Yankee Candle tavaszi illatviaszok


 A Yankee Candle illatviasz kínálata idén tavasszal több új illattal is bővült, az aktuális tavaszi kollekción felül. Ebben a bejegyzésben ezekről, illetve néhány régi kedvencről írok Nektek részletesen, így ez a bejegyzés talán segítségetekre lesz, ha rendelésen-vásárláson töritek a fejeteket. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem az új illatokról, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 




 A tavalyi Pure Essence és Coastal Living  kollekciók feladták a leckét a márkának, hiszen mindegyik nagyon ütősre sikerült és bevallom az első fotók és leírások alapján nem voltam lenyűgözve az idei tavaszi kollekciótól. Az állandó kínálatba bekerült illatok annál jobban felkeltették az érdeklődésemet. No meg persze ott vannak a régi kedvencek is, amik nélkül nem kezdődhet el a tavasz. Kezdjük rögtön utóbbiakkal.


Körülbelül tíz tavaszi kedvenc illatom van, amik közül a kora tavaszi időszak hangulatát megragadó darabokat rendeltem meg ezúttal, igaz ezek között vannak olyanok, amiket az év többi részében is szívesen olvasztgatok. 



"Az élénk citrusok, édes virágok és a fűszeres vanília mesés keveréke egy egzotikus sziget atmoszféráját hozza el otthonába."

Nem hiába az egyik legnépszerűbb illatuk, hiszen szerintem nincs olyan, aki ezt a fantasztikus, finoman fanyar, gyümölcsös, púderesen virágos, mégis friss illatot ne találná kellemesnek. Számomra ez a tökéletes tavaszi-nyári illat. Yankee Candle szűzeknek bátran ajánlom kipróbálásra, egészen biztosan szerelembe esnek a márkával. Kapható belőle autóillatosító is, ebben a formában is nagyon kellemes.  Az illata általában a harmadik olvasztásra veszít az intenzitásából.



"A gyönyörű fekete szilvavirág finoman csábító nektárja egy csipetnyi pézsmával és vaníliával."

Ez az illat jelenleg kifuttatás alatt van, amit nagyon sajnálok, mert számomra a márka egyik legkellemesebb virágos illata. Sikerül egy olyan esszenciát kreálniuk, ami átad valamennyit a szilva fanyar fűszerességéből, de mégsem válik kifejezetten gyümölcsös illattá, ugyanakkor megvan benne a gyümölcsfa virágának lágysága is. Nagyon kellemes illat szintén igazi tavaszi-nyári aroma, ami tökéletes egy családi otthon illatosítására, de akár egy munkahelyi atmoszférába is beleillik.  Nagyon intenzív illat, érdemes elfelezni olvasztáskor.



"A tavasz legfrissebb virágainak elbűvölő együttese, amely minden helyiséget rózsaszínné és boldoggá varázsol."

A tavaly megjelent illatok közül a legnagyobb kedvencem lett. Lágyan púderes, kicsit fanyar, érződik benne a cseresznye gyümölcsössége és a virágzó gyümölcsfák illata, ami igazi tavaszt varázsol az otthonunkba. Egy kifejezetten tartós illat, hiszen még a harmadik olvasztásra is intenzív az illata.



"A bazsarózsa a tavasz egyik legkívánatosabb virága, amely elcsábít ellenállhatatlan édességével."

Ez is egy megosztó illat és bevallom, anno két éve mikor megjelent, nekem is picit csalódást okozott, hiszen egyáltalán nem ilyen illatra számítottam. Valóban van benne valami, ami a nagymamák szappanjait, parfümjeit juttatja az ember eszébe és sokkal inkább hasonlít számomra a bulgáriai rózsaolaj illatára, mint a bazsarózsára. Ennek ellenére nagyon megszerettem ezt az elegáns, nőies, finoman púderes illatot, ami szerintem tökéletes nappalra, abba a helységbe, ahol a legtöbbet tartózkodunk. Az intenzitása közepes, egy fél viasszal két nagyobb helységet lehet beillatosítani, de a tartóssága nem a legjobb, általában a második olvasztásra már veszít az eredeti illatélményből. 



"Vaníliás sütemény gazdag és krémes aromája egy csipetnyi citrommal és vajas cukorbevonattal."

Ha az édes illatokat kedveled, akkor ezt ki kell próbálnod. Ezt a vaníliás illatot egyszerűen nem lehet semmi máshoz hasonlítani, sem a drogériás gyertyák halvány vaníliáihoz, sem az Ikeás gyertyákhoz, hiszen nem csupán egy vanília illatot kapunk, hanem egy édes, krémes süteményaromát, ami egyszerűen boldoggá teszi az embert. Nagyon intenzív, érdemes felezni, ha kisebb a lakásunk, akár negyedelni. Általában a harmadik olvasztásra veszít az illatából.  



Az idei tavaszi kollekció, ami az "Enjoy the simple things" nevet kapta és négy illatot tartalmaz. 



"Egy sütemény, amely annyira könnyed és levegős, hogy szinte szétolvad a szájban – telis-tele citrussal és őszibarackkal, édes vaníliás cukormázzal leöntve."

