Parfüm Pillanatok: Avon - Imari Corset


Av Avon Imari illatcsaládjából már két illatot is kipróbáltam és mindegyiket nagyon szerettem, így nagyon örülhettem, hogy a az Avon jóvoltából az Imari Corset is hozzám került és tesztelhettem. A leírás alapján egy igazi, melengető, őszi-téli parfümöt vártam. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem róla, olvassátok el a teljes bejegyzést. 



Az üveg és a doboz is egyaránt a klasszikus Imari dizájnját kapta, de ezúttal lila árnyalatokkal kiegészülve, amitől igazán nőies lett a külseje. A kupak, habár csak a sima rácsúsztatós típus, mégis biztosan zár, így akár a hétköznap használatos táskába is bedobhatjuk az üveget, ami habár 50ml, de mégis kevés helyet foglal.A szórófej hibátlan, egyenletes permetet bocsát ki.
Sajnos jelenleg nem kapható a webshopban, csak a testápoló, de nagyon remélem, hogy vissza fogják hozni, mert (és most lelövöm a poént) ez lett a kedvencem az összes eddigi Imari között. Mióta használom, szinte naponta megkérdezi valaki, hogy milyen parfümöt viselek, legyen szó H&M-es eladó lányról, de még a postás néniről is. De miért is olyan különleges ez az illat? Nézzük meg elsőként az illatjegyeket.


Fejillat: Málna, Likőr
Szívillat: Rózsa
Alapillat: Kakaóbab

Ahogy látjátok, meglehetősen kevés illatjegyből áll össze a parfüm, de az évek során már megtanultam, hogy ez nem azt jelenti, hogy egy illat nem komplex, csakúgy ahogy a komplex sem garancia egy illat vonzerejére. 
Amikor leveszem a kupakot, azonnal megcsap a málna illata. Nem, ne a friss málnát képzejétek magatok elé, hanem egy sokkal édesebb, majdnem szirupos esszenciát, egy finom likőrt. Fújás után ezt az aromát érezhetjük elsőként, ami pár pillanattal később helyet ad a karakteres, szintén édes kakaónak. A rózsa pedig csak finoman, a háttérben sejlik fel néha. Az eredmény egy édes, delejes, nőies illat, ami úgy ölel körül, mint egy puha pulóver. Tökéletes őszi-téli parfüm azoknak, akik a hidegebb hónapokban is a gyümölcsös illatokat kedvelik. 
Nappalra és estére is kitűnő választás és szerintem minden korcsoport számára ideális. Én ugyanúgy el tudom viselni egy huszonéves lányon, mint egy idősebb, érett nőn. 
A tartósságát tekintve nagyon szuper, rajtam nyolc órán át intenzíven érezhető, hajon és ruhán pedig másnap is megmarad az illata. Számomra ez lett az idei ősz kedvenc illata és nagyon remélem, hogy kapható lesz még, mert be kell szereznem még egy üveggel. 😀


Próbáltátok már valamelyik Imari illatot az Avontól? Kedvelitek a nehezebb gyümölcsös parfümöket?

Megjegyzések