Parfüm Pillanatok - Avon Mesmerize Red Illatpáros




Az Avon Mesmerize Red illatcsalád már a csomagolásával is az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idézi meg. Ez a gyönyörű, keleties üveg, a vibráló piros és az elegáns arany kombinációja igazán mutatóssá teszi az üveget és hűen tükrözi a benne rejlő illatot is. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi a véleményem erről az illatpárosról, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 


Itthon tavaly télen jelent meg a Mesmerize illatcsalád legújabb tagja, egy évvel a nemzetközi debütálás után. Az illatpárost egyértelműen az idősebb 25+ korosztálynak szánták. 
Őszi-téli illatnak nevezhető, de a gyümölcsös-virágos tónusok miatt szerintem az év további részében is megállja a helyét esti illatként. 

Nézzük meg külön-külön is az illatokat és a csomagolást. 

A női illat üvege lekerekített, olyan, mint egy keleti bájitalt rejtő üvegcse. Nagyon mutatós, igazi pipereasztal-darab. Az üveg masszív, jól záródik, gond nélkül szállítható táskában is. 

A férfi illata üvege szögletes, picit az italos flaskákra emlékeztető, kevesebb díszítéssel. Szintén jól záródik és biztonsággal szállítható. 




Illatjegyek: Bergamot, piros frézia, pacsuli 

Habár az illatjegyek között nem tesznek említést gyümölcsös komponensekről, fújás után én azonnal egy picit fanyar, piros gyümölcsös aromát vélek felfedezni benne, amit finoman körül ölelnek a fűszeres jegyek. Picivel később megmutatkozik a kellemesen édes, melengető pacsuli, majd kis idő elteltével a virágos jegyek is előbújnak, egy nagyon harmonikus, simogató, nőies kompozíciót megalkotva. Ősszel és télen nappali illatként is megállja a helyét, de a melegebb hónapokban én kifejezetten esti vagy alkalmi illatnak ajánlanám. Szerintem inkább a huszonöt fölötti hölgyek tudják értékelni ezt a picit titokzatos, szexi, nőies, fülledt illatot, amiben mégis van egy kis játékosság. Nagyon kellemes parfüm és a tartósságát is megfelelőnek tartom, rajtam körülbelül hat órán át intenzíven érezhető, ruhán pedig még másnap is megmarad. Tökéletes ajándék lehet például anyák napjára is, de ha valaki mondjuk elérhető áron keres alkalmi parfümöt, akkor is szívből tudom ajánlani. 



Illatjegyei az Avon honlapja alapján: Vágy, titokzatosság, érzékiség 
A Fragrantica szerint: Bőr, fás illatjegyek, borostyán 

Ez az illat egész évben inkább esti illatként funkcionálhat. Fújás után egy kellemesen vörös gyümölcsös, édeskés, fűszeres aromát érezhetünk, amit picivel később körülleng a bőr fülledt aromája, majd megmutatkoznak a fás illatjegyek, amik a parfüm teljes jelenléte alatt érezhetőek. A borostyántól kap egy picit kesernyés mégis édes aromát, ami igazán karakteressé teszi ezt az illatot. 
Szintén a 25+ korosztály számára lehet vonzó ez az illat, de inkább az elegánsabb stílus kedvelőinek ajánlanám. A tartósság itt sajnos már nem a legjobb átlagosan 4-5 órán át érezhető. 


Ti próbáltátok már a Mesmerize Red illatokat vagy a Mesmerize illatcsalád valamely más tagját? Melyik a kedvenc esti illatotok? 

Megjegyzések