Téli Yankee Candle Haul + Teszt


 Idén karácsonyra is betáraztam néhány Yankee Candle illatviaszból. A jól ismert és szeretett illatok mellett, a tavyli kollekcióból is rendeltem és természetesen az idei újdonságokat sem hagytam ki. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem az új és régi illatokról, akkor olvassátok el a bejegyzést, már csak azért is, mert Yankee Candle webshopban most nagy év végi leárazás zajlik, így sok illatot akciósan szerezhettek be. 😉



Kezdjük elsőként a régi kedvencekkel. Ezekről az illatokról már nagyon sokszor írtam, de ha valaki még nem találkozott velük, akkor most újra bemutatom őket. 



"Az édes, cukrozott gyümölcsök hagyományosan ünnepi illata." 

Évek óta ez az egyik kedvenc karácsonyi illatom, de idén egy másik tartra esett a választásom Szenteste napján. Édes, gyümölcsös illat, picit fűszeres, picit gumicukorra hajazó. Nagyon kellemes, vidám, télies, ünnepi illat. Nagyon intenzív, egy fél tart is képes beillatozni egy teljes lakást.



"Vajban gazdag, vanília-illatú cukros sütemény ünnepi aromája." 

Számomra ez az egyik legfinomabb sütis illat a Yankee Candle kínálatából, amit nem csak karácsonykor, de egész télen szívesen használok. Nálam most az ünnepi készülődéshez illatozott. Az egyik legtartósabb illat, a harmadik olvasztáskor is nagyon kellemes, édes, vajas süteményillatot áraszt. 



 "A fagyos vörös áfonya üdítően édes és jellegzetesen fanyar aromája."

Számomra ez a legkedvesebb téli gyümölcsös illat a Yankee Candle választékából. Fanyar, füstös, karakteres aroma, ami tökéletes egy hideg téli napra. Szintén nagyon intenzív, így érdemes elfelezni, kisebb helységekben, akár negyedelni is. 







"A varázslatos fehér pézsma aromája elkalauzolja a nyugodt és békés hóesés csendes magányába."

Ez az illat számomra az igazi havas tél aromája, amikor egy hideg januári napon topogó csizmákkal hazaérek, meggyújtok egy mécsest ez alatt a viasz alatt, majd egy bögre teával nézem a havas tájat és a madáretetőkre járó szorgos kis madarakat. Nagyon különleges, megfoghatatlan illat. Érdemes elfelezni, hogy hosszabban élvezhessük az illatát, mivel teljes szépségében csak az első olvasztáskor ragyog, a második, harmadik olvasztáskor már nem adja vissza ugyanazt az illatélményt. 


A tavalyi téli-karácsonyi kollekcióból három illatot rendeltem meg, mindegyik nagy kedvencem lett. 



"Meleg és kényeztető finomság örvénylő kakaóval, rajta egy réteg tejszínhabbal és egy csipetnyi szerecsendióval." 

Ó, mennyire imádom ezt az illatot! A tökéletes fűszeres, fehér forró csoki aroma. Egy hideg téli este méltó társa, amikor a meleg takaró alá bújva beülünk egy bögre forró itallal egy jó könyv vagy film társaságában. Nagyon intenzív illat, így ezt is érdemes darabolni.



"A klasszikus karácsonyi illatok – a balzsam és a fenyő – kifinomult fordulatot vesznek egy csipetnyi nyírfával és eukaliptusszal."

Idén karácsonykor nálunk ez az illat temetett még ünnepibb hangulatot a lakásban. Intenzív, fűszeres, picit mentás illat. Nagyon karakteres, majdnem egy picit férfias aromájú. Nekem az egyik kedvencem lett.



"Szerezz téli emlékeket egy meleg, cédrusfából rakott tűz körül, amely a szerecsendió és a meleg borostyán édes morajlásával szikrázik." 

Ha a fenti leírás nem hozta meg a kedved ehhez az illathoz, akkor én sem segíthetek. Ez az illat szerintem kifejezetten férfias, de én nagyon kellemesnek találom. Szintén a hideg, havas napokra tartogatom (ha lesz ilyen). Szintén érdemes elfelezni, mert egy kisebb helységben picit tömény lehet.  

 Az idei kollekció évek óta az egyik legizgalmasabb számomra. A tavalyiban sem csalódtam, de az idei újdonságokat még inkább vártam, mert a leírások alapján mindegyik nagyon szimpatikusnak tűnt. Nézzük, végül mennyire váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.



"Cukormázzal frissen bevont mézeskalács – egy ünnepi finomság, amely minden szobát szeretettel és melegséggel tölt meg."

Ez az illat számomra szinte teljesen ugyanolyan, mint a Christmas Memories, így ha valaki nagyon szereti azt az illatot, ebben sem fog csalódni. Nagyon kellemes, fűszeres, sütis illat, engem emlékeztet még egy picit a Home Sweet Home-ra is, a teás, gyümölcsös aromájával. De ha őszinte akarok lenni, akkor picit csalódást okozott, mert semmi eredeti, semmi olyan, amit eddig nem láttunk, vagyis inkább szagoltunk a márkától. Intenzív illat, így érdemes darabolni olvasztás előtt.



"Ragyogó illat, amely cukrozott szilva és gyömbér illatával varázsolja szikrázóvá a szantálfát." 

Ez a fűszeres, gyümölcsös illat egyszerűen tökéletes télre. A szilva és a szantál tökéletes elegyet alkotva, egy melengető illatot teremt, amitől nekem valamiért gyerekkorom karácsonyai jutnak eszembe. Nagyon nagy kedvenc lett ez az illat és remélem jó sokáig benn marad a kínálatában.



"Pezsgő, citrusok, vanília és ezüstfenyő balzsamának kápráztató téli elegye."

 Ez az illat némileg kárpótol az imádott Candy Cane Lane elvesztéséért, mert felfedezhető benne egy nagyon kellemes, visszafogott bormentás felhang, amit jól kiegészítenek a citrusos illatjegyek. Gyönyörű, elegáns illat, ami tökéletes vendégváráshoz, vagy akár Szilveszterre is.



"A téli erdő friss lehelete – borókabogyó, lucfenyő és fodormenta elegye."

Végre egy olyan fenyőillat, ami nem wc illatosítóra vagy a retro légfrissítőkre hasonlít. Ez az illat összetett és különleges. A boróka gyümölcsössé teszi, de van benne egy kis fűszeresség is, mégis friss és télies. Szintén a hideg napokra tartogatom. Ezt is érdemes szerintem elfelezni, mert eléggé intenzívnek tűnik. 


Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést és segítségetekre lesz a válogatásban, ha be akartok szerezni néhány illatot a leárazásokon. 

Van kedvencetek a fentiek közül? Mi a véleményetek az idei téli kollekcióról?

Megjegyzések

  1. Betway sister sites - Herzaman India
    Betway is one of 바카라 안전 사이트 the leading 바카라 사이트 online sportsbooks in India. The online bookmaker 포커 is among the top-rated bookmakers by online bettors. The site 1xbet korean has bet365 a

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)