Parfüm Pillanatok: Cacharel "Yes I Am"


 Biztosan ti is emlékeztek a Cacharel Amor Amor illatára, ami a 2000-es évek egyik népszerű illata volt és a mai napig nagyon népszerű. Anno nekem is volt belőle egy kis üvegem és nagyon szerettem. A márka ismét egy nagyon ütős illatot dobott a piacra, nem mindennapi üveggel. Mi lehetne ikonikusabb női kiegészítő, mint a vörös rúzs? Például, egy parfüm, aminek az üvege egy vörös rúzsra hasonlít.
De hogy milyen is a "Yes I Am"? Az a teljes bejegyzésből kiderül.



Kezdjük azzal, hogy imádom a csomagolást. Nagyon ötletes, dögös, igazi "fésülködőasztal-dísze darab". A doboza egyszerű fekete-ezüst, amit nagyon jól feldob a vörös felirat, amit mintha egy rúzzsal firkantottak volna rá. 
Maga az üveg masszív. Nincs külön kupakja, csak egy kis átlátszó műanyag tartozik hozzá, amire külön ráírták, hogy utazáskor használandó. Ez viszont könnyen leesik, így sajnos nem nevezhető táska-barát parfümnek, maximum eredeti dobozában javasolnám utaztatni.  
A szórófej nagyon jó minőségű, finom, egyenletes és bő permetet bocsát ki.


Én egy 30 ml-es kiszerelést választottam, de elérhető belőle 50 és 75 ml is. 

Először is nézzük meg az illatjegyeket. Van belőlük néhány.

Fejillat:  Málna, Mandarin narancs, Bergamot, Citrom
Szívillat: Gyömbér, Gardénia, Jázmin, Borostyán, Narancsvirág, Rózsa
Alapillat: Cardamom, Tej, Szantálfa, Ámbrafa, Benzoin, Karamell, Kumarin, Édesgyökér, Vanília 

Az illatjegyek alapján azonnal valami édes, melengető, nagyon izgalmas gourmand illatra számítottam. Általában ha egy parfümben van valami tejszínes-krémes illatjegy, karamell, rózsa vagy málna, akkor engem már megvettek kilóra. Imádom a rózsás illatokat.


Fújás után elsőként a lédús, picit fanyar málnát érezhetjük, majd a friss citrusos jegyeket egy finom, melengető fűszeres köntösben. Pár pillanattal később az illat átváltozik egy édes, krémes kompozícióvá, amiben finoman megbújik a vanília és a fűszeres illatjegyek. Kicsivel később felfedezhetjük a virágos illatjegyeket is, melyek közül a rózsa érezhető leginkább, annak is egy testesebb, karcosabb változata. A borostyán ad egy kis kesernyésséget a parfümnek, de teljes jelenlétében egy édes, krémes, picit gyümölcsös és nagyon fűszeres, karakteres illatnak írnám le. 
Egy nagyon feltűnő, nehéz illat, ami tökéletes őszre és télre. Ősszel inkább esti illatnak javasolnám, de a hidegebb időben szerintem hétköznapokon is megállja a helyét, ha valaki kedveli a nagyon dögös, nőies, karakteres illatokat. 
Nagyon intenzív illat, nekem elég belőle két fújás, hogy teljesen körülöleljen. A tartóssága kiemelkedő, rajtam 10-12 órán át érezhető, de például fújtam már sálra, amin egy héttel később is érezni lehetett.  

Elsősorban a 25 év feletti hölgyeknek javasolnám ezt az illatot, egy fiatalabb lánynak szerintem még "sok" egy ilyen komplex és intenzív illat. Én teljesen beleszerettem és ő lett az őszi illatom idén.


Mit szóltok a Yes I Am üvegéhez? Idén ősszel milyen parfümöt használtok? Van örök kedvencetek?

Megjegyzések

  1. Azt vettem észre, hogy talán nem is tudom egy kicsit silány utánzatot kaptam.
    A kupak a műanyag eltávolításakor elmozdul felfelé. És vékony műanyag hatása van. Hn

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)