Mixa Anti-Redness arctisztító krém Teszt/Vélemény


A Mixa termékeivel már jó ideje szemezgettem, mivel csupa jót olvastam már róluk. Elsősorban az arctisztító termékeik érdekeltek és elsőre ezek közül szerettem volna kipróbálni valamit, így került hozzám ez a habzó géles arctisztító krém, amit kifejezetten érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrre szántak. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mennyire vált be, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




A Mixa arclemosóját a drogériákon kívül a Notino kínálatában is megtaláljátok. A 200ml-es flakon ára 1500 Forint, ami szerintem teljesen korrekt ár. 
A csomagolás egyszerű és praktikus. Én legjobban a pumpás arclemosókat kedvelem és ebben az esetben az arctisztító állaga és a pumpa is nagyon jól működik együtt, mivel egyetlen pumpálással épp a kellő mennyiséget lehet kinyerni, de emellett jól is lehet szabályozni, hogy mennyit szeretnénk kinyomni belőle. 

A csomagolás rendben van. Egyszerű, mutatós, nekem tetszik a rózsaszín flakon és a gyógyszertári márkákra jellemző kinézet is. 

Maga az arclemosó egy krémes gél, ami vizes bőrbe masszírozva habosodik fel. Habár érzékeny és kipirosodásra hajlamos bőrre készült, de sajnos illatanyag van benne, ami általában az érzékeny bőrűeknél még további irritációt okozhat. Én sem örültem neki, amikor megláttam, de gondoltam adok neki egy esélyt, mivel ritkán volt gondol az illatos termékekkel korábban. 

Az illata egyébként nagyon kellemes, kicsit mandulás. A használata egyszerű, könnyen le lehet mosni. Nálam nem okozott semmilyen irritációt és valóban jól teszi a dolgát. Ígérete szerint a használatával csökken a bőr kipirosodása, amit én személy szerint nem vettem észre, két hét használat után, de az tény, hogy használat után finom puha a bőröm és nem sikít arckrém után azonnal, de ez annak is betudható, hogy nincs kifejezetten száraz bőröm és egyébként is használok mind a reggeli mind az esti rutinomban szérumokat, krémeket, stb. 

Nagyon száraz bőrre szerintem mindenképpen kell mellé arckrém és én nem is értem egyébként, hogy ha valakinek egyébként is száraz bőre van, akkor miért panaszkodik ha az arctisztítás után kell még arckrémet használnia, főleg ha olyan arctisztítót használ ami nem is kifejezetten extra száraz bőrre készül. 

Összességében nagyon pozitív az első élményem a Mixa márkát illetően és biztosan be fogok még szerezni már termékeket is tőlük. Nem egy kiemelkedő arctisztító, de teszi a dolgát és nem okozott semmilyen irritációt, de én 1500 Forintért nem is vártam tőle eget rengető csodát. 


Összegzés: Szerintem ez egy korrekt arctisztító és kíváncsi leszek, hogy hosszú távon mennyire válik majd be. sajnos mivel van benne illatanyag, így aki erre érzékeny, annak nem ajánlanám, illetve a nagyon száraz bőrűek készítsék ki mellé az arckrémjüket is. Praktikusság és használat szempontjából sem tudnék belekötni.

Értékelés: 5/4,5 

Habár nem vagyok érzékeny az illatanyagra, de jobban örülnék neki, ha az arcápolási márkák végre le tudnának mondani arról, hogy mindenbe belepakolják, még azokba a termékekbe is, amiket pedig kifejezetten az érzékeny irritációra hajlamos bőrre fejlesztenek ki. Ezért vonok le fél pontot. Egyébként elégedett vagyok és ha hosszú távon is beválik, akkor újra fogom vásárolni.


Ti próbáltátok már a Mixa márka termékeit? Mik a kedvenceitek? 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)