A Hosszúhétvége alatt biztosan sokan ügyeskedtek a konyhában, esetleg vendégeket is fogadtok vagy épp vendégségbe mentek. Gondoltam megosztom veletek ezt a nagyon egyszerű, igazán őszes receptet, amivel garantáltan sikert fogtok aratni még azoknak a körében is, akik egyébként nem tartoznak a sütőtök-rajongók közé. Ha kíváncsiak vagytok a receptre, akkor nézzéntek meg a teljes bejegyzést.
Először is szükségetek lesz egy muffin tepsire. Én kettő hatos szilikonformát használok. Mivel a muffinok tetején egy nagyon fincsi fűszeres morzsa van, így nem árt, ha muffin papírt használok a sütéshez.
Hozzávalók:
Krémsajtos töltelék:
- 25dkg mascarpone
- két csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint (Én nem tettem bele többet, mint a két vaníliás cukor, mert a muffin magában is édes szerintem.)
Fűszeres morzsa:
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál barnacukor (Én kókuszcukrot használtam, de nádcukor is ugyanolyan jó)
- 5dkg margarin
- sütőtökfűszer ízlés szerint ( A sütőtökfűszert magam készítem: egy kiskanál őrölt fahéj fél kiskanál őrölt szegfűszeg, késhegynyi szerecsendió,gyömbérpor és kardamom)
Muffin:
- Egy bögre sütőtök püré (párolt sütőtök pürésítve)
- 1,5 bögre liszt
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- két tojás
- 3/4 bögre kristálycukor
- 15dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici tej (ha a tészta túl sűrű lenne)
- sütőtökfűszer ízlés szerint
Elkészítés:
- Elsőként a krémsajtot készítjük el. Összekeverjük a hozzávalókat, majd hűtőbe tesszük.
- Ezután a morzsa következik. Két villa segítségével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy egy darabos morzsát kapjunk.
- A tésztához elsőként a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral. Ha a cukor nagyrészt feloldódott, hozzáadjuk a margarint és addig keverjük, amíg homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a sütőtökpürét.
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fűszereket.
- A lisztes keveréket három részletben hozzáadjuk a tökös masszához. Egy könnyedén kanalazható tészta a cél. Ha túl sűrű lenne, picit tejet adhatunk hozzá.
- A muffinpapírok aljába fél evőkanál tésztát teszünk, erre egy kiskanál krémsajtos töltelék kerül, majd annyi tészta, hogy elfedje a krémsajtot. A tetejét megszórjuk a fűszeres morzsába.
- Előmelegített sűtőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 15 perc elteltével érdemes tűpróbát végezni.
- Nekem 22db közepes méretű muffin lett ebből a mennyiségből. 😊
Remélem kedvet kaptok az elkészítéséhez. 😊
Van kedvenc őszi süteményetek? Szoktatok muffint sütni?
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)