Maybelline Total Temptation Szempillaspirál Teszt/Vélemény


A Maybelline Total Temptation szempillaspirálja lehet a válasz a testvérmárka L'Oréal Paradise Extatic spiráljára, ami tavaly tornádóként söpört végig a beauty-világon. Az első pozitív benyomások után, az a szempillaspirál nem lett a kedvencem, így kicsit szkeptikusan kezdtem bele Total Temptation tesztelésébe. Az elmúlt héten minden nap ezt viseltem, így azt hiszem most már tudok róla véleményt alkotni. Ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire jött be, esetleg érdemes e beruházni rá  a közelgő Joy-Napokon, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 


A csomagolás nekem nagyon tetszik. Csajos, mutatós és végre valami új a már megszokott forma után. A kefe klasszikus sörtés és szerintem épp a tökéletes méret és forma. 
A szempillaspirál kókusz kivonatot tartalmaz, amivel segít ápolni a szempillákat, valamint a leírás alapján kókusz illata is van, amit én egyáltalán nem éreztem. Az illata picit édeskés és mindenképpen kellemesebb mint a megszokott szempillaspirál illat. 


A kefe épp a tökéletes mennyiségű festéket veszi fel, nem kell törölgetni és lehúzogatni a felesleget. A festék állaga egy icipicivel folyosósabb mint amit én kedvelek, de szerintem idővel sűrűbb lesz majd. 


Ígérete szerint puha, szétválasztott, mégis sűrű szempillákat varázsol. 
Nekem alapból gyenge, rövid egyeneses növő szempilláim vannak, így kevés spirállal tudok látványos eredményt elérni, ennek alapján alkottam meg a véleményemet is. 

Nézzük az előtte-utána képeket. 


A festék intenzív fekete. Szépen megemeli a pillákat, a kefével könnyű bánni, mindenhol be tudtam vele festeni a pilláimat. Szépen dúsít, de az eredmény nem drámai. A hosszabbító hatása átlagos. Egy teljesen korrekt, hétköznapi használatra tökéletes spirál. Buliba vagy randira biztosan nem ezt venném elő, mivel nem lehet vele látványos pillákat varázsolni. A képen két rétegben láthatjátok, a harmadik rétegnél már nagyon csúnyán tapaszt. Nyilván, ha valakinek szép hosszú és dús pillái vannak, annál sokkal szebb lesz az eredmény is, de szerintem ők igazából bármilyen spirált használnak, ezt tapasztalhatják.
A legnagyobb negatívum számomra, hogy nagyon nehezen szárad. Konkrétan két-három perc kell neki, amíg leszárad annyira, hogy pislogásnál, vagy ha lehajolok, nem keni össze a szemhéjamat, vagy a szemem alatti részt. Szerintem ez a mai világban elfogadhatatlan, amikor már alig van különbség a high end és high street márkák termékei között. Tessék olyan szempillaspirált csinálni, ami legalább egy perc alatt megszárad. Ha más, sokkal olcsóbb márkáknak sikerül, akkor szerintem a Maybelline is meg tudná csinálni, főleg, hogy más spiráljaiknál ilyet nem tapasztaltam. 

A tartósságát tekintve remekül szerepel. A nap végére, 9-10 óra elteltével sem kenődik el vagy kezd potyogni. Kíváncsi leszek a nyári meleget hogy bírja majd, de eddig a 26 fokban nem volt vele problémám. 

A lemosása egyszerű, egy sima kétfázisú lemosóval lejön, ellentétben a Lash Sensational fekete tubusos változatával amit kínszenvedés volt lemosni. Az ápoló hatását ennyi idő elteltével nem tudom megítélni, de nem hullanak a szempilláim és gyengébbnek sem látom őket, ami azért jó jel, csak hogy ismét a fekete tubusos LS-t említsem, amitől egy hónap után konkrétan letörtek a szempilláim és minden lemosáskor 2-3 szál hullott ki belőle.  


Összegzés: Szerintem nem jobb, mint a márka korábbi nagy dobása a klasszikus Lash Sensational. Egy teljesen átlagos drogériás spirált kapunk, ami inkább azoknak jöhet be, akiknek alapból is hosszabb szempilláik vannak. A tartóssága rendben van viszont meglehetősen lassan szárad, ezt érdemes belekombinálni a reggeli rutinunkba. A csomagolás, kefe, stb szerintem rendben van. Mutatós kis darab, bár ez a külső szerintem inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg. 

Értékelés: 5/4 

Szerintem jobb mint a L'Oréal Paradise Extatic, de próbáltam már ennél sokkal klasszabb Maybelline spirált is. Egy pont levonás jár amiatt, hogy olyan nehezen szárad. Tudtam, hogy az én pici szempilláimmal nem tesz majd csodát, így nem voltak irreális elvárásaim. Úgy gondolom, hogy megéri az árát, kuponnal féláron pedig különösen megéri beszerezni.


Ti próbáltátok már a Total Temptation-t? Melyik a kedvenc Maybelline szempillaspirálotok? 

Megjegyzések