Parfüm Pillanatok: Avon "Black Suede Leather"



Rég volt már szó férfi parfümről a blogon, így gondoltam lassan megint aktuális lesz egy ilyen bejegyzés, hátha valaki épp élete párjának, vagy férfi rokonának keres illatot.
Az Avon Black Suede illatait szerintem senkinek sem kell bemutatnom, hiszen az első parfüm a szériából 1980-ban debütált, azóta pedig számos illatváltozata jelent meg. Hozzánk most legutóbb a Black Suede Leather érkezett meg, amiről ebben a bejegyzésben olvashattok részletesen.


A doboza egyszerű, de mutatós, az üveg pedig a Black Suede parfümök megszokott designját kapta, ezúttal egy borostyán színnel kiegészülve. Maga az üveg masszív, szögletes, a kupak jól zár, így utazáshoz is alkalmas, de egy sporttáskába is bátran bedobható. 
A szórófej egy picit problémás néha hajlamos egyenetlen, nagyobb cseppeket is kifújni.  

Avon parfümhöz képest, meglehetősen összetett illatot kapunk, sok és különleges illatjeggyel. Nézzük is meg őket. 

Fejillat: Gyömbér,Zsálya, Kaktusz
Szívillat: Fás illatjegyek, Dohányvirág 
Alapillat: Vetiver, Cédrus, Bőr, Borostyán

Fújás után közvetlenül egy nagyon kellemes, melengető, aromásan férfias illatelegyet érezhetünk, amiben felfedezhető a vetiver és a dohányvirág különleges elegye, de ott lapul benne a gyömbér kirobbanó frissessége is. A fás illatjegyeket nagyon jól kiegészíti a borostán és a zsálya, ettől kap egy picit fűszeres, melengető érzetet, ami szerintem ősszel és télen nagyon kellemes lehet. Ez a parfüm egy nagyon jól megkomponált illat, egyáltalán nem érződik olcsónak, sőt ha nem tudnám, hogy Avon kreáció, simán elhinném, hogy niche vagy high end illatot szagoltam meg. Elsősorban esti illatnak tudom elképzelni, de a hidegebb hétköznapokon akár nappali viseletre is jó választás lehet. Leginkább a huszonöt év feletti férfiakhoz passzol ez az illat, mert egy komolyabb, nehezebb aromáról beszélünk, amihez meg kell érni, hogy az ember értékelni és viselni tudja.

A tartósságát tekintve átlagosnak nevezhető, körülbelül öt-hat órán át érezhető intenzíven a bőrön, de ruhán tovább is megmarad az illata.



Összességében egy nagyon kellemes férfi illatot kapunk, ami kitűnik a férfi parfümök sokaságából. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik a teltebb, nehezebb, különlegesebb illatokat kedvelik. Az árát tekintve roppant kedvező, most akciósan 2999 Forintért lehet beszerezni a 75ml-es kiszerelést, ami szerintem több hónapra elegendő, mindennapi használat mellett is. 

Ti kedvelitek az Avon férfi parfümjeit? Szoktatok illatot vásárolni a párotoknak vagy a férfi családtagjaitoknak?

Megjegyzések