Parfüm Pillanatok: Chloé EDP


A Chloé divatház nem csak ikonikus táskáiról és bokacsizmáiról híres, hiszen a parfümjeiknek is rengeteg rajongója van. A márka szignatúra illata szerintem simán benne van az öt legnépszerűbb, legnagyobb hype-ot kapott női illata között és nem ok nélkül. 
Az évek során több változata is megjelent. Az edp mellett kapható egy könnyedebb edt verzióban is.  Az illatcsalád tagja még a Fleur de Parfum is, valamint az Absolu verzió is, hogy csak néhányat emeljek ki. 
Én a klasszikus eau de parfum mellett tettem le a voksomat. Korábban használtam már ezt az illatot, de akkor csak egy kicsi 10 ml-es roll-on változatom volt belőle, mert szerettem volna kipróbálni, hogy hosszabb távon is beválik e, valamint nem unok e rá néhány használat után. Végül annyira megszerettem, hogy idén tavasszal beszereztem belőle egy 30 ml-es kiszerelést. Hogy miért is nőtt a szívemhez ez az illat, azt a teljes bejegyzésből tudhatjátok meg. 




Kezdjük a külsőségekkel, vagyis a csomagolással és az üveggel. Egyszerű, elegáns, letisztult púder színű dobozt kapott az üveg. Nem a klasszikus karton, hanem egy kis dobozka, amiben mintegy ékszerként lapul az üveg. Apróság, de mégis ad egy extra luxusérzetet a terméknek. 

A 30 ml-es kiszerelés ára 11 690 Forint a Notino-n, de ha valaki nem ragaszkodik a klasszikus üveghez, akkor kedvezőbb áron be lehet szerezni a szerényebb csomagolást kapott 20 ml-es kiszerelést és a pici roll-on változatot is, ami 10 ml parfümöt rejt. 

Az üveg, habár egyszerű, de mégis mutatós és bájos. A szögletes formával jó kontraszt az ovális kupak, a a fémes csillogású részlet hidegségét pedig jól ellensúlyozza a kis masni. Igazi fésülködőasztal-darab. 

A kupak egyébként jól zár, így biztonságosan szállítható az üveg még doboza nélkül is.


 A parfümöt én a frissebb virágos-púderes kategóriába sorolnám, de egyáltalán nem fullasztó vagy túl kislányos, túl romantikus, Van benne egyfajta vadság, belevalóság, kacérság. Mégis kifinomult és elegáns. Nézzük meg az illatjegyeket, mielőtt még alaposabban kielemezném a parfüm "természetét". 

Fejillat: Bazsarózsa, frézia, licsi
Szívillat: Rózsa, gyöngyvirág, magnólia
Alapillat: Borostyán, Virginai cédrus

Ez a parfüm számomra a legelegánsabb, legszebb rózsás parfüm. A rózsa anélkül van benne jelen, hogy "idős nénis" vagy csúnya szóval öreges lenne. Nem olyan fülledt és nehéz, mint például a másik kedvenc rózsás illatom a Nina Ricci L'Extase.
Ez az illat egy tökéletes tavaszi-nyári kreáció. A rózsa a parfüm teljes jelenlétében érezhető. Fújás után egy finom, púderes bazsarózsás esszenciát érezhetünk, ami pár pillanattal később kiegészül a fehér virágok törékeny eleganciájával. Kicsivel később a rózsa teljes valója is megmutatkozik. Nőies, elegáns, örök szépséget képvisel, de mégis van benne "erő". Egyszerre hercegnős és bőrnadrágban motorozó vagányos. Egy olyan illat, amit magára fújhat egy harmincas üzletasszony és egy huszonéves koncerten bulizós lány is. Lehet egy menyasszony illata is, de viselheti egy nő is, aki épp hódítani indul. A borostyán és a cédrus pikánssá, lágyan fűszeressé teszik, a licsi pedig ad neki egy gyümölcsös frissességet. Nagyon összetett illat, amiről rengeteget tudnék mesélni, de sokkal egyszerűbb és hatékonyabb, ha egyszerűen magatokra fújjátok és hagyjátok, hogy rajtatok is kiteljesedjen. 

Ez a parfüm szerintem méltán érdemelte ki a hypeot és nem hiába van annyi rajongója. Időtlen klasszikus tud lenni anélkül, hogy klisés és tucat illat lenne. Tökéletes parfüm egy huszonéves lánynak de egy negyven éves nőnek is. Nappalra és estére is viselhető és megvan benne az a bizonyos plusz amitől egy parfüm valaki számára signature illattá válhat. 

A tartósságát tekintve rajtam körülbelül 10 órán át érezhető, a ruháimon még másnap is intenzíven érzem. A tartósság nyilván az ember bőrének kémiájától is függ, de én azt tapasztaltam, hogy rajtam a virágos parfümök a legtartósabbak.


Én nagyon-nagyon szeretem ezt a parfümöt, szerintem gyönyörű illat. Ez a legjobb jelző rá. Tényleg olyan mint egy haute couture ruha a kifutókról, egy hercegnő-pillanat a hétköznapokra. Számomra egy igazi boldogság-löket, ha megérzem az illatát. Magabiztosságot ad. Egyszerre érzem magam tőle nőiesnek és belevalónak. Ha valaki ezt keresi egy parfümben, akkor mindenképpen ajánlom, hogy tegyen egy próbát a Chloé edp-vel, mert szerintem nem fog csalódni benne. 

Kedvet kaptam a márka már illatait is kipróbálni, de még nem sikerült eldöntenem, hogy melyik illatukkal tegyek próbát legközelebb. 

Ti próbáltátok már ezt a parüfmöt? Van kedvencetek a Chloé márkától?

Megjegyzések