Maybelline Brow Precise Szemöldökceruza Teszt/Vélemény


Az utóbbi két-három évben minden sminkmárka piacra dobta a maga kis micro penciljét, azaz vékony hegyű szemöldökceruzáját, amivel precízen tudjuk formázni a szemöldökünket, akár imitálva a szemöldök szálait. Én többet is kipróbáltam már és sietős reggeleken bizony nagy segítség tud lenni ez az ügyes kis találmány, amikor nincs időm a pomádéval bíbelődni. 
Ebben a bejegyzésben a Maybelline Brow Precise Micro Pencilről olvashattok részletesen és megtudhatjátok, hogy mennyire vált be számomra. 



A csomagolása egyszerű és minden cicomát nélkülöző, de ezzel nekem nincs semmi problémám. Az ára 2000 Forint körül mozog, de érdemes figyelni a különféle akciókat, én például mindig szoktam belőle venni a tavaszi és őszi kuponos akciók alkalmával. Összesen három árnyalatból választhatunk itthon, én a legvilágosabb, Blonde árnyalatot használom.


Az egyik felén egy pici, precíz kefét találunk, amivel megigazíthatjuk a szemöldökünket és aminek segítségével elsatírozhatjuk a festéket. 


A ceruza maga valóban piciny, keskeny, ezáltal nagyon precíz. Valóban tudunk vele szálakat is rajzolni, de tökéletesen alkalmas a szemöldökszálak színezésére és az esetleges hézagok kitöltésére is. Ahogy említettem, nálam általában akkor kerül elő, ha reggel csak pár percem van elkészülni. 


Így mutat felkenve. Nagyon szép, natúr színe van. Se nem túl "ashy" se nem túl vöröses, így a szőke és világosbarna hajhoz szerintem tökéletes választás ez a szín. 
A tartósságát tekintve nincs vele gond, még a legnagyobb melegben sem moccant el a nap végére, bár a strandolást nem bírja. 
A vékony kis hegy miatt meglehetősen gyorsan fogy. Habár nem használom minden nap, csak hetente egy-két alkalommal, de két hónap alatt elfogyott. 
Ami negatívum, hogy egy alkalommal hosszabb ideig tartogattam felbontás után és amikor elővettem, hogy használjam, a hegye minden alkalommal letört, hiába csavartam ki csak egészen keveset belőle. Ép ezért, ha egyszer felbontottuk, akkor szerintem érdemes pár hónapon belül elhasználni, hogy ne vesszen kárba. 
Ettől eltekintve nagyon meg vagyok vele elégedve és több alkalommal is újravettem már.


Összegzés: Ár-érték arányban szerintem korrekt, ha valaki nem minden nap tervezi használni, csak hetente pár alkalommal. Napi szintű használat mellett szerintem két-három hét alatt el lehetne fogyasztani, és bár így is az egyik legolcsóbb micro pencil a piacon, hosszabb távon lehetséges, hogy jobban megéri befektetni egy pomade-re. A használata egyszerű, tényleg precízen lehet vele dolgozni és nagy segítség a kis kefe is. A tartósságára sem lehet panasz, bár nem vízálló, ezt jó észben tartani.

Értékelés: 5/4,5

Fél pontot le kell vonnom amiatt, hogy körülbelül 4-5 hónap fiúkban tárolás után, konkrétan használhatatlan lett, apró darabokban letört. Viszont ez csak egyszer fordult elő, azóta figyelek rá, hogy mindig elhasználjam. Mindent egybevetve szerintem szuper kis termék és csak ajánlani tudom, annak aki viszonylag olcsón keres precíz szemöldökformázó eszközt.

Ti mivel formázzátok a szemöldökötöket a sietős reggeleken? Próbáltátok már valamelyik micro pencilt?

Megjegyzések