Parfüm Pillanatok: Nina Ricci - Ricci Ricci


Ma egy igazi klasszikus parfümről írok nektek, ami méltán népszerű illat immáron egy évtizede a fiatal nők körében. Ez nem más, mint Nina Ricci "Ricci Ricci" kreációja. A divatház ezzel az illattal a fiatalabb generációt célozta meg, egy szexis, magabiztosságot sugárzó illatok kreálva. 
A parfümöt a Parfum.hu webáruház jóvoltából próbálhattam ki és ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi a vélemény róla, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést.



A csomagolás igazán csajos és elegáns. A különleges üveget egy fehér, pink szalaggal díszített doboz rejti. Az üveg maga masszív, kerekded formájával jól kézre áll. A masni, ami tulajdonképpen a kupak nagyon extravagánssá teszi az üveget. Igazi fésülködőasztal-dísz. 


Nagyon tetszik, hogy a csomagolás és az üveg ennyire hűen tükrözi a parfüm szellemiségét, üzenetét és szerintem az illat célcsoportjának is abszolút megfelel ez a nőies, dögös, picit pimasz üveg. 


A kupak jól zár és biztosan a helyén marad, így táskába is bátran bedobhatjuk az üveget. A színe miatt még megtalálni sem nehéz, hiszen szinte világít ez a lilás pink. 


A szórófej csodás, lágy, egyenletes permetet bocsát ki. Az egyik legjobb szórófej, amivel valaha parfümnél találkoztam.  

Illatjegyek: 

Fejillat: Bergamot, Rebarbara
Szívillat: Csattanó maszlag, Tubarózsa, Rózsa
Alapillat: Szantálfa, Pacsuli

Ahogy Láthatjátok, meglehetősen kevés illatjegyből alkották meg ezt az esszenciát, de került bele néhány különlegesség is. Ez az első rebarbarás illat, amit próbáltam és nagyon kíváncsi voltam rá, hogy a rebarbara pikás fanyarsága, hogyan érvényesül egy parfümben. 


Fújás után közvetlenül a citrusos-kesernyés bergamot mutatkozik meg elsőnként, majd ezt követi a fanyarkás, fűszeres rebarbara, amit finoman körülölel a rózsa elegáns esszenciája.  Az illat egy fűszeres, melengető, rózsás, mégis kicsit fanyar kompozícióvá teljesedik ki. A pacsuli és a szantál karakteressé és egy picit vadóccá teszik az illatot, a végeredmény mégis egy nőies, szexi parfüm. 
Tökéletes őszi-téli illat és én elsősorban egy bulis estére, esetleg egy kiöltözős alkalomra, randira tudom elképzelni. 
Ha korcsoporthoz kellene hozzárendelni, akkor a 18-25 év közötti lányoknak tudnám elsősorban ajánlani, hiszen nem egy kislányos illat, de a játékossága, kacérsága nagyon jól illik egy fiatal nő számára. 
Tartósság tekintetében jól teljesít, bőrön körülbelül 6-8 órán át érezhető intenzíven, ruhán viszont másnapra is megmarad az illata.



Próbáltátok már ezt az illatot vagy Nina Ricci más parfümjeit? Milyen parfümöt használtok mostanában?

Megjegyzések