5+1 termék a tavaszi bőrápolási rutinodba


Manapság szinte nincs is átmenet a tél és a tavasz között, hiszen ha megfigyelitek, egyre ritkábbak azok a kellemes, friss, átmeneti dzsekis napok, helyette nagyon sokszor a télikabátot szinte már csak pulóverre cseréljük le. Az ilyen fokú hőmérsékletváltozás pedig megviseli a szervezetünket és a bőrünket is. 
Én személy szerint általában ősszel és tavasszal küzdök bőrproblémákkal és szerintem a legtöbben így vannak ezzel. Ebben a bejegyzésben összeszedtem öt olyan terméket, amiket érdemes beépíteni az arcápolási rutinunkba tavasszal, plusz egy olyat, ami nekem személy szerint nagyon bevált és szerintem hasznos kiegészítője a melegebb hónapok arcápolásának. 
Ha kíváncsiak vagytok ezekre a termékekre, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



Bőrradír, hámlasztás, eltömődött pórusok tisztítása



Én személy szerint a kémiai hámlasztás mellett teszem le a voksomat, immár közel egy éve, de ha valaki inkább a fizikai hámlasztás mellett dönt azt is meg tudom érteni. Tavasszal szerintem különösen fontos az eltömődött pórusok kitisztítása, akár kozmetikus segítségével, akár otthon. Erre mindkettő hámlasztási tecnika megfelelő, én most a fizikait emelném ki, hiszen talán ez a legkönnyebben beszerezhető termékfajta. Heti egy-két alkalommal érdemes radírozni és mindig vegyük figyelembe a bőrünk igényeit, mielőtt beszereznénk a megfelelő terméket. Érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrre például finomabb szemcséjű, kíméletesebb radírt válasszunk. A nagyon gyulladt, pattanásos bőrt, pedig érdemes először kozmetikussal kezeltetni, mert a durva radírok sokszor még további gyulladást okoznak. 


Extra ápolás


A tavaszi fáradtság a bőrön is meglátszik, ezért szerintem érdemes beszerezni egy-két arcmaszkot, amikkel egy kis extra ápolást nyújthatunk a bőrünknek. Nagy kedvenceim a fátyolmaszkok, mert ezeket akár a reggeli kávé közben is kényelmesen tudom használni és kellemesen felfrissítik a bőrt. 


Megfelelő arckrém 


The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%

Sokunknak szinte minden évszakban másféle ápolást igényel a bőrünk. Az az arckrém, ami télen bevált, nem biztos, hogy tavasszal is működik majd, ezért érdemes megfigyelnünk, hogy mik a  bőrünk igényei tavasszal és ez alapján kiválasztani a megfelelő hidratáló krémet és egyéb szükséges kiegészítő ápoló termékeket. A Clinique géles arckrémje egy könnyű, minden bőrtípusra ideális hidratálókrém.
A The Ordinary Azelaic Acid 10%-os szuszpenzió pedig ideális problémás, pattanásos bőrre. Önmagában vagy más krémekkel együtt is használható. 


Szemkörnyékápolás 



The Body Shop E vitaminos szemkörnyékápoló stick

A fáradtság a legtöbb embernél a szem és szemkörnyék területein mutatkozik meg legdrasztikusabban az arcon. A golyós és stick szemkörnyékápolók használata nagyon praktikus és egyszerű és még a legsietősebb reggeli rutinba is beleférnek és a karikás, puffadt szemekre ezek a leghatékonyabbak. 


Fénydévelem



COSRX Aloás nyugtató fényvédő krém SPF50 

A fényvédelem egész évben fontos, pláne ha az ember lánya kémiai hámlasztót használ. tavasszal szerintem mindenkinek érdemes beszereznie egy jó fényvédőt arcra, hiszen ennek használatával nemcsak a nap káros hatásaitól védjük a bőrt, de az öregedés folyamatát és késleltethetjük. 
A képen látható krém egy könnyű, nyugtató hatású fényvédő, ami pattanásos és érzékeny bőrre is megfelelő, bár aki érzékeny az illatanyagokra, annak nem ajánlanám, mert sajnos a legtöbb ázsiai márkához hasonlóan ebből sem spórolták ki a parfümöt. 



Személyes kedvenc


La Roche Posay Serozinc arcpermet

Ez a termék nálam állandó szereplője a tavaszi és nyári arcápolási rutinomnak. Egyrészt frissít, másrészt nyugtató hatású és nagyon szuperül mattít is. Egy igazi csodafegyver a zsíros, pattanásos, kipirosodásra hajlamos bőrtípusokra. Általában reggel szoktam használni, de nyáron néha este is bevetem, mert nagyon kellemes érzés a melegben.


Ezek voltak tehát azok a termékek, amiket tavasszal érdemes beépíteni az arcápolási rutinunkban a megszokott készítmények mellett vagy épp helyett. Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és nagyon örülnék neki, ha esetleg kommentárban leírnátok, hogy mik azok az extra bőrápoló termékek és lépések a rutinotokban, amivel a melegebb idő beköszöntével ápoljátok a bőrötöket. 😊


Megjegyzések

  1. Én is nagyon szeretem nyáron a termálvizes arcpermeteket. :) Általában hűtőben tartom, úgy még frissítőbb, de ha tudok, beszerzek egy kisebb kiszerelést is, az mehet a táskámba, ha nap közeben is szükségem lenne egy kis felfrissülésre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a testpermeteket is a hűtőben tartom nyáron. :)

      Törlés
  2. Télen iszonyatosan száraz volt a bőröm, remélem tavasz beköszöntével jobb lesz a helyzet .Én most rendeltem egy c vitaminos és egy csiganyálkás szérumot tavaszra :)
    Kriszti

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)