikor féláron is le lehet csapni rá. Ha valaki erős fedésű alapozót keres kombinált vagy zsíros bőrre, akkor érdemes tenni vele egy próbát.

Értékelés: 5/4,5 

Fél pontot levontam, mert nekem hiányzik a fényvédő belőle és mindenképpen kell hozzá egy jó sminkalap is. Minden más rendben van részemről. Szuper alapozó, csak ajánlani tudom. 😊

Használtatok már teljes fedésű alapozót? Szeretitek a Maybelline alapozóit? 


Megjegyzések

  1. Hasznos teszt volt, köszi a bejegyzést :) Most el vagyok látva alapozókkal, de igyekszem nem elgelejteni eme alapozó létezését, ha megcsappan a készletem :) Tényleg szuper, hogy nincs benne illatanyag, mondjuk én az érzékeny bőrömmel a fényvédőt nem hiányolom, mert általában kémiait szoktak ilyenkor az alapozóba tenni, az meg nem az érzékeny bőr barátja :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)