Bath&Body Works Campfire Donut Illatgyertya Teszt/Vélemény


A Bath&Body Works gyertyák legalább akkora népszerűségnek örvendenek, mint a Yankee Candle termékei. A B&BW viszont nem csak illatgyertyákban utazik, hiszen testápolási termékeket is forgalmaznak, mégis leginkább a gyertyáikról ismertek. Aki néz külföldi beauty vloggereket, biztosan látott már legalább egy videót a márka termékeiről. 
Én eddig még nem próbáltam őket, aminek elsősorban a meglehetősen magas áruk az oka, hiszen a legolcsóbb gyertyák is több ezer Forintba kerülnek. Mégis néhány hete úgy döntöttem, hogy teszek velük egy próbát, hiszen kíváncsi voltam, hogy megérik e az őket övező hypot és az árukat. 
A választásom a Bath&Body Works Campfire Donut nevet viselő illatra esett. Erről olvashattok ebben a bejegyzésben. 


A Bath&Body Works Campfire Donut gyertya 5450 Forint. Ezért az összegért egy 198 grammos gyertyát kapunk. Ezzel szemben, a mindössze 104 grammos kis méretű Yankee Candle gyertya ára körülbelül 4100 Forint. Ám a Bath&Body Works kis méretű gyertyáiból sokkal kisebb a választék. 
A nagy méretű gyertyáik (411 gramm) megegyeznek a Yankee Candle közepes méretű gyertyáival és az áruk is szinte azonos. Ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy melyik márka mellett teszi le a voksát.


A Campfire Donut csomagolása szerintem nagyon kis aranyos. Az üveg gyertya masszív, a fém csavaros kupak praktikusabb, mint a Yankee Candle üveggyertyák néha kifejezetten nehezen levehető tetejei. 
A kis mókusos címke szerintem nagyon édes. Az üveg alján is találhatunk egy kis matricát, a fontosabb infókkal, mint például. hogy a gyertyát ne égessük 3-4 óránál tovább.

A Campfire Donut, vagyis magyarra fordítva tábortűzi fánk illatban porcukor, cukormázas fánk és cédrusfa illata keveredik. 
Az illat annyira intenzív, hogy a kupak levétele után, szinte azonnal az arcunkba csap és ha nem is gyújtjuk meg a gyertyát, méterekről érezni az illatot. 


Az illata nagyon-nagyon kellemes igazán őszies és táli aroma.  Édes és tömény vaníliás sütiillat, picit füstös aromával. Aki szereti a Yankee Candle Christmas Cookie illatát, annak ez is tetszeni fog.


Egy kisebb helységet szerintem meggyújtás nélkül is be lehet vele illatosítani. 


Ám természetesen az igazi illatélmény a meggyújtásával kezdődik. 


A gyertya szép, egyenletesen ég és pár perc elteltével egy nagyobb helységet is megtölt az illatával. Körülbelül tíz perc elteltével pedig intenzíven érezhető az illat. Én ennél tovább nem is hagytam még égni, mert túl töménynek éreztem. Ha ezt néztük, akkor 198 gramm nagyon sokáig elegendő lesz. 
Engem abszolút meggyőzött a B&BW és biztosan be fogok még ruházni más illatokra is. A téli-karácsonyi illatok például nagyon szimpatikusak. Ennek ellenére továbbra is azt gondolom, hogy a Yankee Candle mind kínálatában mind a termékskálában változatosabb. Az illatviaszok például hat-hétszáz Forintba kerülnek, így az is kellemes illatát varázsolhat az otthonába, aki nem tud vagy akar több ezer Forintot áldozni illatgyertyára.


Ti próbáltátok már a Bath&Body Works gyertyákat? Van kedvenc illatgyertyátok?

Megjegyzések