A legtöbbek által várt illat a kollekcióból, azt hiszem. Én is nagyon kíváncsi voltam rá, már csak a cuki címke miatt is és mert a YC ritkán lő mellé sütis illattal. 
Valóban egy kellemesen süteményes, finoman édeskés, mégis picit citrusos illatot kreáltak, ami sajnos eléggé felejthető lett, legalábbis számomra, mert semmi extrát nem érzek benne. Egy kellemes nappali illat, ami mind intenzitásában mind tartósságában átlagos. Elsősorban azoknak ajánlanám, aki a nem túl émelyítő, édes illatokat kedvelik.



"Meleg, puha, édes – akárcsak egy különleges odasúgott szó, amely csakis Neked szól." 

Szeretem a márka ehhez hasonló "megfoghatatlan" illatait, mint például a Lake Sunset vagy a Warm Cashmere. Ebben sem csalódtam, egy nagyon lágyan édeskés, púderes, mégis friss illat, ami engem leginkább egy finom öblítőre hasonlít. Tipikusan az az aroma ami vendégvárásra is tökéletes és a család minden tagja kellemesnek találhatja. Elég intenzív így érdemes elfelezni.



"A lédús, ízletes sárgabarack és a lágy virágszirmok kiteljesedő illata."

Ez az illat számomra a tavaszi kollekció legütősebbje. Tökéletes tavasztól kora őszig. Teljes egyensúlyban van benne a lédús, fanyar barack és a rózsa finom púderes illata. Tipikusan nőies illat, így tökéletes ajándék anyukának, nagymamának akár majd Anyák napjára is. Egyszerűen fantasztikus és szerintem ez is egy olyan illat, ami mindenkinek tetszik, hiszen egyszerre gyümölcsös és virágos is.  Ha csak egyet ajánlhatok ebből a kollekcióból, akkor mindenképpen őt mondanám. Nagyon intenzív és tartós illat, még a harmadik olvasztáskor is tökéletes illatélményt nyújt. 



"Egy igazán meditatív, kiegyensúlyozott illat – a középpontjában gyengéd jázminnal, egy leheletnyi pacsulival és meleg sárga pézsmával."

A második kedvencem a kollekcióból. Engem egy nagyon drága női parfümre emlékeztet és valamiért az esős, szürke napok hangulatát idézi fel bennem. Egy nagyon édes, megnyugtató parfümös aroma, ami szerintem abszolút uniszex, így a férfi családtagok is kellemesnek találhatják. Nagyon intenzív, így érdemes elfelezni, kisebb lakótér esetében akár negyedelni is. 


A U.S. Treasures kollekcióval ez az öt illatviasz érkezett. 



"Érezd a mediterrán térség meleg, sós levegőjét – a citrusvirágok puha illatából és borostyánból álló, tengerparti elegy."

Egy az egyben wc illatosító illata van. Szerintem félreteszem egy nyári napra. Ha valaki a fürdőszobájába keres illatot, akkor érdemes tenni vele egy próbát. 



"Fréziával és vízililiommal kevert trópusi vizek hűsítő permete."

Egy nagyon kellemes friss, pasis illat, ami engem a frissen mosott, napon szárad ruhák illatára emlékeztet. Tökéletes késő tavaszi-nyári illat. Jó választás lehet ajándékba férfi rokonnak-barátnak. Elég intenzív, így érdemes elfelezni, de sajnos nem a legtartósabb illatviasz, a második olvasztás már nem adja vissza az eredeti illatot. 



"Egy nyüzsgő szabadtéri kávézó meleg levegője a fahéj, a kávé és egy kevés karamella édes illatjegyeivel."

Ez az illat szerintem egy tökéletes őszi illat, de akár egy hideg, havas januári estén is kellemes lehet. A kávé aromája lágyan jelenik meg, sokkal inkább intenzívebb benne a karamell, ami pótolja némileg a régi nagy kedvenc, a Salted Caramel után maradt űrt. Az édes illatok kedvelőinek tökéletes választás, bár számomra nem tavaszi-nyári illat, de ennek ellenére a kollekció egyik legerősebb illata.



"Kóstolj bele a trópusok ízeibe az ananásszal és tahiti vaníliával kevert, édes kókusz illatával."

A legnagyobb kedvencem az új illatok közül ez a finoman vaníliás kókuszos csoda, ami szerintem egész évben  megállja a helyét. Lágy, krémes, finoman édes illat, a kókusz szerelmeseinek kötelező. 
Nagy kedvencem lett, egészen biztosan fogok még belőle rendelni nyárra is. Nem túl intenzív, viszont cserébe a harmadik olvasztásra is kellemes illatélményt nyújt.



"Frissítő levendulás finomság, telis-tele aromával, hűvös bogyós gyümölcsökkel és meleg mézillattal megkoronázva."

A levendulás illatok kedvelőinek igazi must have illat. Igazán komplex aroma, hiszen egyszerre gyümölcsös és friss, mégis van benne valami fagyis krémesség. Tökéletes lesz egy forró nyári napra. Nagyon intenzív, érdemes elfelezni vagy negyedelni a viaszt.


Remélem hasznosnak és informatívnak találtátok ezt a bejegyzést és segítségetekre lesz a választásban, ha beszereznétek néhány illatot tavaszra.

Próbáltátok már a fenti illatokat? Melyik a kedvenc tavaszi Yankee Candle illatotok? Szeretnétek egy top öt tavaszi kedvences bejegyzést a YC viaszokkal?

Megjegyzések