Nincs is jobb egy hideg téli estén, mint egy bögre fincsi forró csokival bebújni a takaró alá és megnézni a kedvenc karácsonyi filmünket. Ebben a bejegyzésben a kedvenc ünnepi forrócsoki receptemet osztom meg veletek, ami garantáltan sűrű, krémes, ízeiben az ünnepet idézi a fahéj melegségével, a naranccsal és puha, édes, vaníliás pillecukorral. Ha kíváncsiak vagytok a recepetre, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést.
Hozzávalók két személyre:
- Két bögre tej (én mandula és kókusztej keverékét használtam
- Egy evőkanál holland kakaópor
- 5dkg tejcsokoládé lereszelve
- Egy kiskanál vaníliás cukor
- Egy evőkanál csokoládés pudingpor, vagy fél evőkanál étkezési keményítő
- Cukor ízlés szerint (én kókuszcukrot használtam)
- Csipet fahéj
- Késhegynyi reszelt narancshéj
- A tetejére pillecukor vagy tejszínhab
Elkészítés:
- A csokoládét lereszeljük és egy keverőtálba tesszük a kakaóporral, a cukrokkal és a pudinggal/étkezési keményítővel. Az egészet elkeverjük.
- A tejet feltesszük melegedni egy vastag falú lábasban, körülbelül fél bögrényi mennyiséget kiveszünk belőle, majd belekeverjük a kakaós keverékbe. Amíg a tej melegszik, a kakaós keveréket csomómentesre keverjük.
- Ha a tej forró, de még nem forr, akkor beleöntjük a kakaós keveréket, majd egyenletesen elkeverjük.Beletesszük a fahéjat és a narancshéjat. Folyamatos kevergetés mellett a kívánt sűrűségre főzzük.
- Merőkanállal bögrébe töltjük, majd tejszínt fújunk rá vagy megszórjuk pillecukorral. (Én bögrénként egy marékkal szoktam bele tenni.)
Extra tipp:
- A reszelt csokoládé helyett tehetünk bele egy evőkanál nutellát.
Remélem tetszett Nektek ez a kis recept és kedvet kaptok az elkészítéséhez. 😊
Nektek van kedvenc forró csoki receptetek?
Csodásak a képek 😍
VálaszTörlés