Parfüm Pillanatok: Carolina Herrera "212 NYC Pills"


Mitől lesz egy parfüm tökéletes nyári illat? Szerintem ez abszolút ízlés kérdése, hiszen van aki nyáron is inkább az édesebb, nehezebb illatokat kedveli. Mások a könnyed, púderes, virágos aromákért rajonganak, míg megint másik a gyümölcsös, egzotikus illatokat részesítik előnyben a melegebb hónapok alatt. Számomra a tökéletes nyári parfüm friss, könnyed, pezsdítő, gyümölcsös és olyan aroma, amit a kánikulában is szívesen viselek magamon. Mindez elmondható Carolina Herrera "212 NYC Pills" illatáról is, amit a Parfum.hu jóvoltából próbálhattam ki, amiről ebben a bejegyzésben olvashattok részletesen. 



A 212 NYC Pills Carolina Herrera ikonikus 212 illatsorozatának egyik újabb tagja. A csomagolása nem az a tipikus elegáns, "fésülködőasztal dísze" üveg, de nekem tetszik ez a kis fanyar humor, ez a játékos, amit ez a kis pirula alakú üveg képvisel. Mintha New York hangulatát próbálná belesűríteni ebbe a pirulába. Maga az üveg nem a legpraktikusabb, hiszen nem lehet állítva tárolni, hajlamos elgurulni, így nem is tudom elképzelni, hogy mondjuk egy fésülködőasztalon, van egy polcon tartsam. Viszont nagyon jól záródik, így egy táskába például biztonságosan bedobható, már csak azért is mert az üveg eléggé masszív. A szórófej tökéletes, finom egyenletes permetet bocsát ki.


Illatjegyek: 

Fejillat: Narancsvirág,Mandarin narancs, Kaktuszvirág, Bergamot
Szívillat: Bazsarózsa, Kamélia, Liliom, Gardénia, Frézia, Jázmin, Rózsa, Gyöngyvirág
Alapillat:  Szantálfa, Fehér pézsma

Ahogy látjátok, egy nagyon komplex illatról van, amit elsősorban virágos és citrusos jegyek alkotnak. Nekem már az illatjegyek alapján is valami, nagyon friss, zöld, pezsdítő illat volt a fejemben, ami remekül illik a nagyvárosi, rohanós életstílushoz.


Fújás után közvetlenül a narancsvirág picit kesernyés aromáját érezhetjük. A citrusos jegyek a parfüm teljesen jelenlétében ott rejtőznek, csak úgy finoman és frissítően. Pár pillanattal később egy nagyon zöld (erre nincs jobb szó), picit fanyar illatkompozíció bontakozik ki, amiből nagyon jól kivehető a a jázmin és a gyöngyvirág, finom, kecses eleganciája. Kis idő elteltével egy kis testességet és fűszerességet ad a parfümnek a szantálfa, ami nagyon jól harmonizál a többi illatjeggyel. 
Ez az illat egy tökéletes nyári és tavaszi parfüm. Roppanósan frissítő, így ideális azoknak akik nem szeretik a púderes-virágos és gyümölcsös nyári illatokat. Ez az illat szerintem elsősorban a  huszonöt év fölötti korosztály számára lehet vonzó, ők már tudják értékelni a különcségét és a pezsdítő frissességét. A tartósságát tekintve, kiemelkedően jó. Rajtam hét-nyolc órán át intenzíven érezhető a bőrön, ruhán pedig másnap is megmarad az illata. 
Elsősorban nappali viseletre ajánlanám.


Összességében a 212 NYC Pills szerintem egy tökéletes nyári illat. Friss, gyümölcsös-virágos, egyáltalán nem tömény és nagyon tartós is, ami a nyári illatoknál egyébként ritkaságszámba megy. 

Itt tudjátok megvásárolni.

Megjegyzések